Translate

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2007

Προχειρότητα, ανευθυνότητα και ύβρεις...

Ύβρεις, απειλές και κατά των μέσων μαζικής ενημέρωσης, προχειρότητα και ανευθυνότητα.
Κάπως έτσι διαμορφώθηκε σε γενικές γραμμές το κλίμα στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λιβαδειάς, το βράδυ της Δευτέρας.
Η κατάσταση της ΔΕΠΑΛ και η προχειρότητα των προτεινόμενων λύσεων από τη πλευρά της δημοτικής αρχής, η σιωπηλή παρουσία στην διάρκεια της συζήτησης, των εργαζόμενων της επιχείρησης που νιώθουν εγκλωβισμένοι σε μια κατάσταση ομηρίας, οι αντιδράσεις δημοτικών συμβούλων της μειοψηφίας για τα τεκταινόμενα αλλά και για την αντιμετώπιση τους από τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, δίνουν το στίγμα της πρωτοφανούς και άνευ προηγούμενου κατάστασης που επικρατεί.
Η υπάρχουσα Διοίκηση της ΔΕΠΑΛ, μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, βρίσκεται στο παρά πέντε παραίτησης της, ο Δήμαρχος δηλώνει ολοκάθαρα την αδυναμία της δημοτικής αρχής και της διοίκησης της ΔΕΠΑΛ να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους λέγοντας ότι το σωματείο προσλαμβάνει τους εξτρατζήδες, και το λογιστήριο προβαίνει σε πληρωμές δίχως τον έλεγχο της διοίκησης.

Πιο αναλυτικά.
Το πρώτο θέμα της συνεδρίασης «Μετατροπή της ΔΕΠΑΛ και διαχωρισμός αυτής σε δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση και Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ» σε συνδυασμό με την ανάρμοστη αντιδημοκρατική συμπεριφορά του Δημάρχου και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου προκάλεσε εντάσεις στην διάρκεια της συζήτησης.
Πρώτα απ’ όλα δεν υπήρχε εισήγηση στο θέμα παρά μόνο προφορική από τον Πρόεδρο της ΔΕΠΑΛ κ. Γιάννη Σκαλτσά που πρότεινε τον διαχωρισμό της ΔΕΠΑΛ και την κατάρτιση Οικονομοτεχνικής Μελέτης. Οι αντιδράσεις των δημοτικών συμβούλων των μειοψηφιών εκφράστηκαν τόσο για την προχειρότητα όσο και για την βραδύτητα με την οποία η δημοτική αρχή κινεί το πολύ σοβαρό αυτό θέμα.
Στην διάρκεια της συζήτησης του θέματος ο κ. Τσιφής απεκάλεσε με υβριστικό τρόπο τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, με χαμηλή την ένταση της φωνής του, αλλά παρόλα αυτά τον ακούσαμε όλοι.
Μετά από αντίδραση της κ. Πούλου αναγκάστηκε να ανακαλέσει, πληγώνοντας για άλλη μια φορά, όμως την δημοκρατική λειτουργία τους δημοτικού Συμβουλίου.
Τη συμπεριφορά αυτή στηλίτευσαν οι επικεφαλείς των μειοψηφιών

Όποιος ψάχνει το δίκιο του δεν θα το βρει πάντως στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λιβαδειάς.
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου απείλησε δημοσιογράφο που ζήτησε το λόγο για να υπερασπιστεί τον εαυτό του, αφού ο Δήμαρχος λίγο πριν τον είχε κατηγορήσει ότι διαστρέβλωσε το περιεχόμενο γραπτών του δηλώσεων.
Οι δηλώσεις των επικεφαλείς των μειοψηφιών ήταν βέβαια κατά αυτών των συμπεριφορών του Προέδρου του δημοτικού Συμβουλίου που παραπέμπουν σε άλλες εποχές.
Η εφημερίδα Βοιωτική Ωρα κι εγώ προσωπικά έχω αντιμετωπίσει αρκετές φορές την αρνητική κριτική εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής.

Ωστόσο θα ήθελα να τονίσω ότι βασικό χαρακτηριστικό της δημοκρατίας είναι η ελεύθερη έκφραση, ο έλεγχος και ο διάλογος.
Η ελευθερία του τύπου είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στη χώρα μας και ο τύπος δε τέλει υπό έλεγχο αλλά ελέγχει την εξουσία προκειμένου να την προστατεύσει από την ίδια της τη δύναμη.
Τα παραπάνω είναι αυτονόητα για κάθε σκεπτόμενο πολίτη, όπως όμως αποδεικνύεται σε τακτικά χρονικά διαστήματα δεν είναι αυτονόητα για τη δημοτική Αρχή Λιβαδειάς.

Πάρα πολλές είναι οι φορές που, τόσο εγώ όσο και οι συνάδελφοι μου, έχουμε γίνει μάρτυρες ιδιαίτερα προσβλητικής συμπεριφοράς απέναντι μας.




6 σχόλια:

nkalomiris είπε...

"Η εφημερίδα Βοιωτική Ωρα κι εγώ προσωπικά έχω αντιμετωπίσει αρκετές φορές την αρνητική κριτική εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής."
Για σένα μπορεί να ισχύει, αλλά για την "Βοιωτική Ώρα" εκπλήσσομαι.
ΠΑΣΟΚ δεν είναι ο δήμαρχος; ή δεν τα έχει καλά με τους Σκανδαλίδιδες;
Κακία αυτή η παρένθεση.
Σε ευχαριστούμε και εσένα και τον Βοιωτό (viotia.blogspot.com) για την ενημέρωση που μας προσφέρετε. Χωρίς εσάς θα κοιμόμασταν και εμείς, όπως όλοι οι άλλοι συμπολίτες μας που δεν διαβάζουν ούτε εφημερίδες.

Μαρία είπε...

Τροφωνιε, σιγουρα την "κρυάδα" εγω προσωπικά την παιρνω. Η εφημεριδα που εργαζομαι, πιστεψε με γιατι κατι ξέρω, δεν έχει αναγκη ουτε το ΠΑΣΟΚ ουτε τη ΝΔ ουτε κανέναν. Αν και είναι δύσκολο, προσπαθει να κραταει τις ισορροπιες και σίγουρα έχει μια ιδεολογική προτίμηση, ωστόσο απευθυνεται σε όλους τους πολιτες και ενημερωνει όλους τους πολιτες, όσο πιο αντικειμενικά γίνεται. Η εξουσια δεν "γουσταρει" κριτική και μαλιστα ορισμενες από τις προσωπικότητες των ηγετών μας, δεν κατανοουν ότι η γυναικα του καισαρα δεν πρεπει απλα να είναι τίμια αλλα και να φαινεται... Και δεν κατανοουν ότι οι πραξεις τους οφελουν ή βλαπτουν το γενικό συνολο και επομενως θα πρεπει να αποδεχονται την κριτική και αν είναι δυνατόν να διορθωνονται.

Ευχαριστω για την υποστηριξη...!

nkalomiris είπε...

Η εφημερίδα που εργάζεσαι, δεν σε πιστεύω, έχει ανάγκη το ΠΑΣΟΚ και μπορεί τώρα και την ΝΔ. Μπορεί να ξέρω κάτι και εγώ. Έχω δουλέψει και εγώ στην συγκεκριμένη εφημερίδα και κάτι ξέρω και εγώ.
Η εξουσία πάντως γουστάρει δεν γουστάρει θα υποστεί κριτική. Και επειδή δεν είμαστε εφημερίδες και γενικά τύπος η κριτική μας είναι και ποιο σκληρή.

Μαρία είπε...

Τροφωνιε, αποδειξε αυτα που λες...
δεν ειναι ομορφο να αφηνεις τετοια υπονοουμενα.

nkalomiris είπε...

ο σκοπός μου δεν είναι να τα βάλω με την εφημερίδα που δουλεύεις. Και κακώς δηλαδή αναφέρθηκα τόσο εκτεταμένα. Τώρα αυτό που ζητάς να στο αποδείξω είναι πολύ εύκολο, αλλά θα χαλάσω το blog σου. Δεν είναι άλλωστε και πολύ δύσκολο να αποδείξει κανείς ότι στην Ελλάδα οι εφημερίδες πληρώνονται από τα κόμματα (όχι μόνο η βοιωτική ώρα). Σοβαρά πιστεύεις ότι ο μισθός σου είναι από το αντίτιμο της τιμής στο περίπτερο; Ή των αγγελιών; Ή των διαφημίσεων; Και όλα αυτά ισχύουν σε όλον τον τύπο. Ο κόσμος είναι μικρός πάντως και υπάρχουν αυτιά και μάτια. Να σου αποδείξω τι; Ότι ο ήλιος βγαίνει από την ανατολή;

Άστο γιατί όπως είπα δεν θέλω να εκθέσω πρόσωπα αγαπητά. Αν πάντως το πάρεις ότι κωλώνω, πάρτο όπως θες.

Μαρία είπε...

Ο.Κ.
Ας το αφησουμε επι του παροντος.
Αν θελεις παντως να μου αποδειξεις αυτα που λες μπορεις να μου στειλεις mail