Translate

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2007

Ανοιξαν τα ...χαρτιά τους

Ποιον υποστηρίζουν για αρχηγό τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στη Βοιωτία














Παρά το γεγονός ότι η φρεσκοεκλεγμένη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει ήδη ξεκινήσει τις παρεμβάσεις της στην καθημερινότητα του Έλληνα πολίτη, ωστόσο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται ακόμη σε μια περίοδο επαναπροσδιορισμού, εσωτερικών ζυμώσεων, μαχών και γενικότερα ενδοσκόπησης.
Περίοδο …προεκλογική, δηλαδή.
Οι τρεις επίδοξοι αρχηγοί του κόμματος έχουν ξεκινήσει περιοδείες ανά την Ελλάδα προκειμένου να πείσουν, όχι μόνο τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ αλλά γενικότερα την ελληνική κοινωνία για τις αγαθές τους προθέσεις (για το καλό της Ελλάδας και του κόμματος) και να επηρεάσουν τους φίλους και μέλη του κόμματος ως προς την επιλογή τους, στην εκλογική διαδικασία για την εκλογή του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Ι
ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας όπου συμβαίνει το ευτράπελο να θεωρείται ότι ο κ. Βενιζέλος μπορεί να πάρει τις εκλογές εις βάρος της Νέας Δημοκρατίας αλλά ο κ. Παπανδρέου έχει τις περισσότερες πιθανότητες να εκλέγει Πρόεδρος.
Αμέτοχος και απόμακρος από τις «εχθροπραξίες» στέκεται ο κ. Σκανδαλίδης, που όμως έχει κλέψει ουσιαστικά την παράσταση ανάμεσα στους απλούς καθημερινούς πολίτες, όχι όμως και στα στελέχη που όπως είναι γνωστό επιλέγουν με διαφορετικά κριτήρια τον υποψήφιο που θα στηρίξουν.
Έτσι λοιπόν και στη Βοιωτία τα περισσότερα από τα σημαντικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ άνοιξαν τα χαρτιά τους και με δηλώσεις, λένε πλέον ξεκάθαρα ποιον θα στηρίξουν ή ποιον θεωρούν καλύτερο αρχηγό.

Να ξεκινήσουμε με τον μοναδικό βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στη Βοιωτία τον κ. Βασίλη Τόγια, που δεν έχει εκφραστεί υπέρ κανενός τηρώντας τις αποστάσεις.
Ο Νομάρχης Βοιωτίας κ. Κλέαρχος Περγαντάς εξέφρασε την άποψή του τονίζοντας ότι είναι αναγκαίο, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, να πάρουν ανοιχτά θέση χωρίς όμως να προσβάλλουν εκείνους που δεν θα στηρίξουν.
Ο ίδιος , όπως δήλωσε, στηρίζει τον Ευάγγελο Βενιζέλο, καθώς θεωρεί ότι δίνει προοπτική νίκης καθώς κι εγγυάται ένα διαφορετικό ξεκίνημα.
Ωστόσο, τόνισε ότι, εκτιμά τον Γεώργιο Παπανδρέου και οποιοδήποτε κι αν είναι το αποτέλεσμα ο ίδιος θα στηρίξει το νέο Πρόεδρο. Ο κ. Περγαντάς σύστησε πολιτική συμπεριφορά για αποφυγή διαχωρισμών και διάσπασης της ενότητας.
Ο αντινομάρχης κ. Μίμης Αγγέλου εκφράστηκε επίσης υπέρ του Ευάγγελου Βενιζέλου, υπενθυμίζοντας ότι έχει συνεργαστεί μαζί του όταν ήταν στο Υπουργείο Πολιτισμού. Την ανανέωση έθεσε ως πρώτο μέλημα του ΠΑΣΟΚ ο κ. Αγγέλου, επισημαίνοντας ότι αυτή η ανανέωση χρειάζεται και νέα ηγεσία.
«Στηρίζουμε το ΠΑΣΟΚ του μέλλοντος» τόνισε η κ. Φανή Παπαθωμά, Ν. Σ. Βοιωτίας, εκφράζοντας την στήριξή της στον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ωστόσο επεσήμανε ότι το αποτέλεσμα που θα έρθει από τη βάση του κόμματος θα στηριχθεί από όλους ενωτικά και δυναμικά.
Εκτός διαδικασίας, πρότεινε ο κ. Τσιγαρίδας, Ν.Σ. Βοιωτίας, να βγει ο κ. Γεώργιος Παπανδρέου, αφήνοντας την αρχηγία στον κ. Βενιζέλο, ωστόσο όπως είπε ο κ. Παπανδρέου είναι ένα καλό κεφάλαιο για το ΠΑΣΟΚ.

Συμπεραίνουμε πάντως ότι ο κ. Τσιγαρίδας βλέπει, το κεφάλαιο Παπανδρέου να έχει κλείσει. Τη διαφορά έκανε η αντινομάρχης κ. Άρια Αγάτσα, που δήλωσε ότι θα στηρίξει τον κ. Γεώργιο Παπανδρέου γιατί, όπως τόνισε, πιστεύει σε όσα πρεσβεύει και στην ανανέωση.
Και η κ. Αγάτσα πάντως δήλωσε ενωτική, ότι κι αν γίνει και όποιος κι αν εκλεγεί. Υπέρ του κ. Παπανδρέου έχει εκφραστεί όμως και ο κ. Γιάννης Σωτηρίου, Βοιωτός και περιφερειακό στέλεχος του κόμματος.
Τέλος, ένθερμος υποστηρικτής του Γεωργίου Παπανδρέου δηλώνει και ο Δήμαρχος Λιβαδειάς κ. Δημήτρης Τσιφής, αφού πιστεύει ότι είναι "καλός κύριος" και βρίσκει ομοιότητες με τον ίδιο... (Τώρα θα μου πείτε, τον Γιωργάκη τον ρώτησε...;)
Όπως γίνεται φανερό, όσο πλησιάζουμε προς την 11η Νοεμβρίου, ημερομηνία διεξαγωγής της ψηφοφορίας για την ανάδειξη του νέου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, όλο και περισσότερο θα έχουμε ανοιχτές στηρίξεις και τοποθετήσεις υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου.
Βέβαια κατά πόσο αυτές οι τοποθετήσεις θα επηρεάσουν τους πολίτες είναι ένα θέμα προς διερεύνηση.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο δρόμος προς την 11η Νοεμβρίου είναι μακρύς και το ΠΑΣΟΚ φθείρεται χωρίς λόγο από την άκρατη φιλοδοξία των υποψηφίων. Πολύ φοβάμαι ότι τα συντροφικά μαχαιρώματα και η υπονόμευση του νέου αρχηγου, όποιος και αν είναι αυτός, θα συνεχιστούν. Είναι φανερή η απουσία ενός αρχηγού με προσωπικότητα, ικανή να συνεγείρει τον κόσμο. Ο Ανδρέας, μέγας δημαγωγός μεν, ήταν μοναδικός και ανεπανάληπτος.............

Μαρία είπε...

Ολα αλλαζουν παντα, όλα ρεουν κι ολα τα ιδια μενουν. με όλα αυτα που συμβαινουν στο πολιτικο σκηνικό τον τελευταιο καιρό, σιγουρα θα οδηγησουν στα ακρα. Ειναι αναγκη όμως. σιχαθηκα τα βρωμερα ακινητα νερα τους