Translate

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2008

Στη μέση του ...κυκλώνα οι εργαζόμενοι!!!


Νίκος Παπαναγιώτου, Πρόεδρος Ε.Κ.Λ.


Οι εργαζόμενοι, όπως όλα δείχνουν, θα πληρώσουν την οικονομική κρίση καθώς για το επόμενο έτος οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες. Προβλέψεις που θέλουν να διευρύνεται το μειωμένο ωράριο εργασίας ή ακόμη και το υποχρεωτικό ρεπό μια εβδομάδα το μήνα στους εργαζόμενους επιχειρήσεων προκειμένου να μην υπάρξουν απολύσεις. Βεβαίως κανέναν εργαζόμενο δεν ενοχλεί το να εργάζεται λιγότερο ωστόσο η παράλληλη μείωση του μισθού είναι ένα ιδιαίτερα ανησυχητικό ενδεχόμενο.
Η διεθνής κρίση και ο κρατικός προϋπολογισμός, η εξεύρεση πόρων μέσω της αναδιανομής του εισοδήματος, η στήριξη της ανάπτυξης η ενίσχυση των διαρθρωτικών μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων πολιτικών καθώς και οι προτάσεις διεκδικήσεων και δράσεων συζητηθηκαν στο γενικό συμβούλιο της ΓΣΕΕ την Παρασκευή. Συνεδρίαση πραγματοποίησε το διοικητικό συμβούλιο του εργατικού κέντρου Λιβαδειάς τόσο για τα θέματα αυτά όσο και για την 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχει εξαγγελθεί για τις 10 Δεκεμβρίου.
Σε ότι αφορά τη Βοιωτία τηρείται σιγή ιχθύος από τις αρμόδιες υπηρεσίες σχετικά με απολύσεις από επιχειρήσεις, ενώ όπως τονίζει ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Λιβαδειάς υπάρχουν πληροφορίες για επιχειρήσεις που θα προχωρήσουν σε μερικό κλείσιμο με μείωση εργασίας και μισθού στους εργαζόμενους.

3 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Και δεν είναι μόνο οι εργαζόμενοι, αλλά ουσιαστικά όλος ο ελληνικός λαός, πλην τραπεζών. Σχετικά έχω γράψει πάντως για την οικονομική κρίση και τη μαύρη εργασία και για την οικονομική κρίση και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις πολύ πρόσφατα.

Μαρία είπε...

Πριν προλαβουν οι επιχειρήσεις να απολυσουν ή να ...συρρικνωσουν μήπως να εφευγαν συνολικά όλοι οι εργαζομενοι; αν είναι τα 600 - 700 ευρω να γίνουν 400 ή 500 μηπως είναι καλύτερα να το ρίξουμε όλοι στο ταμειο ανεργίας; και φυσικά να μην πληρωνει κανεις τα χρωστουμενα! μια συλλογική επανασταση χαρας και αισιοδοξίας με μόνο όπλο τη χαρα και τον ελευθερο χρόνο! Τρελλο ε;

Ανώνυμος είπε...

Very good!