Translate

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2007

Παραιτούμαι....! (όχι εγώ...)

Τεστ για τολμηρούς…
η παραμονή σε θέσεις «κλειδιά» για τη διοίκηση του Δήμου Λιβαδειάς.
Αυτό είναι το μήνυμα που απορρέει μετά και τις τελευταίες εξελίξεις με την παραίτηση του αντιδημάρχου επί των οικονομικών κ. Νίκο Καρφίτσα και βέβαια λαμβάνοντας υπόψη και τις προηγούμενες αποχωρήσεις, αυτή του κ. Σωτήρη Αυγέρη από την προεδρία της ΔΕΥΑΛ, που αποπέμφθηκε για δεν ήταν υπάκουος και του Στέλιου Καλογήρου από την Προεδρία του Πνευματικού Κέντρου, που αποπέμφθηκε επίσης, γιατί δεν ήταν αρεστός από συγκεκριμένο «κύκλο» ανθρώπων.
Βέβαια τώρα η δημοτική αρχή έχει ξεπεράσει το «σύνδρομο» της αποπομπής των ανυπάκουων στελεχών κι έχει προχωρήσει σε παρακλήσεις και προσευχές για να μείνουν οι υπόλοιποι.
Ο κ. Νίκος Καρφίτσας στο αίτημα του να παραιτηθεί από τη θέση του αντιδημάρχου επικαλείται «καθαρά προσωπικούς κι επαγγελματικούς λόγους» και δεσμεύεται να συνεχίσει να υπηρετεί το θεσμικό του ρόλο με το καλύτερο δυνατό τρόπο προς όφελος των πολιτών του Δήμου.
Ο κ. Καφρίτσας, ως γνωστόν διατηρεί λογιστικό γραφείο και σίγουρα η επαγγελματική του δραστηριότητα είναι αρκετά επιβαρημένη.
Ωστόσο δεν είναι ιδιαίτερα πειστικοί οι λόγοι που επικαλείται καθώς η διαμορφωθείσα κατάσταση για τα οικονομικά του Δήμου διαγράφεται ζοφερή, αλλά και οι πληροφορίες που διαρρέουν για τις σχέσεις που έχουν διαμορφωθεί «εντός των τειχών» υποδεικνύουν διαφορετικούς λόγους.
Τολμηρότερος όλων αποδεικνύεται ο Γιάννης Σκαλτσάς.

Η «ηλεκτρική καρέκλα» του Προέδρου της ΔΕΠΑΛ έχει κινδυνεύσει αρκετές φορές να μείνει κενή.
Ωστόσο, με γενναιότητα και υπέρ του δέοντος αυτοθυσία, ο κ. Σκαλτσάς συνεχίζει. Δεν συνέχισαν όμως μέλη του διοικητικού συμβουλίου.
Είναι ήδη γνωστό ότι τόσο η Νίκη Δημακοπούλου όσο και ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου κ. Ηλίας Ροζάνας, μόλις κατάλαβαν ότι κινδυνεύουν να επιφορτιστούν ευθύνες και βάρη αποχώρισαν.
Η κ. Νίκη Δημακοπούλου, στις δηλώσεις που έκανε στα ΜΜΕ, προσπάθησε να διαχωρίσει τους λόγους παραίτησης από την οικονομική κατάσταση της ΔΕΠΑΛ.

Έτσι αναφέρθηκε σε προσωπικούς λόγους που την ανάγκασαν παραιτηθεί. Άφησε δε, ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για μελλοντική συνεργασία.
Αναφερόμενη πάντως στην κατάσταση της ΔΕΠΑΛ τόνισε ότι είναι τραγική ενώ έκανε λόγο για λήψη δανείου από την δημοτική αρχή προκειμένου να πληρωθούν οι οφειλές σε προμηθευτές και εργαζόμενους.
Αναφερόμενη στις δικές της εκτιμήσεις για τα καταστήματα της ΔΕΠΑΛ (Ξενίας, Νεροτριβή, Νερόμυλος) είπε πως εκτιμά ότι η δημοτική αρχή προσανατολίζεται στην ενοικίασή τους σε ιδιώτες.
Ο κ. Ηλίας Ροζάνας πάντως, υπήρξε πιο ξεκάθαρος αναφερόμενος στους λόγους παραίτησης του από το Διοικητικό της ΔΕΠΑΛ και δεν είχε και κανένα λόγο να μην είναι ξεκάθαρος, φυσικά.

Έτσι αναφέρει: «Τα μεγάλα αδιέξοδα της επιχείρησης και τα γεγονότα του τελευταίου διμήνου δεν μου επιτρέπουν να συμμετέχω σ’ ένα πρόβλημα που δεν ευθύνομαι εγώ και όλο το ΔΣ. Ελπίζω να βρεθεί λύση για το καλό της επιχείρησης και των εργαζομένων και τον «πολιτισμό» της πόλης μας».
Γίνεται κατανοητό λοιπόν ότι θα ήταν παράλογο να πληρώσουν τα σπασμένα άλλοι ενώ άλλοι έχουν τις ευθύνες.





3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τελικά εσεις εκεί στη Λιβαδειά έχετε περισσότερη πλάκα κι από μας εδώ..
Είναι δυνατόν να παραιτούνται σαν τα κοτόπουλα οι σύμβουλοι και να αποστασιοποιούνται από τα προβλήματα για τα οποία εκλέχτηκαν από τους πολίτες για να λύσουν;;
Ο δήμος έχει συνέχεια. Τι σχέδια είναι αυτά που λέγονται, αυτά παραλάβαμε και δεν θέλουμε να μπλέξουμε γιατί δεν φταίμε εμείς;
Μαγαζί του καθενός είναι ο δήμος;;
Εχει πλάκα αυτός ο απίθανος δήμαρχος...

agios thomas είπε...

Άσχετο με το ποστ. Το μπλογκ σου ανέβηκε αισθητικά υπερ του αναμενομένου. Εύγε καταφερτζού.
Για τη πρωτεύουσα τι να πω;
Ούτε ένας χρόνος δεν πέρασε από τότε που όλοι αυτοί που εκλέχθηκαν έλεγαν:
Εμείς μόνο γνωριζουμε
Εμείς έχουμε τις λύσεις.
Αρα είναι ανάξιοι και ΨΕΥΤΕΣ.

Μαρία είπε...

Ναι, φιλε μου, exeisminima, έχουμε ...πλακα! Μόνο μη πέσει και μας πλακώσει όλους στο τελος...

Θενκς, Αγιε...
Ισως ν αείνια και αναξιοι και ψευτες και πολλα ακόμη... Εμεις όμως θα τους ελεγχουμε, όσο μπορουμε, και λέμε και καμμια αληθεια... Για μενα αυτοι που εξελεγησαν στην δημοτική αρχή πρεπει να βγουν και να πουν την αληθεια στον κόσμο που τους ψήφισε και μετα να παραιτουνται...