Translate

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2009

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ





ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.
Ανεβάζω κάποιες φωτογραφίες από το, ιδιαίτερα, δυνατό και πετυχημένο μπλόκο των Βοιωτών αγροτών στο Κάστρο. Χθες Τετάρτη, έγινε στο υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης μια συνάντηση εκπροσώπων κάποιων συντονιστικών επιτροπών με τον υπουργό. Ακολούθησαν δεσμεύσεις. Οι αγρότες της Βοιωτίας χαρακτήρισαν αυτές τις δεσμεύσεις ασήμαντες. Η αλήθεια είναι ότι στα σημαντικά και άμεσα ζητηματα που θέτουν οι αγρότες δεν υπήρξαν δεσμεύσεις και εξαγγελίες. Έτσι λοιπόν αποφάσισαν να συνεχίσουν μέχρι ...νεοτέρας! Στο μεταξύ έχουν αρχίσει να ανησυχούν εκείνοι που δεν γίνονται οι δουλειές τους. Όπως διαβάζουμε σε αθηναϊκές εφημερίδες, η διοίκηση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ),ζήτησε με επιστολή της στον κ. Χατζηγάκη να ληφθούν άμεσα μέτρα και να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για διάλογο με τους αγρότες, ώστε να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις τους και οι αποκλεισμοί δρόμων, καθώς όπως υποστηρίζει δημιουργούνται προβλήματα στην διακίνηση των προϊόντων.
Μια από τις προτάσεις των αγροτών που αγγίζει και ολόκληρη την κοινωνία έχει να κάνει με τις τιμές στις οποίες φτάνουν τα αγροτικά προϊόντα στα ράφια των σούπερ μαρκετ. Το κέρδος κάποιων είναι πάνω από 1000% !!! Αναρωτιούνται λοιπόν οι αγρότες γιατί οι κυβερνήσεις αφήνουν τους εκάστοτε μεσάζοντες να εκμεταλλεύονται τους αγρότες και να "γδύνουν" τους καταναλωτές.
Εξ αυτού και άλλων πολλών λόγων εξάγω ένα συμπέρασμα: Μήπως πρέπει μαζί με τους αγρότες να κινητοποιηθεί όλη η κοινωνία, και μήπως επιτέλους ήρθε η ώρα να ξυπνήσουμε; Έτσι ρωτάω...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αγρότες
αν ο πρωθυπουργός και όλοιοι πολιτικοί σας με όλους τους παρατρεχάμενους και "ημετέρους" τους, δεν έκλεβαν, τότε εγώ θα ερχόμουν να σας πείσω για το άδικό του αγώνα σας.
Τώρα όμως που όλοι αυτοί κλέβουν, σάς βλέπω σαν εκδικητές του δυναστευόμενου Λαού. Και είμαι μαζί σας και θα είμαι ευτυχής αν γκρεμίστε τη Βουλή με τα τρακτέρ σας, κάνοντας λιώμα και τα τρακόσα καθάρματα που βρίσκουν άσυλο εκεί μέσα. (απαγορεύοτν το άσυλο για τους φοιτητές και καλοέχουν το δικό τους ανίερο άσυλο...)

Γιώργης Χολιαστός