Translate

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Θέσεις του ΠΑΜΕ για την σύνοδο κορυφής της 25ης Μαρτίου και αλλα κρίσιμα θέματα

ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ενάντια στα νέα δεινά που φέρνει η σύνοδος κορυφής της Ε.E. στις 25 Μαρτίου
Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει στην εργατική τάξη της χώρας μας, την επέμβαση των ιμπεριαλιστών με μπροστάρη την ΕΕ, τη Γαλλία και τη Βρετανία, ενάντια στο λαό της Λιβύης.
Οι ανθρωπιστικές κορώνες που ξεστομίζουν για την παρέμβαση στα εσωτερικά της Λιβύης, δε μπορούν να κρύψουν τις φανερές ματιές τους για τα πετρέλαια και τις νέες εστίες κερδοφορίας που δημιουργούνται.
Πρέπει να καταδικαστεί τώρα η κυβέρνηση, που εμπλέκει τη χώρα μας και συμπράττει στους πολεμικούς σχεδιασμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, εκχωρώντας τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, τα εδάφη μας. Το σύνθημα πρέπει να είναι ένα: Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών. Καμιά εμπλοκή της χώρας με στρατιωτικά μέσα και Έλληνες φαντάρους. Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας, να μη δοθεί κανένας ελληνικός χώρος, είτε αφορά τη στεριά, τη θάλασσα ή τον αέρα, στο νέο μακελειό.
H εργατική τάξη και ολόκληρος ο ελληνικός λαός, να δώσουν τη δική τους απάντηση στους φονιάδες και τους αρχιτρομοκράτες των λαών. Να δυναμώσει η αλληλεγγύη και η συμπαράσταση στο λαό της Λιβύης. Οι εργάτες έχουν υποχρέωση να δυναμώσουν την ταξική πάλη, να αναπτύξουν δράση κατά των ιμπεριαλιστών, να ορθώσουν μέτωπο κατά του κεφαλαίου που καταπατά τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα και στηρίζει τα συμφέροντα του με τους δολοφονικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το πολιτικό προσωπικό των πολυεθνικών, των επιχειρηματικών ομίλων, των μονοπωλίων, θα καταλήξουν πως θα διασφαλιστεί η αποπληρωμή των δανείων, πως θα διασφαλιστούν τα κέρδη τους, με ποια μέτρα ενάντια στους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα.
Η συζήτηση που ήδη έγινε αφορά την παραπέρα μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης, με μείωση μισθών και συντάξεων, με αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, με χτύπημα των βαρέων και ανθυγιεινών, ιδιωτικοποιήσεις, αύξηση της έμμεσης φορολογίας και αντίστοιχα μείωση των φόρων στο μεγάλο κεφάλαιο και μια σειρά άλλων μέτρων στην υγεία, στην παιδεία, στην πρόνοια, που κάνουν τη ζωή της λαϊκής οικογένειας, κόλαση.
Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη να καταδικάσει την συνδικαλιστική πλειοψηφία στην απομόνωση να τσαλαπατήσει τους σχεδιασμούς του συμφώνου για το ευρώ και όλων των αντεργατικών στόχων της πλουτοκρατίας.
Οργάνωση τώρα στους τόπους δουλειάς στις γειτονιές.
Να παλέψουμε τώρα για την ισχυροποίηση της λαϊκής συμμαχίας στη γραμμή της λαϊκής αντεπίθεσης για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ του Π.Α.ΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: