Translate

Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

Ημερίδα για το ΕΣΠΑ


Στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, στην Λιβαδειά πραγματοποιήθηκε η ημερίδα του επιμελητηρίου Βοιωτίας για το νέο Επιχειρησιακό πρόγραμμα«Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα. Ο κεντρικός ομιλητής, ειδικός γραμματέας του υπουργείου ανάπτυξης κ. Ελευθέριος Σταυρόπουλος αναφερόμενος στο πρόγραμμα τόνισε τον κεντρικό αναπτυξιακό του στόχο που είναι η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων και του παραγωγικού συστήματος της χώρας, με έμφαση στη διάσταση της καινοτομικότητας. Αναφερόμενος στα προγράμματα για τη γυναικεία και την νεανική επιχειρηματικότητα που ανακοινώθηκαν πρόσφατα στο πλαίσιο του προγράμματος για την ανταγωνιστικότητα και την επιχειρηματικότητα τόνισε ότι για την επίτευξη του αναπτυξιακού στόχου, οι κατευθυντήριες γραμμές πάνω στις οποίες σχεδιάστηκε το Νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΠΑΝ ΙΙ είναι η Επιτάχυνση της μετάβασης στην οικονομία της γνώσης η Ανάπτυξη της υγιούς, αειφόρου και εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας και διασφάλιση των φυσικών, θεσμικών και οργανωτικών προϋποθέσεων που την εξυπηρετούν και η Ενίσχυση της ελκυστικότητας της Ελλάδας ως τόπου ανάπτυξης επιχειρηματικής δραστηριότητας, με σεβασμό στο περιβάλλον και την αειφορία.
Τον Ιούνιο θα συγκεντρωθούν οι προτάσεις ενώ η γραφειοκρατία θα είναι πολύ λιγότερη σε σύγκριση με παλαιοτέρα προγράμματα.

Τα προγραμματα εχουν προδημοσιευτεί από το υπουργειο Αναπτυξης μεσω του ΕΟΜΜΕΧ θα τα βρείτε στους συνδεσμους που ακολουθουν: Γυναικεία επιχειρηματικότητα
Νεανική επιχειρηματικότητα

Επισκεφθείτε και την ιστοσελίδα του ΕΟΜΜΕΧ για περισσότερα www.eommex.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: