Translate

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Κρίση και ευκαιρία αυτογνωσίας (Μαρία Αβορίτη)



Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς θα μπορούσαμε να μετουσιώσουμε την κατάσταση «κρίσης» που έχει δημιουργηθεί σε μια ευκαιρία; Σε μια ευκαιρία για τι, όμως; Σε μια μοναδική ευκαιρία για κέρδος! Όχι, μην πάει το «πονηρό» μυαλό σας μόνο σε αυτό που μας έχουν «ψήσει» τόσα χρόνια ότι εκφράζει η λέξη «κέρδος», δηλαδή στα χρήματα. Γιατί αν το καλοσκεφτείτε τι είναι τα χρήματα; Ζωγραφισμένα και τυπωμένα χαρτιά! Δημιουργήματα μας! Η αληθινή τους αξία δεν υπάρχει, έχουν την αξία που ο άνθρωπος αποφάσισε να τους δώσει. Και δυστυχώς δεν τους έδωσε μόνο ονομαστική αξία αλλά σε πολλές περιπτώσεις ο άνθρωπος παραχώρησε ολόκληρη τη δύναμη, την εξουσία και τον έλεγχο σε αυτές τις ζωγραφιές! Έτσι λοιπόν εμείς θα μιλήσουμε για ένα πιο ουσιώδες κέρδος αυτής της κατάστασης που ως αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, πιθανόν να έχει και την απόκτηση των υλικών αγαθών, τουλάχιστον εκείνων των υλικών αγαθών που ο ίδιος ο άνθρωπος επιλέγει να έχει στη ζωή του, κρατώντας όμως πάντα εκείνος τον έλεγχο. Κάθε άνθρωπος παρότι έχει δημιουργηθεί καθ’ εικόνα και ομοίωσιν του όλου φωτός και αποτελεί ουσιαστικά ένα ολόγραμμα του δημιουργού του, στην διάρκεια του περάσματος του από την τρίτη διάσταση, προκειμένου να διευρύνει την συνειδητότητα του διευρύνοντας έτσι τη δημιουργία, παίρνει μορφή και, ξεχνώντας αυτό που πραγματικά είναι, γεννιέται …

Σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις στο ιστορικό παρελθόν της ανθρωπότητας έχει συμβεί, κάποιες ιδιαίτερες παρουσίες στη γη να έρθουν όντας αφυπνισμένες ή να αφυπνιστούν στην διάρκεια της ζωής τους. Πρόκειται για φωτισμένες προσωπικότητες που γεννηθήκαν σε διαφορετικά μέρη της γης διαφορετικές χρονικές στιγμές, φέρνοντας μηνύματα και διδασκαλίες που έχουν μια κοινή πηγή (Σωκράτης, Πλάτωνας, Πυθαγόρας, Ιησούς, Βούδας κλπ). Τα μηνύματα των φωτισμένων αυτών ανθρώπων είχαν σκοπό την αφύπνιση των ανθρώπων και την αυτογνωσία. Μέσα από την γνώση του αληθινού εαυτού ο άνθρωπος μπορεί να ζήσει πραγματικά άνω θρώσκοντας και όχι έρποντας. Βέβαια εδώ, στην τρίτη διάσταση, στον κόσμο της διττότητας, δεν μπορούσε παρά τα μηνύματα αυτά να γίνουν από άλλους κατανοητά και αποδεκτά (βοηθώντας τους να αποκτήσουν επίγνωση, γνώθι σαυτόν, αποσύροντας τον έλεγχο του εαυτού τους από τον κόσμο της ψευδαίσθησης και αποκτώντας ξανά την δύναμη τους και την αληθινή ελευθερία τους) και άλλοι όχι μόνο να μην μπορέσουν να κατανοήσουν την ουσία αλλά να χρησιμοποιήσουν τις διδασκαλίες προκειμένου να διευρύνουν περισσότερο όχι το φως αλλά το σκοτάδι και την άγνοια. Είναι όλοι εκείνοι που έβαλαν την ανθρωπότητα σε ξεχωριστά μαντριά και κάθε άλλο παρά την αλήθεια άφησαν να γίνει ορατή. Έτσι λοιπόν πέρασαν τα χρόνια. Το παραμύθι συνεχίζεται και η ψευδαίσθηση αποκτά όλο και πιο αληθοφανείς αποδείξεις. Ο άνθρωπος αποκτηνώνεται όλο και περισσότερο. Από κοινωνικό ον γίνεται φιλοτομαρικό ον. Όποιος δεν είναι απόλυτο πρόβατο στο κάθε μαντρί γίνεται απόλυτο κτήνος και ζει ρουφώντας αίμα και ξεσκίζοντας πτώματα όχι ανθρώπων αλλά υπανθρώπων, δυστυχώς.

Μεταξύ άλλων λοιπόν υπάρχουν ακόμη κάποιοι που τις νύχτες, όταν τα πρόβατα κοιμούνται τον ύπνο των …δικαίων, εκείνοι ρίχνουν κρυφές ματιές σε ένα παράξενο φως που λάμπει, όχι μπροστά στα μάτια τους αλλά κάπου μέσα τους. Μελετούν όσα έχουν γραφτεί και ειπωθεί από τους διδασκάλους και όσο τα μελετούν τόσο αποκαλύπτεται το φως τους και τόσο οι λέξεις παίρνουν ένα διαφορετικό νόημα από εκείνο που διδάχτηκαν ότι ισχύει. Και να η αποκάλυψη! Να η αλήθεια που τόσο καλά ήταν κρυμμένη! Ω, τι χαρά τι ευτυχία…! Όταν όμως εκείνοι οι λιγοστοί αφυπνισμένοι δίνουν το μήνυμα γύρω τους χρεώνονται πολλές φορές την ταμπέλα του αλλοπαρμένου, τρελού, παράξενου κλπ. Φοβισμένοι οι υπάνθρωποι και τα κτήνη μην χάσουν τις συνήθειες και το σκοτάδι τους βιάζονται να πετάξουν έξω απ’ το δικό τους το μαντρί τους …παραστρατημένους.

Καθώς όμως τα τελευταία χρόνια αυτοί οι «παραστρατημένοι» αφυπνισμένοι γίνονται όλο και περισσότεροι σε παγκόσμιο επίπεδο, οι έχοντες τον έλεγχο φοβούνται μήπως τα πρόβατα ξυπνήσουν… Σε βαθύ ύπνο βέβαια κοιμούνται και εκείνοι που νομίζουν ότι ελέγχουν τα πάντα και τους πάντες! Δημιουργούν λοιπόν ένα κλοιό φόβου τόσο για ολόκληρη την ανθρωπότητα όσο και για τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά. Έτσι οι ελεγχόμενοι φοβούνται όλο και πιο πολύ αλλά οι «άλλοι» οι τρελοί και οι αδέσποτοι όχι μόνο δε φοβούνται αλλά γελούν και ξεφεύγουν από τον κλοιό. Οι έχοντες τον έλεγχο αποφασίζουν να δράσουν με πιο δραστικά μέτρα καθώς βλέπουν αρκετά πρόβατα να αφυπνίζονται και να βγαίνουν έκτος ελέγχου! Έτσι δημιουργούν πολέμους, εντάσεις, ανταγωνισμούς, ασθένειες, οικονομικές κρίσεις, τσουνάμι, γενικά τρομοκρατικές και ψυχοελεγκτικές καταστάσεις.

Όμως ακόμη και μέσα από όλο αυτό το ψευδαισθητικό χάος, οι αφυπνισμένοι γίνονται όλο και περισσότεροι, ψιθυρίζοντας «ουδέν κακόν αμιγές καλού». Δεν χάνουν ευκαιρία να μεταλλάσσουν το φόβο σε αγάπη! Έτσι η «κρίση» γίνεται ευκαιρία! Ευκαιρία για «γνώθι σαυτόν», ευκαιρία για αφύπνιση, ευκαιρία για καλοσύνη, ευκαιρία για χαρά και γέλιο (δουλεύουμε λιγότερο) ευκαιρία για αλληλεγγύη, ευκαιρία να κλείσουμε την τηλεόραση και να κάνουμε τραπέζι ρεφενέ… ευκαιρία να πάρουμε πίσω τον έλεγχο, ευκαιρία να μην δεχόμαστε ασυζητητί τους νόμους τους, ευκαιρία να κοιτάξουμε γύρω μας και μέσα μας, ευκαιρία να δώσουμε και να πάρουμε ότι διαθέτει ο καθένας μας, ευκαιρία για αληθινό κέρδος σε όλα τα επίπεδα, ευκαιρία για απεριόριστη αφθονία! Και αφήστε τους να νομίζουν πως η ευτυχία μας εξαρτάται από τις ψευδεπίγραφες αξίες τους

Δεν υπάρχουν σχόλια: