Translate

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2008

Στο Κάστρο...

Στην Εθνική Οδό Αθηνών Λαμίας στο κόμβο του Κάστρου θα κατευθυνθούν αύριο το πρωί οι αγρότες της περιοχής Λιβαδειάς κλιμακώνοντας τον αγώνα τους. Οι αγρότες αποφάσισαν αρχικά να παρατάξουν τα αγροτικά τους μηχανήματα στο σημείο. Δεν απέκλεισαν όμως το ενδεχόμενο να σταματήσουν την κυκλοφορία των αυτοκίνητων στην εθνική οδό αφού για το θέμα αυτό θα συνεδριάσει και θα αποφασίσει η συντονιστική τους επιτροπή το πρωί τα Παρασκευής.
Στην αίθουσα του νομαρχιακού συμβουλίου πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης διευρυμένη συνέλευση των αγροτών με την συμμετοχή του νομάρχη και των νομαρχιακών συμβουλών, βουλευτών της Βοιωτίας, εκπροσωπών τοπικών φορέων και κομμάτων. Οι φορείς εξέφρασαν την στήριξη τους στο δίκαιο αγώνα των γεωργών και κτηνοτροφών για την στήριξη των αιτημάτων τους.
Υπενθυμίζουμε ότι μεταξύ άλλων οι αγρότες ζητούν τη θεσμοθέτηση κατώτατων τιμών αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση κόστους εφοδίων και αγροτικών μηχανημάτων με κατάργηση ΦΠΑ, έργα αγροτικής υποδομής , άμεση ενίσχυση του αγροτικού και κτηνοτροφικού εισοδήματος για το 2008 από εθνικούς πόρους.