Translate

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2007

"παιχνίδι" το Δημαρχείο;





Δάνεια, δραματική αύξηση των δημοτικών τελών και νέα απόφαση για την στέγαση των υπηρεσιών του Δήμου Λιβαδειάς

Για άλλη μια φορά «μετακομίζει» την απόφαση για το που τελικά θα μεταφερθούν οι υπηρεσίες του Δήμου Λεβαδέων, η Δημοτική αρχή της πόλης. Από το Παλιό Νοσοκομείο, που ανακοινώθηκε πριν λίγους μήνες, στην λύση αγοράς οικήματος από εργολάβο της πόλης, οδηγείτε αυτή την στιγμή η πλειοψηφία, ακολουθώντας τις προτάσεις του Δημάρχου Λεβαδέων.

Την τιμητική τους, όμως, είχαν τα δάνεια στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λιβαδειάς, το βράδυ της Δευτέρας 12 Νοεμβρίου. Έτσι και παρά τις διαμαρτυρίες των μειοψηφιών ο Δήμος Λιβαδειάς πήρε κατά πλειοψηφία αποφάσεις για την σύναψη δύο δανείων, 670.000 ευρώ για την προμήθεια εξοπλισμού της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου και 725.000 ευρώ για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών. Εκτός όμως από αυτά τα δάνεια σε άλλο θέμα της ημερήσιας διάταξης καιροφυλακτούσε κι ένα τρίτο δάνειο ύψους 3 εκ. ευρώ, περίπου. Εκείνο για αγορά ιδιωτικού για την στέγαση των υπηρεσιών του Δήμου Λεβαδέων. Αποφάσεις λοιπόν για δάνεια 4,5 εκ. ευρώ πήρε το δημοτικό συμβούλιο Λιβαδειάς σε μια μόνο συνεδρίασή του.
Όπως είναι φυσικό υπήρξαν αντιδράσεις από τις μειοψηφίες που εκτός ολίγων εξαιρέσεων δεν ψηφισαν κανένα από τα προτεινόμενα δάνεια.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει να δούμε την εξέλιξη με την αγορά του οικήματος όπου θα στεγαστούν οι υπηρεσίες του Δήμου. Μεγαλοεργολάβος συνεργάτης του πολιτικού μηχανικού Σωτήρη Γκιγκέλου λέγεται πως προωθεί συγκεκριμένο κτίριο προς πώληση. Αν όχι, γιατί ο Σωτήρης Γκιγκέλος δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, αντίθετα από την παράταξη του, ψήφισε θετικά το συγκεκριμένο θέμα;
Ενδιαφέρον είχε και η δήλωση του Δημάρχου Λιβαδειάς με την οποία κάλεσε όλους «όσους μπορούν να μπουν στο «παιχνίδι»…!

Τι εννοεί ο κ. Δήμαρχος όταν μιλάει για «παιχνίδι»;

5 σχόλια:

agios thomas είπε...

Ρε τι γίνεται στη πρωτεύουσα;
Και εμείς οι χωριάτες μεμφόμαστε τους δικούς μας για το νερό που πίνουμε.
Τι αλήτες που είμαστε;
επειδή έχει λίγο χρώμιο μέσα και εξασθενές;

Τα μεγάλα προβλήματα είναι εκεί στη πρωτεύουσα. Το δημαρχείο και η μεταφορά του.

Μήπως γνωρίζετε πόσα λαμβάνει μηνιαίως ο Δήμαρχος Λειβαδειάς;

nkalomiris είπε...

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει να δούμε την εξέλιξη με την αγορά του οικήματος όπου θα στεγαστούν οι υπηρεσίες του Δήμου. Μεγαλοεργολάβος συνεργάτης του πολιτικού μηχανικού Σωτήρη Γκιγκέλου λέγεται πως προωθεί συγκεκριμένο κτίριο προς πώληση. Αν όχι, γιατί ο Σωτήρης Γκιγκέλος δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, αντίθετα από την παράταξη του, ψήφισε θετικά το συγκεκριμένο θέμα;"
Σε όλο αυτό έχω μια απορία. Ο κ. Γκιγκέλος δεν είναι συνεργάτης και επαγγελματικά στο ίδιο γραφείο; Κάτι βρωμάει.

Μαρία είπε...

Αγιε Θωμα, σίγουρα αν υπήρχε ένας τροπος να ζυγισουμε τα προβληματα του καθε τόπου, το περιβαλλον, κατα την αποψή μου, έχει τη μεγαλυτερη βαρυτητα. Ολως περιεργως όμως πίσω από τα προβληματα του καθε τόπου , αλωνίζουν τα συμφεροντα....!
Τροφώνιε, μπορω να υποθεσω ότι εννοείς τον επικεφαλης της παραταξης που είναι και συνεργατες με τον Γκιγκελο. Ισως ήρθε η ώρα να ξεκαθαρισει το τοπίο. Δεν μπορω να καταλαβω γιατί ο Σωτηρης παραβρεθηκε στη συζήτηση του θεματος. Για να ψηφίσει κόντρα στον συνδυασμό του και υπερ των συμφεροντων του; Ισως θα πρεπει να δωσει ο ίδιος ο Παλαιολογος καποια εξήγηση. Υπερ πάντων ...τι άραγε;

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΤΟΝ ΧΕΡΕΣΤΕ ΤΟΝ ΤΣΙΦΗ ΤΟΝ ΗΛΙΑΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥΣ ΚΟΠΡΙΤΕΣ

Ανώνυμος είπε...

can you email me: mcbratz-girl@hotmail.co.uk, i have some question wanna ask you.thanks