Translate

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2007

Δελτίο Τύπου Δημάρχου Λεβαδέων

9-11-07
Οταν το 2006 εγώ και οι συνεργάτες μου αποφασίσαμε να διεκδικήσουμε τη διαχείριση των δημοτικών υποθέσεων, δεν είχαμε υπόψη μας και δεν μας ενδιέφερε να εξυπηρετήσουμε κάποια προσωπική φιλοδοξία ή ατομική οικονομική σκοπιμότητα.
Αντίθετα είχαμε υπόψη μας τα εξής στοιχεία:
1.- Ότι ο Δήμος Λιβαδειάς ήταν από τους πλέον υπερχρεωμένους Δήμους της χώρας με ευθύνη των προηγούμενων δημοτικών Αρχών και κύρια του κ. Παλαιολόγου.
2.- Ότι οι Δημοτικές Επιχειρήσεις με τον τρόπο που είχαν οργανωθεί και λειτουργούσαν βυθίζονται καθημερινά σε τεράστια χρέη σε βαθμό που να μην υπάρχει δυνατότητα καταβολής των ημερομισθίων των εργαζομένων και των προμηθευτών των επιχειρήσεων αυτών, με επιπρόσθετη συνέπεια την καταβαράθρωση του κύρους του Δήμου.
3.- Ότι για να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες λειτουργίας του Δήμου δεν έπρεπε να επιβαρύνουμε περισσότερο τους πολίτες με φόρους και υπέρογκα ανταποδοτικά τέλη.
4.- Ότι σαν νέα Δημοτική Αρχή με διαφορετική αντίληψη για την διοίκηση των κοινών, έπρεπε να ξεφύγουμε από τον καθαρά διαχειριστικό ρόλο και να αναζητήσουμε αναπτυξιακές δυνατότητες για την πόλη μας και την ευρύτερη περιοχή.
Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε δώσαμε πρωτεύουσα σημασία στην καθαριότητα της πόλης και των διαμερισμάτων αυτής και επιτύχαμε και ευελπιστούμε ότι, με την εφαρμογή της ανακύκλωσης μέχρι τα Χριστούγεννα και τη βοήθεια του λαού, η Λιβαδειά θα είναι υπόδειγμα καθαρής πόλης.
Προωθήσαμε το έργο της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της πόλης το οποίο παρά την υποκριτική καχυποψία ορισμένων αντιπάλων θα υλοποιηθεί.
Με σπουδή επιτύχαμε την έκδοση αδείας για το Δημοτικό Στάδιο και αρχίζει άμεσα η κατασκευή σκέπαστρου στο κλειστό γυμναστήριο και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.
Στο έργο του νέου κολυμβητηρίου αντικαταστήσαμε τον εργολάβο και προωθούμε την ταχύτερη κατασκευή του
.
Προωθούμε την πεζοδρόμηση οδικών τμημάτων της πόλης, όπου τούτο είναι απαραίτητο, με ειδική μέριμνα για άτομα με ειδικές ανάγκες, μητέρες με παιδιά κλπ.
Έχουμε συνειδητοποιήσει ότι η πόλη της Λιβαδειάς, με αποκλειστική ευθύνη του πρώην Δημάρχου Χρήστου Παλαιολόγου έχει τσιμεντοποιηθεί σε ολόκληρη σχεδόν την έκταση του εγκεκριμένου σχεδίου πόλης, χωρίς κοινόχρηστους χώρους, χώρους ψυχαγωγίας κλπ. και σε σύγκριση με άλλες πόλεις της Ελλάδας έχει μείνει δεκαετίες πίσω σε όλα τα επίπεδα και φυσικά και σε έργα ανάπτυξης.
Ήδη μελετάμε την κατασκευή μεγαλόπνοων έργων με χρηματοδότηση από το Γ' και Δ' ΚΠΣ, τα οποία δεν είχαν καν αναφέρει οι προκάτοχοι μας και τα οποία θα τους καταπλήξουν όταν θα εγκριθεί η χρηματοδότηση τους.
Η ευαισθησία μας απέναντι στην Κοινωνία και σε κάθε εργαζόμενο άνθρωπο είναι γνωστή και η συμπαράσταση μας αμέριστη.
Εκφράζουμε την λύπη μας για τους εργαζόμενους στις Δημοτικές Επιχειρήσεις , αλλά ήταν πλέον αντικειμενικά αδύνατο οι επιχειρήσεις αυτές να εξακολουθούν να λειτουργούν χωρίς να είναι βιώσιμες και να βυθίζονται καθημερινά σε χρέη.
Οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις αυτές, ακόμα και αν δεν έπαυε η λειτουργία τους δεν θα μπορούσαν να αμειφθούν για την εργασία τους και επομένως τα μεν παράπονα είναι εύλογα, οι δε φωνές διαμαρτυρίας και συμπαράστασης από πολιτικούς μας αντιπάλους είναι κροκοδείλια δάκρυα.
Τιμιότερο θα ήταν για αυτούς να αναλάβουν δημόσια τις ευθύνες τους για το κατάντημα των Δημοτικών Επιχειρήσεων.
Το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζουμε μία αντιπολίτευση η οποία δεν συνάδει με συμπεριφορά πολιτικών ήθους και ανθρώπων που υποτίθεται ότι θα έπρεπε, λόγω μακροχρόνιας πείρας, να διδάσκουν πολιτικό πολιτισμό.
Επικεφαλής αυτής της εκστρατείας είναι ο πρώην Δήμαρχος Χρήστος Παλαιολόγος, ο οποίος παριστάνοντας την «μωρή παρθένα» αποποιείται τις εγκληματικές του πολιτικές ευθύνες για την καταστροφή της πόλης και την υπερχρέωση του Δήμου και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό, ώστε ούτε στο απώτερο μέλλον να είναι εφικτή η αποχρέωσή του.
Όπως έπραξα στην ιδιωτική και επαγγελματική μου ζωή θα πράξω και τώρα. Εργάζομαι και θα εργαστώ τίμια μαζί με τους συνεργάτες μου, τα όπια τυχόν λάθη θα αναγνωριστούν, θα διορθωθούν, προσβλέπουμε σε ένα καλύτερο αύριο για την πόλη, καλούμε κάθε καλόπιστο Δημοτικό Σύμβουλο και Πολίτη να συμβάλει στην προσπάθεια μας αυτή και ζητάμε από την Κοινωνία της Λιβαδειάς να αδιαφορεί, αλλά και να καταδικάζει για τις υποκριτικές κραυγές ορισμένων αντιπάλων.


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΦΗΣ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ"
ΛΟΥΙΤΖΙ ΠΙΡΑΝΤΕΛΟ

ΑΞΙΟΤΙΜΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑΣ Κ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΤΕ ΠΛΕΟΝ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΞ'ΗΜΩΝ.ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΜΕΜΨΙΜΟΙΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΛΩΝΕΤΕ"ΠΑΡΑΛΑΒΑΜΕ ΧΑΟΣ" ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΟΛΑΚΕΥΟΥΝ Κ ΚΥΡΙΩΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΠΑΛΛΑΣΟΥΝ ΕΚ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΣΑΣ.ΔΩΣΤΕ ΛΥΣΗ ΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΞΕΛΕΞΑΝ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ Κ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΩΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΥΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΕΣ.ΕΙΔΑΛΛΩΣ ΕΛΟΧΕΥΕΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΙΣ ΜΕΛΑΝΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΩΣ ΟΙ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ.ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΑΝΤΕΧΕΤΕ Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΟΧΙ

Ανώνυμος είπε...

lol,so nice