Translate

Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Ερωτηση Γ. Σταθά για αποκατάσταση ζημιών απο τις πλημμύρες

2/3/2015
Ερώτηση
Προς τους Υπουργούς
-Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
-Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Θέμα: Καταστροφές από τις βροχοπτώσεις της 27ης και 28ης Φεβρουαρίου 2015 στον Δήμο Θηβαίων σε καλλιέργειες, σε δίκτυα ύδρευσης και στο οδικό δίκτυο.
Μεγάλες καταστροφές έχουν προκληθεί στη περιοχή του Δήμου Θηβαίων από τις έντονες βροχοπτώσεις της 27ης και 28ης Φεβρουαρίου 2015. Συγκεκριμένα, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων προκλήθηκαν οι εξής καταστροφές:
  • Στη Δ.Ε. Θήβας ο κάμπος των Θηβών πλημμύρισε με συνέπεια οι καταστροφές στις καλλιέργειες (κρεμμύδια, σιτηρά κ.α.) να είναι ανυπολόγιστες.
  • Στη Δ.Ε. Βαγίων πλημμύρησε ο κάμπος με αποτέλεσμα οι καλλιέργειες (σιτηρά, βαμβάκια κ.α.) να υποστούν τεράστιες ζημιές.
  • Μεγάλη καταστροφή έχουν υποστεί και οι καλλιέργειες των γεωργών στον κάμπο των Τ.Κ. Μελισσοχωρίου-Καπαρελλίου-Λεύκτρων- Πλαταιών. Επιπλέον, πρόβλημα έχει παρουσιαστεί στο κανάλι του Μόρνου λόγω της λάσπης που έχει πέσει σε αυτό, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρό θέμα με τη διύλιση του νερού λόγω της πολύ μεγάλης θολότητας αυτού.
  • Στον οικισμό Λεβαδόστρα της Τ.Κ. Λεύκτρων καταστράφηκε το οδόστρωμα της οδού από Λεύκτρα προς τον οικισμό καθώς και ο αγωγός ύδρευσης στο συγκεκριμένο σημείο. Είναι επομένως άμεση ανάγκη η κατασκευή νέου οδοστρώματος και η αντικατάσταση του αγωγού ύδρευσης.
  • Στον οικισμό Αγίου Βασιλείου της Τ.Κ. Καπαρελλίου καταστράφηκε μεγάλο μέρος του οδοστρώματος και του αγωγού ύδρευσης του οικισμού, ενώ η οδός προς τον οικισμό Καλαμάκι της Τ.Κ. Καπαρελλίου χρήζει άμεσης αποκατάστασης.
Με βάση τα ανωτέρω,


Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
-Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθενται να προβούν ώστε να αποκατασταθούν οι ζημιές στο οδικό δίκτυο και στους αγωγούς ύδρευσης σε συνεργασία με τον Δήμο Θηβαίων και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας;
-Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβούν σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες (ΕΛΓΑ) για την άμεση καταγραφή των ζημιών  και την άμεση αποζημίωση των πληγέντων αγροτών;


Ο ερωτών βουλευτής
Γιάννης Σταθάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: