Translate

Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

Αμίαντος στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Λιβαδειάς

Την έντονη διαμαρτυρία, την αγανάκτηση, και το φόβο τους για την υγεία των παιδιών και δασκάλων του 4ου δημοτικού σχολείου Λιβαδειάς εκφράζει οι γονείς του σχολείου, με υπόμνημα του προς όλους τους αρμόδιους. Μεταξύ αυτών στον υπουργό παιδείας, το γ.γ. περιφέρειας στερεάς, το νομάρχη Βοιωτίας τον δήμαρχο Λιβαδειάς τον οργανισμό σχολικών κτιρίων(ΟΣΚ) και άλλους φορείς όπως και τους βουλευτές Βοιωτίας. Η διαμαρτυρία και οι φόβοι οφείλονται σε ανίχνευση αμιάντου τόσο στο δάπεδο όσο και την καπνοδόχο του σχολείου και οι γονείς ζητούν άμεσα την αντικατάσταση του. Το σχολείο είναι χτισμένο από το 1978 και, όπως υποστηρίζει ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων, από τον Φεβρουάριο του 2008 ανακινήθηκε το ζήτημα. Στο μεταξύ έχουν ακολουθήσει πολλές ενημερώσεις αρμοδίων μεταξύ των οποίων και του τέως υπουργού Παιδείας κ. Στυλιανίδη που είχε επισκεφθεί τη Βοιωτία τον Νοέμβριο.
Οι γονείς ζητούν να ξεκινήσουν άμεσα εργασίες με χρονοδιάγραμμα έως το καλοκαίρι του 2009, για την αποκατάσταση του προβλήματος και την προστασία των παιδιών. Όπως τονίζεται στο υπόμνημα σε αντίθετη περίπτωση θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη. Επισημαίνουν παράλληλα ότι αν οι εργασίες αντικατάστασης δεν πραγματοποιηθούν έως το καλοκαίρι, το Σεπτέμβρη του 2009 η Πολιτεία θα αναζητεί μαθητές για τη λειτουργία του σχολείου
Την Παρασκευή στις 12 η ώρα οι γονείς θα συγκεντρωθούν στο σχολείο προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση.

Το θέμα του αμιάντου στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Λιβαδειάς έφερε εκτός ημερήσιας διάταξης ο κ. Νώντας Κοτσικώνας στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λιβαδειάς. Ο κ. Κοτσικώνας ζήτησε να γίνουν έλεγχοι και στα υπόλοιπα σχολεία της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: