Translate

Τρίτη, 6 Νοεμβρίου 2007

Καταλήψεις σχολείων

Οι καταλήψεις ήρθαν και στη Βοιωτία. Το 2ο Ενιαίο Λύκειο και το 2ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς ξεκίνησαν χθες. Σήμερα πήρε την ίδια απόφαση και το 1ο Λύκειο ενώ πληροφορίες θέλουν και άλλα Σχολεία να μπαίνουν σύντομα στο χορό των καταλήψεων
Ακολουθούν αιτήματα των μαθητών όπως δημοσιεύονται στο site:www.mathites.gr

Απαιτούμε:

-δωρεάν σχολείο.
-Αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 15% του κρατικού προϋπολογισμού.

Δε θα περάσει το σχολείο που μας ετοιμάζουν.

ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ τα μέτρα τους ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ.
Θα αναθεωρήσουν το Σύνταγμα. Θα καταργήσουν ό,τι τους εμποδίζει.
Το άρθρο 16 που λέει ότι η παιδεία είναι αποκλειστικά ευθύνη του κράτους. Το άρθρο 102 που λέει ότι οι δήμοι δεν μπορούν να έχουν αρμοδιότητες για τα ζητήματα της παιδείας.
Θα φέρουν καινούργιους νόμους.


Με το νόμο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ Β του Υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης σχεδιάζουν να «αποκεντρώσουν» τα σχολεία μας, να τα περάσουν στους δήμους.
Δηλαδή:
Ø Θα πληρώνουμε ακόμη πιο πολλά από την τσέπη μας. Τα σχολεία μας θα πρέπει να βρίσκουν «μόνα τους» λεφτά για τα κτίρια, τα εργαστήρια, τα βιβλία ακόμη και για τα προγράμματα των μαθημάτων. Θα ψάχνουν χρήματα από τους επιχειρηματίες και από την τσέπη των γονιών μας.
Ø Τα σχολεία μας θα χωριστούν σε σχολεία ελίτ για τους λίγους και σχολεία ερείπια για τους πολλούς. Τα σχολεία που δε θα έχουν λεφτά θα «κόβουν» μαθήματα, θα «κλείνουν» σαν τις επιχειρήσεις. Οι χορηγοί θα καθορίζουν το πρόγραμμα των μαθημάτων. Δε θα μαθαίνουμε όλοι οι μαθητές τα ίδια. Εμείς οι πολλοί, που δε θα πηγαίνουμε στα σχολεία - ελίτ, δε θα μαθαίνουμε ουσιαστικά τίποτα!
Απαιτούμε: ένα σχολείο , ενιαίο, κοινό για όλους τους μαθητές μέχρι τα 18.


ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΘΗΤΕΣ, ΟΧΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΣΕ ΕΜΠΟΡΙΟ ΓΝΩΣΗΣ!!

5 σχόλια:

trofonios είπε...

Κακό να γράφω το ίδιο σχόλιο σε δύο διαφορετικά blog, αλλά σχολίασα χθές για το θέμα αυτό στο viotia.blogspot.com μόλις χθες:

"Κούνια που τους κούναγε και ακόμα τους κουνάει"
Όπως άλλωστε κούναγε και εμάς.
Και τελειώσαμε το σχολείο.
Και τελειώσαμε τις σπουδές.
και τελειώσαμε τις στρατιωτικές υποχρεώσεις.

Και μετά μπήκαμε στην πραγματικότητα.
Άραγε την ξέρουν αυτήν την πραγματικότητα; Τους την έχουν εξηγήσει οι καθηγητές τους και οι γονείς τους; Δεν νομίζω. Πρέπει να καταλάβουν οι μαθητές ότι κάνουν μια μαλακία επανάσταση.
Πάνω από τους μισούς κάνουν κατάληψη για να:
Καπνίσουν (τα πάντα).
Διασκεδάσουν (και καλά κάνουν)
Ξεφύγουν από την γκρίνια των γονιών (ναι φταίνε και οι γονείς)
Γαμήσουν και γαμηθούν (όπως ακριβώς το διαβάζετε).
Μόνο καμιά δεκαριά κάνουν αγώνα, έτσι για να κολλήσουν ένσημα στο κόμμα.

Δεν θα ξεχάσω στις περυσινές καταλήψεις τον συνάδελφο μου Ν.Δ. πού είπε στον νεαρό που μοίραζε φυλλάδια έξω από την Τεχνική Σχολή. "Μεγάλε το βλέπεις αυτό; (αναφερόταν στο λεωφορείο που μας έφερνε από την φάμπρικα που δουλεύουμε). Κάτσε διάβασε και άσε τον χαβαλέ γιατί σε λίγα χρόνια σε αυτό θα ανεβαίνει και εσύ!.

Άδικο είχε νεαρέ μου;
Άδικο είχε πατέρα του;
Άδικο είχε καθηγητή του;
Άδικο είχε πατέρα μου;
Άδικο είχε γαμώ την τύχη μου;"

Ανώνυμος είπε...

το χειροτερο απ ολα ειναι οτι πάνε ολα σα ζωα στα φροντηστήρια , οπου ξοδευεται ο μισθος των γονιων τους και γι αυτό δε γινεται λόγος πουθενά. αν είναι μαγκες ας κοψουν πρωτα τα φροντηστηρια και ας πανε να διεκδικήσουν δημοσια δωρεαν παιδεία . θα έσφιγγαν πολλοί κώλοι τοτε.

παράλληλος είπε...

Αντί σχολίου μου:
http://panokato.blogspot.com/2007/11/blog-post_02.html

costume jewelry είπε...

lol,so nice

jacker είπε...

Read your article, if I just would say: very good, it is somewhat insufficient, but I am still tempted to say: really good!
runescape gold