Translate

Πέμπτη, 15 Μαΐου 2008

Ο Αλέξης Τσίπρας στη Λιβαδειά

Την Παρασκευή όλοι στο συλλαλητήριο για το περιβάλλον

Στις επάλξεις οι Βοιωτοί

Οι σχεδιαζόμενες δραστηριότητες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο νομό Βοιωτίας σε συνδυασμό μάλιστα με τα ήδη δημιουργηθέντα προβλήματα στο περιβάλλον του νομού, ανησυχούν ιδιαίτερα τόσο τους πολίτες όσο και τους φορείς. Ιδιαίτερη ανησυχία και αντιδράσεις έχει προκαλέσει η, προ καιρού, θετική γνωμοδότηση της ΡΑΕ για δημιουργία και λειτουργία μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση λιθάνθρακα στην περιοχή της Αντίκυρας, που παρά τις προφορικές δεσμεύσεις του Ομίλου Μυτιληναίου δεν έχει ακόμη αποσυρθεί. Στο πλαίσιο της εβδομάδας κατά του λιθάνθρακα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα μεγάλη σύσκεψη φορέων στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου στη Λιβαδειά όπου αντηλλάγησαν απόψεις και συμφωνήθηκε κοινή πορεία πλεύσης.
Οι αντιδράσεις των πολιτών για τους ενεργειακούς σχεδιασμούς κορυφώνονται με μεγάλο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στη Λιβαδειά την Παρασκευή,16 Μαϊου, όπου συμφωνα με πληροφορίες το παρον θα δώσει και ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας. Ολοι οι φορείς καλούν τους πολίτες να διατρανώσουν την αντίθεση τους σε εκείνους που θέλουν τη Βοιωτία «πίσω αυλή της Αττικής» και «ενεργειακή χαβούζα».
Την αντίθεση τους στους σχεδιασμούς που υπονομεύουν την αειφόρο ανάπτυξη του νομού Βοιωτίας δήλωσαν οι εκπρόσωποι της οργανωτικής επιτροπής που αποτελείται από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Βοιωτίας, την Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων, το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς, την Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης και φυσικά τη Συμπαράταξη Βοιωτών για το Περιβάλλον.
Την περιβαλλοντική υποβάθμιση εντείνουν, σύμφωνα με όσα τονίστηκαν στην διάρκεια της σύσκεψης, τόσο το Γενικό Πλαίσιο του Χωροταξικού Σχεδιασμού, που έχει κατατεθεί για ψήφιση στη Βουλή, όσο και τα Ειδικά Χωροταξικά για τη Βιομηχανία, τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, και τον Τουρισμό. Παράλληλα αναστέλλεται η πράσινη και βιώσιμη ανάπτυξη της Βοιωτίας. Αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν αυτήν την εξέλιξη δήλωσαν οι φορείς όντας αρνητικοί στη μονάδα λιθάνθρακα όχι μόνο στην Αντίκυρα αλλά και σε όλη την Ελλάδα, εκφράζοντας δυναμικά την αντίθεση τους στην μετατροπή της Βοιωτίας σε ενεργειακό κέντρο αλλά και στην ασύδοτη επέκταση των βιομηχανικών δραστηριοτήτων, την υποβάθμιση των ορεινών όγκων και των θαλασσών.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Προτείνω οι Ενώσεις Καταναλωτών να κάνουν μια οργανωμένη αποχή από οποιαδήποτε σχέση, υποστήριξη κλπ στο Συνασπισμό, μέχρις ότου ο ωραίος Πρόεδρος του Αλέξης Τσίπρας ευαρεστηθεί να μας διευκρινίσει τις απόψεις του:
- Για την Ευρώπη,
- Για το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, τα κοινωνικά δικαιώματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν κατοχυρωθεί με κοινοτικές οδηγίες (π.χ. 2000/78/ΕΚ για την απαγόρευση διακρίσεων με βάση την ηλικία, το σεξουαλικό προσανατολισμό, την υγεία, τις πεποιθήσεις, τη φυλετική καταγωγή) και με σχετικές αποφάσεις υπέρ των πολιτών στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.
- Αν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ποτέ καταθέσει ερώτηση, επερώτηση, αναφορά στη Βουλή για παραβίαση δικαιωμάτων του πολίτη που κατοχυρώνονται με κοινοτικές οδηγίες (π.χ. 2000/78/ΕΚ);
- Αν αληθεύει το γεγονός ότι κάποιος υπάλληλος ικέτευε τους βουλευτές του Συνασπισμού για την εφαρμογή της παραπάνω κοινοτικής οδηγίας και την αποφυγή πρόωρης συνταξιοδότησής του στο 60ο έτος της ηλικίας του, το 2ο εξάμηνο του 2006 και ο Συνασπισμός εκώφευσε στην κυριολεξία στο αίτημά του για αναφορά στη Βουλή και άφησε την κυβέρνηση ανενόχλητη να τελέσει αυτό το ανοσιούργημα και να εκκρεμεί η υπόθεση ενώπιον της Δικαιοσύνης; (ευτυχώς βέβαια που υπήρξαν 2 έντιμοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που κατέθεσαν τέτοιες αναφορές στη Βουλή, έστω και κατόπιν εορτής).
- Μήπως ο κ. Τσίπρας, που έχει χαλυβδωθεί από την εμπειρία του σε μαθητικές καταλήψεις σχολείων, πιστεύει ότι πρέπει να παραιτηθούμε από όποιο κοινοτικό δικαίωμα έχουμε αποκτήσει και να καταφεύγουμε μόνο σε καταλήψεις σχολείων, απεργίας πείνας, καταλήψεις εργοστασίων κλπ, και όχι σε θεμελιωμένα δικαιώματα και δικαστικά προηγούμενα του ευρωπαϊκού διαστηρίου.
- Κάντε τον κ. Τσίπρα να μιλήσει. Κάντε αποχή, και ίσως αποκαλύψει ενδιαφέρονται στοιχεία για τις απόψεις του ως προς τα κεκτημένα κοινωνικά δικαιώματα της ευρωπαϊκής ένωσης. Αλλοιώς θα βλέπουν το πρόσωπό του και θα λένε “Να ένας άξιος πολιτικός!” Δεν εξετάζουμε τίποτα άλλο!

runescape account είπε...

can u leave ur phone number to me???

googler είπε...

clutch bags
ladies bags
mulberry bag
mulberry handbags
mulberry handbag