Translate

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2007

"Ακάλυπτη" η ΔΕΠΑΛ



Στα όρια του έφτασε ο Αθανάσιος Σωτηρόπουλος, ιδιοκτήτης πρατήριου υγρών καυσίμων, με την αδιαφορία του Δήμου Λιβαδειάς για την κάλυψη δυο ακάλυπτων επιταγών που είχαν εκδοθεί προκείμενου να πληρωθεί για καύσιμα που είχε προμηθεύσει τις επιχειρήσεις της ΔΕΠΑΛ το 2006, προχωρώντας σε κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων της.
Ο κ. Σωτηρόπουλος προμήθευε με πετρέλαιο θέρμανσης τον Ξενία, το Νερόμυλο και ορισμένους Παιδικούς Σταθμούς, χωρίς όμως να έχει πληρωθεί. Εκδόθηκαν μάλιστα δυο επιταγές για 15.000 ευρώ. Όταν, όμως, πήγε να τις εξαργυρώσει διαπίστωσε ότι ήταν ακάλυπτες!!!
Μετά την αδιαλλαξία που, όπως υποστηρίζει, αντιμετώπισε από τη δημοτική αρχή απευθύνθηκε στις αρμόδιες δικαστικές αρχές που εκδίκασαν κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων της ΔΕΠΑΛ προκειμένου να πληρωθεί το ποσόν.
Ο ίδιος δήλωσε: «Έγινε η απαιτούμενη δικαστική διαδικασία και βγήκε η απόφαση κατάσχεσης. Κανείς δεν άκουσε τίποτα, ούτε πείραξε κάποιον. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπετε. Είμαστε εδώ και κάνουμε αυτή την διαδικασία, της κατάσχεσης, η οποία εμένα προσωπικά με λυπεί».
Έτσι λοιπόν το πρωί της Δευτέρας τα γραφεία της ΔΕΠΑΛ άδειασαν προκαλώντας θλίψη τόσο στους εργαζόμενους που ήταν παρόντες όσο και σε εμάς ως πολίτες αυτής της πόλης. Δεν κατασχέθηκαν μόνο οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές καθώς περιέχουν σημαντικά αρχεία και φυσικά οι φάκελοι της επιχείρησης.
Το ποσόν των 15000 ευρώ δεν καλύπτεται βέβαια, ενώ συνολικά, στον κ. Σωτηρόπουλο, οφείλονται πάνω από 23.000 ευρώ.
Να σημειωθεί ότι εκτός από τον κ. Σωτηρόπουλο πολλοί ακόμη προμηθευτές αντιμετωπίζουν προβλήματα κυρίως με παλαιότερες οφειλές της ΔΕΠΑΛ.

8 σχόλια:

nkalomiris είπε...

Κάποτε ο Παλαιολόγος χρώσταγε και τα αρνιά του Πάσχα στον Μίχα. Αλλά μάλλον τα βρήκαν αλλιώς πως.
Αυτό το χάλι υπήρχε πάντα στο δήμο Λιβαδειάς. Μάλλον έκανε καλή αρχή ο κ. Σωτηρόπουλος, και καλά έκανε. Πρέπει όλοι να τον μιμηθούν.

Μαρία είπε...

Μόλις έφτασα σπιτι μετα από αλλη μια συνεδριαση Δημοτικου Συμβουλιου της Πρωτευουσας του νομου Βοιωτιας, για κλαμματα...
Το θεμα που μονοπωλησε την συζήτηση ήταν αυτό για τον διαχωρισμό της ΔΕΠΑΛ σε δημοτική κοινωφελή επιχειρηση και ανώνυμη εταιρεια.
Μεχρι που ακουσαμε ότι οι εργαζόμενοι της ΔΕΠΑΛ προσλαμβανουν εξτρατζήδες και όχι η Διοικηση. Ετσι είπε ο Δήμαρχος προφανως νομιζοντας ότι έτσι ρίχνει τις ευθυνες στους εργαζομενους...
Για τις υβρεις και την εν γενει συμπεριφορα τι να σου πω. Λες και φταινε αυτοι που απλως λένε αυτα που συμβαινουν για όσα δεν μπορουν να επιλύσουν οι διοικουντες... Θα γραψω αναλυτικά αυριο.
Τωρα να σου πω τι πιστευω για τη ΔΕΠΑΛ. Οι προηγουμενες δημοτικές αρχες δεν κρινονται σε καμμια περιπτωση αθώες. Υπαρχει όμως και δικαιοσυνη, υπαρχουν νόμοι κλπ. Και οι ευθυνες να καταμεριστουν όπως και σε ότι αναλογουν στον καθενα. Ο Σωτηροπουλος έφτασε στο σημειο αυτό γιατί δεν βρηκε ανταπόκριση. Σιγουρα δεν φταιει η τωρινή Δημοτική αρχή για τα χρεη των προηγουμενων και προκειται για μια κατασταση που χρονίζει και όσο περισσότερο χρόνο μένει έτσι τόσο συσσωρευονται χρεη. Ωστόσο δεν φαινεται να έχουν καταλαβει ότι θέλουν δε θελουν έχουν φορτωθεί και τα προηγουμενα και πρεπει να αντιμετωπισουν την κατασταση κατα προσωπο και χωρις αλαζονεια.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή για να καταλάβουμε όταν παραδώσει τη δημαρχία ο κος Τσιφής, ο επόμενος δήμαρχος θα πρέπει να αρνηθεί τα οποιαδήποτε χρέη που προέκυψαν επι δημαρχίας του και να συνεχίζεται αυτή η γελοία κατάσταση.

παράλληλος είπε...

ΔΕ-ΠΑΛεύεται!

Μαρία είπε...

Exeisminima, Καπως έτσι εχουν τα πραγματα... εμενα περισσοτερο με ενοχλει που μου φαινεται τελειως αδυνατο να μαζευτουν όλοι μαζι και να συζητησουν σοβαρα και να αποφασίσουν για μια πολιτική που θα αφορα και τον επομενο δήμαρχο. Στο κατω κατω της γραφης οι πολιτες πληρωνουμε τα σπασμένα...


Παράλληλε, με τίποτα ΔΕ-ΠΑΛεύεται...! Κάτι ηξεύρεις εσύ...

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΦΙΛΟΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΛΛΙΣΤΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Όσοι προσπαθούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο -και μάλιστα άκομψο- να ...σκυλεύσουν πολιτικά οφέλη από την τραγική εικόνα που παρουσιάζει η ΔΕΠΑΛ, είναι πραγματικά άξιοι της τύχης τους.
Αναζητώντας κάποιος το μέγεθος της δημοκρατικής ευαισθησίας που διακατέχει μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου εργαζομένων και δη της προέδρου, δεν έχει παρά να ανατρέξει σε απόφαση (2000) του Δ.Σ. της ΔΕΠΑΛ για απόλυση εργαζομένου στο Δημοτικό ραδιόφωνο με την σύμφωνη γνώμη και φυσικά με την ψήφο της κας προέδρου. Και όλα αυτά, επειδή ο συγκεκριμένος εργαζόμενος είχε το ...θράσος να απαιτήσει μεταξύ άλλων, να του καταβληθούν οι νόμιμες ασφαλιστικές εισφορές.
Αλήθεια, υπάρχει αντίστοιχο παράδειγμα στα Ελληνικά συνδικαλιστικά δεδομένα, όπου εργαζόμενος απολύεται με τη σύμφωνη γνώμη προέδρου εργαζομένων;
Δε όφειλε η κα πρόεδρος να προστατέψει τον εργαζόμενο;
Δεν όφειλε η κα πρόεδρος να απαιτήσει την παρουσία του εργαζόμενου, προκειμένου να του δοθεί η ευκαιρία να καταθέσει τις απόψεις του;
Πώς το επέτρεψαν η …δημοκρατική της ευαισθησία και οι αριστερές της καταβολές να ψηφίσει υπέρ της απόλυσης εργαζομένου;
Καλοί οι πολιτικοί φίλοι και εργοδότες, αλλά κάλλιστη η αλήθεια.
Για την ιστορία να σας αναφέρω, ότι ο εργαζόμενος αφού προσέφυγε στη δικαιοσύνη δικαιώθηκε, με αποτέλεσμα να καταδικαστεί πρωτοδίκως ο τότε πρόεδρος της ΔΕΠΑΛ σε οκτώ μήνες φυλάκιση.
Αυτά και εάν χρειαστεί θα επανέλθω.

Μαρία είπε...

Ευθυνε, το Δημοτικό Ραδιόφωνο είναι μια αμαρτωλη ίστορία! Το κακό είναι ότι εμεις οι δημοσιογραφοι δεν έχουμε αλληλεγγυη μεταξύ μας με αποτελεσμα να μας εκμεταλλευονται οι εκαστοτε διοικουντες. Εχω περασει από κει, το ξέρεις κι έχω ζησει στο πετσι μου πολύ "συναδελφική" αλληλεγγυη...! Και στήριξη... με πισωπλατες μαχαιριες. Λογω όμως του ότι έχω τη δική μου φιλοσοφια ζωής και μεσα από εμπειριες θεωρώ ιδαιτερα εκπαιδευτικές τις κακοτοπιες...

Ανώνυμος είπε...

εύθυνε όταν ό εργαζόμενος στο ραδιόφωνο έφτασε τα χρέη στο ταβάνι , ήταν αδικαιολογήτως απών , έτρωγε και έπινε με τον τότε πρόεδρο της ΔΕΠΑΛ και η γυναίκα του ήταν υπάλληλος στο μαγαζί του προέδρου τότε τα θελε και τα παθε. Οχι οτι η προεδρος είναι καλύτερη όταν ψηφίζει κατά εργαζομένου