Translate

Τρίτη 28 Αυγούστου 2007

Ο Νώντας Κοτσικώνας καλεί το Δήμο Λιβαδειάς να πάρει πρωτοβουλίες για την πρόληψη των πυρκαγιών

Δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού στο Δήμο Λιβαδειάς
«Καλούμε το Δήμο Λιβαδειάς ΑΜΕΣΑ, σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, για την οργανωμένη συγκρότηση εθελοντικών ομάδων περιπολιών, περιφρούρησης και πρόληψης των δασικών εκτάσεων του Δήμου μας και του ορεινού όγκου του Ελικώνα».



Ανακοίνωση εξέδωσε ο Δημοτικός Σύμβουλος Νώντας Κοτσικώνας, επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού Λιβαδειά- Δράση και Προοπτική, εκφράζοντας, εκτός των άλλων, την ανησυχία του και καλώντας το Δήμο Λιβαδειάς ΑΜΕΣΑ σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την προστασία, περιφρούρηση και πρόληψη των δασικών εκτάσεων του Δήμου Λιβαδειάς.
Η Ανακοίνωση έχει ως εξής:
Οι πρωτοφανείς εικόνες φρίκης βρίσκονται παντού.
Καταστροφή, θάνατος, θρήνος, θλίψη.
Διαχρονική η απαξίωση, σχεδόν διάλυση της δασοπυρόσβεσης και δασοπροστασίας, από τις σοβαρότατες ελλείψεις σε προσωπικό και τεχνικά μέσα.
Η εμπορευματοποίηση της δασικής γης τα μικρά και μεγάλα αυθαίρετα που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια εκεί που έπρεπε να ξεφυτρώνουν δέντρα, βρίσκουν «νόμιμο» έρεισμα στους δασοκτόνους νόμους και στις τροποποιήσεις του άρθρου 24 του Συντάγματος.
Η ανυπαρξία σχεδίων και μέσων πρόληψης για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, ήταν και είναι συνειδητή επιλογή.
Δεν εφαρμόζουν την ουσιαστική πρόληψη, γιατί έρχεται σε αντίθεση με την γενικότερη πολιτική τους σύμφωνα με την οποία τα δάση είναι εμπόρευμα, το πυροσβεστικό προσωπικό εποχικό, κακοπληρωμένο και ανεκπαίδευτο, τα σύγχρονα πυροσβεστικά μέσα, ακριβά και «αντιαναπτυξιακά».
Απολύτως δικαιολογημένη η λαϊκή αγανάκτηση και η έλλειψη εμπιστοσύνης σε έναν συνειδητά και σταδιακά απαξιωμένο κρατικό μηχανισμό.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΥΤΩΡΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ Η ΛΑΪΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ

Καλούμε το Δήμο Λιβαδειάς ΑΜΕΣΑ, σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, για την οργανωμένη συγκρότηση εθελοντικών ομάδων περιπολιών, περιφρούρησης και πρόληψης των δασικών εκτάσεων του Δήμου μας και του ορεινού όγκου του Ελικώνα.
Καλούμε το λαό της Λιβαδειάς, σε διαρκή κινητοποίηση, σε αυξημένη ετοιμότητα, σε εθελοντική πρόσφορα για την πρόληψη και αποφυγή πυρκαγιών στην περιοχή μας

ΛΙΒΑΔΕΙΑ - ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ
ΝΩΝΤΑΣ ΚΟΤΣΙΚΩΝΑΣ
δημοτικός σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: