Translate

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2007

Εκλογές 2007 και ο αριθμός ...7!

Ο μαγικός αριθμός επτά και οι …εκλογές
(επτά φορές το σκέφτηκε κι έπειτα αποφάσισε να το γράψει η Μαρία Αβορίτη)

Σίγουρα οι αριθμοί παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή μας. Πόσο μάλλον στις εκλογές… Αφού οι αριθμοί των ψήφων καθορίζουν το αποτέλεσμα. Ουδέν νεώτερον ως εδώ.
Η φετινή χρονιά κατά πολλούς εθεωρείτο ως μια γουρλίδικη χρονιά. Μύθος που καταρρίφθηκε λόγω της εθνικής τραγωδίας που ζούμε με τις αμέτρητες και καταστρεπτικότατες πυρκαγιές.
Ωστόσο παραθέτουμε ορισμένα στοιχεία που δείχνουν πόσο σημαντικός θεωρείται ο αριθμός επτά έτσι για να υπάρχουν. Και πάμε στο θέμα μας που δεν είναι παρά οι φετινές εκλογές και η σχέση τους με το επτά.
Πρώτα από όλα η ημερομηνία που θα διεξαχθούν είναι 16 Σεπτεμβρίου 2007. εκ πρώτης όψεως δεν βλέπουμε παρά ένα εφτάρι, το έτος. Κι όμως υπάρχουν τρία εφτάρια…!
Η ημέρα 16 είναι 1+6=7 (μπίγκο!)
Ο μήνας Σεπτέμβριος: Από το λατινικό septem (εφτά),ήταν ο έβδομος μήνας του αρχαίου ρωμαϊκού ημερολογίου. Δεύτερο εφτάρι!
Και φυσικά το 7ο έτος του αιώνα μας
Συμπέρασμα η ημερομηνία δεν επιλέχτηκε στην τύχη αλλά σύμφωνα με ακριβείς υπολογισμούς. Τώρα αν θα μας βγει σε καλό ή σε κακό, καθώς αν δεν το προσέξατε συμβολίζει ακραίες καταστάσεις στην τελειότητα τους (αρετές – αμαρτήματα, παχιές αγελάδες – ισχνές αγελάδες, επτά στάχυα καλοθρεμμένα κι επτά μαραμένα κ.λ.π.) θα το δούμε και θα το κρίνουμε το επόμενο χρονικό διάστημα.
Α, και μη ξεχάσω να συμπληρώσω ότι μόλις ανακάλυψα κι άλλα εφτάρια που αφορούν τις εκλογές. Η Κυριακή είναι η έβδομη μέρα της εβδομάδας, οι κάλπες θα ανοίξουν στις επτά το πρωί και θα κλείσουν στις επτά η ώρα το βράδυ (έτσι νομίζω ή έτσι με βολεύει για να στηρίξω όσα ισχυρίζομαι…).
Πω, πω εφτάρια…
Λέτε να έχουμε τελικά εφτακομματική βουλή;

2 σχόλια:

agios thomas είπε...

Το καλύτερο θα ήταν οι 300 να γίνουν 200 και να μην εκλέγονται με ρουσφετολογικά κριτίρια, σερνόμεnοι από χωριό σε χωριό για να τους ψηφίσουν.

Οσο για το 7, υπάρχει και η Βαρβάκειος την παραμονή του Πάσχα που φωνάζει;
777, τα κατσίκια και τα αρνιά.

Μαρία είπε...

Μακαρι να σερνονταν και μετα από χωριο σε χωριό και να λαμβανουν τα μηνυματα απο πρωτο χερι κι όχι να κρύβονται πίσω από τις καρεκλες.