Translate

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2007

Συμπαράσταξη Βοιωτών για το Περιβάλλον

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 27/09/2007

Η αντίσταση των πολιτών αλλάζει το τοπίο στη Βοιωτία

Η πρώτη αρνητική απάντηση για τον όμιλο Μυτιληναίου, δημιουργεί νέα δεδομένα στον αγώνα για να προστατέψουμε την υγεία μας και το περιβάλλον.



Σημαντικό βήμα για την προστασία του βοιωτικού περιβάλλοντος, αποτελεί η απόρριψη της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων που αφορά τη λειτουργία του Αλουμινίου της Ελλάδας και ρυπογόνων ενεργειακών μονάδων στην Αντίκυρα.
Οι συνεχείς και σε κάθε κατεύθυνση πρωτοβουλίες της ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ, που ξεπήδησε από την απόγνωση των κατοίκων της Βοιωτίας μπροστά στα εκρηκτικά περιβαλλοντικά προβλήματα, έφεραν ήδη τα πρώτα θετικά αποτελέσματα:
- Μετά από αλλεπάλληλες θετικές γνωμοδοτήσεις απέναντι σε όλα τα αιτήματα του ομίλου Μυτιληναίου, υπήρξε επιτέλους το πρώτο όχι από το νομαρχιακό συμβούλιο.
- Μετά από χρόνια ασυδοσίας και μετεγκατάστασης κάθε είδους βιομηχανιών στη περιοχή Οινοφύτων- Σχηματαρίου, αποφάσισαν επιτέλους να αρνηθούν την έγκριση κάθε νέας δραστηριότητας αν δεν ληφθούν μέτρα από την Πολιτεία.
Η πρώτη αυτή δικαίωση ήρθε μετά την δυναμική πορεία στο κέντρο της Λιβαδειάς και την παράσταση μας στο νομαρχιακό συμβούλιο στις 26 Σεπτεμβρίου, όπου εκτός από τα μέλη της Συμπαράταξης, μαζί μας ήταν και τοποθετήθηκαν :
Χριστοδουλάκης, Πρόεδρος ΠΑΚΟΕ
Κελλάρης, εκπρόσωπος ΠΑΝΔΟΙΚΩ –Πανελλήνιου Συνδέσμου Οικολογικών Οργανώσεων
Παλαμάρης εκπρόσωπος ΑΛΚΥΩΝ – Οικολογική κίνηση Κορίνθου
Μυλωνάς εκπρόσωπος Αντιπρόεδρος ΑΡΙΩΝΑ- Σύνδεσμος 33 ΟΤΑ για την Προστασία του Κορινθιακού

Δεν σταματάμε! Ξέρουμε ότι ο αγώνας πρέπει να είναι διαρκής. Είμαστε όμως βέβαιοι ότι όσο πιο πολύ δυναμώνει η φωνή μας τόσο πιο ασφαλές γίνεται το μέλλον μας.

Ζητάμε:
Να ανασταλούν όλες τις αδειοδοτήσεις των ενεργειακών μονάδων μέχρι να μας ενημερώσουν:
- πού, με ποιο τρόπο και πόση ενέργεια θα παράγεται στην περιοχή μας
- ποια μέτρα θα επιβάλλουν, ποιους ελέγχους και ποιες κυρώσεις σε όσους ρυπαίνουν
- για τη συνολική επιβάρυνση της περιοχής μας: αντέχουν η ατμόσφαιρα, τα δάση, οι θάλασσες και τα ποτάμια μας όλες αυτές τις δραστηριότητες;

2 σχόλια:

nkalomiris είπε...

Αυτά τα οποία στην τελική ζητάει η "συμπαράταξη" είναι τόσο λογικά ερωτήματα που απορώ γιατί τόσα χρόνια δεν τα είχε ζητήσει η Νομαρχία;
Επειδή όμως είμαστε στην Ελλάδα που τα αυτονόητα δεν γίνονται πραγματικότητα. Το ότι όμως φέρανε την πρώτη αντίδραση δεν σημαίνει ότι φάγανε πόρτα από την βοιωτία. Ίσα ίσα τώρα ξεκινάει το φαγοπότι. Και αυτό γιατί όλοι κινούνται με τα λεφτά αυτών των περιβαντολογικών βιασμών.
Κάποιοι από αυτούς που τώρα φωνάζουν θα φάνε και θα σωπάσουν.
Δεκαετίες τώρα που βιάζετε η Αντίκυρα από το αλουμίνιο γιατί δεν φωνάζει κανείς;
Δεκαετίες τώρα που βιάζετε το περιβάλλον από την Λάρκο γιατί δεν φωνάζει κανείς;
Ή μήπως δεν μολύνετε η περιοχή. Μολύνετε αλλά όλοι τρώνε!

Μαρία είπε...

Η "λαμογιά" είναι δυστυχως διεθνές "προσον" των ανθρωπων. Ομως γίνεται έγκληματική όταν είναι υπευθυνη για την συγκαλυψη των καταστροφικών συνεπειών που έχει καποιες φορες η συμπεριφορα του ανθρωπου προς τον ανθρωπο, τα ζωα και το περιβαλλον. Εχουμε δει στο παρελθόν πραγματι καποιους ν αφωναζουν και να διαμαρτυρονται έως ότου τους κλεισουν το στόμα με το γνωστό βουλοκέρι, τα χρήματα. Σιγουρα θα το ξαναδουμε. Προσωπικά δεν είμαι κατα της αναπτυξης, και μεσα από τη βιομηχανια, όταν αυτή όμως γίνεται με σεβασμό στον ανθρωπο (εργαζομενο και μη) και το περιβαλλον. Φαινεται ουτοπικό!
Ο ρόλος της συμπαραταξης των βοιωτων για το περιβαλλον πιστευω είναι ιδιαιτερα σημαντικος, και μαλιστα στη δεδομενη στιγμή, για το νομό μας. Ενα νομό που η υπερβιομηχανοποιηση του τον έχει ολοτελα ξεζουμισει.