Translate

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Ανακοίνωση – έκκληση συμπαράστασης στον
συμπολίτη μας Μάριο Ζέρβα

Την Πέμπτη 11 Μαρτίου, συνελήφθη απρόκλητα κατά τη διάρκεια της μεγάλης διαδήλωσης των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στην Αθήνα, ο Μάριος Ζέρβας, ετών 27. Δυστυχώς παρά τις δεκάδες φωτογραφίες κατά τη στιγμή της σύλληψης και τους δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες που μαρτυρούσαν την αθωότητα του, του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για κουκούλα, κατοχή και ρίψη μολότοφ, διατάραξη της κοινής ειρήνης και απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και προφυλακίσθηκε στον Κορυδαλλό.
Ο Μάριος είναι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ και εργάζεται ως προπονητής κολύμβησης παιδιών και νηπίων στο ΟΑΚΑ. Είναι ένας νέος που μεγάλωσε στη Λιβαδειά, ιδιαίτερα αγαπητός σε όλους όσους τον γνωρίζουν. Την ημέρα της σύλληψης του αμέσως μετά την πορεία σκόπευε να πάει στο ΟΑΚΑ που είχε μάθημα. Στις φωτογραφίες φαίνεται ότι το πρόσωπό του είναι ακάλυπτο, ενώ στον σάκο που κρατούσε δεν βρέθηκαν παρά τα πράγματα της δουλειάς του.
Είναι φανερό ότι ο Μάριος είχε την ατυχία να αποτελέσει παράδειγμα προς συμμόρφωση. Στη θέση του Μάριου θα μπορούσε να βρίσκεται οποιοσδήποτε νέος άνθρωπος που διαδηλώνει, για να προστατέψει κοινωνικά δικαιώματα και να εκφράσει την αντίθεσή του στα μέτρα κατά των εργαζομένων. Είναι λοιπόν εγκληματικό να ταλαιπωρείται, να στιγματίζεται και να αντιμετωπίζει κίνδυνο φυλάκισης στην αρχή της ζωής του, επειδή άσκησε ειρηνικά το δικαίωμά του στη διαμαρτυρία. Και είναι επικίνδυνο το μήνυμα που στέλνουν στην κοινωνία πρακτικές όπως η βία, η κατάχρηση εξουσίας και η αδικία απέναντι σε ενεργούς πολίτες όπως ο Μάριος.
Για τους λόγους αυτούς η άδικη σύλληψη του Μάριου Ζέρβα έχει ξεσηκώσει ένα πρωτοφανές πανελλαδικό κύμα συμπαράστασης. Πιστεύουμε ότι είναι σημαντική η συμπαράσταση που θα εκδηλωθεί από τους συντοπίτες και την πόλη που μεγάλωσε. Απευθύνουμε έκκληση σε όλους να σταθούν στο πλάι του και να αναλάβουν πρωτοβουλίες. Καλούμε το δημοτικό και το νομαρχιακό συμβούλιο, κάθε σύλλογο και σωματείο, κάθε συνδικαλιστικό, πολιτικό, επιστημονικό, αθλητικό, κοινωνικό, πολιτιστικό φορέα της Λιβαδειάς και της Βοιωτίας να εκδώσουν ψήφισμα συμπαράστασης στο Μάριο Ζέρβα.
Η επιτροπή συμπαράστασης στον Μάριο Ζέρβα




Ακολουθούν 87 υπογραφές

Ηλεκτρονική συλλογή υπογραφών: http://petitiononline.com/mariosz/petition.html

ΠΑΣΧΑ ΣΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ

Έκθεση φωτογραφίας - "Δρόμου Ανάγνωση"


Έκθεση Φωτογραφίας
2-3-4 Απριλίου 2010
Ισόγειο Νερόμυλου Πηγές Κρύας Λιβαδειάς
Θέμα: Δρόμου Ανάγνωση

Η Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς για 5η συνεχόμενη χρονιά στα πλαίσια των εκδηλώσεων Πάσχα 2010 του Δήμου Λεβαδέων, διοργανώνει έκθεση φωτογραφίας
με θέμα Δρόμου Ανάγνωση, στο Ισόγειο του Νερόμυλου στις Πηγές Κρύας Λιβαδειάς.


Ο επισκέπτης, το παράθυρο και ο δρόμος μας δίνουν «είδηση»
Παίρνοντας την φωτογραφική μηχανή και βγαίνοντας στον δρόμο, καταγράφεις την καθημερινότητα σε όλες τις φάσεις και τις αντιφάσεις της.

«Δρόμου Ανάγνωση»

Ταχύτητα, φανάρια, αυτοκίνητα, ποδήλατα, πλούτος, φτώχεια, αφηρημάδα, βιασύνη, μικροπωλητές, βιτρίνες, φωνές, περιπατητές και ότι άλλο μπορεί να αναζητήσει ο άνθρωπος στον πολυσύχναστο ή ερημικό δρόμο, στον κεντρικό ή απόκεντρο.
Η καθαρή φωτογραφία του «Στιγμιότυπου» υπήρξε πάντοτε η ευκολότερη είσοδος στον κόσμο της προσωπικής φωτογραφίας.
Το κοινωνικό ενδιαφέρον του θέματος σε συνδυασμό με την ταχύτητα αντίδρασης του φωτογράφου και το πάγωμα της κίνησης, κερδίζουν το ενδιαφέρον και του οπτικά «αναλφάβητου» θεατή.

Μια προσεκτικότερη μελέτη, θα μας δείξει ότι κάθε φόρμα διαφέρει ριζικά από τον ένα φωτογράφο στον άλλο.
Η φόρμα δεν είναι παρά το συντακτικό και η γραμματική μιας προσωπικής ποίησης.

Στο δρόμο κυριαρχεί η αντίληψη ότι ο φωτογράφος έχει κάτι συγκεκριμένο να πει και πρέπει να το πει γρήγορα, καθαρά, αποτελεσματικά με καλαισθησία και ποιότητα.

Συμμετέχουν:

Αλογοσκούφης Χρήστος
Αναστασίου Ελένη
Ανέστης Λουκάς
Βελούδιος Γιάννης
Βήττα Δήμητρα
Βουρδονικόλας Σοφοκλής
Ζήνδρος Κώστας
Ηλιάδης Μενέλαος
Καντάς Επαμεινώνδας
Καραδήμα Γιάννα
Καραδήμα Γιώτα
Καρακώστα Βανέσσα
Κοβάνη Νεκταρία
Κοτσώνας Κώστας
Λίλιος Λουκάς
Μάρκος Γιάννης
Μίχου Μαρία
Μπακολουκάς Λουκάς
Νικολάου Βιολέττα
Παπαθανασίου Χρήστος
Σανιδάς Χαράλαμπος
Στάμου Μαρία
Τσιώλη Μαρία
Χαιρετάκη Ειρήνη
Χαμπίπης Γιώργος


Επιμέλεια - Διοργάνωση: Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς

Μπουφίδου 32-34 (εντός στοάς)

Site: www.fotolesxilivadias.gr
http://fotolesxilivadias.blogspot.com
e-mail: fotolesxilivadias@gmail.com

Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Ελευθερώστε τον Μάριο

Έτσι μας "προστατεύετε"; Αναρρωτιούνται οι φίλοι του Μάριου, που μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα έγιναν αμέτρητοι, σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.
Ο Μάριος ήταν είναι και θα παραμεινει ελεύθερος.
http://freemariosz.wordpress.com/

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Κι όμως ανθίζει !




Μάρτιος 2010

Μήνυμα Θαυμάτων από την Ιουλία Πιτσούλη

Κοιτάξτε την εικόνα. Στο βουνό υπάρχουν ακόμα ίχνη από χιόνια όμως οι αμυγδαλιές ανθίζουν. Αυτό γίνεται και τώρα που, μολονότι ένας ιδιότυπος χειμώνας φαίνεται να απλώνεται στην Ελλάδα, οι αμυγδαλιές της εσωτερικής μας επίγνωσης , δηλαδή της πνευματικής μας διάστασης είναι σταθερά ανθισμένες.

Το Φως Ορκίστηκε να μην Παραδοθεί

Η μεγαλύτερη πρόκληση αυτών των ημερών είναι να αντισταθούμε στο φόβο, στην απαισιοδοξία και την ταύτιση με τον υλικό κόσμο. Από κάθε πλευρά θα ερεθίζεται η προσοχή μας να στραφεί στην «έλλειψη», την ένδεια , την απώλεια, τη φτώχεια. Όμως, όπως γνωρίζουν όσοι ασχολούνται με την εσωτερική διάσταση της ύπαρξής μας, καθένας που στρέφει το νου του στην ανησυχία ενισχύει τη μεγάλη συλλογική σκεπτομορφή της ανασφάλειας , της αποθάρρυνσης και του φόβου για το αύριο. Αυτό σημαίνει ότι στο επίπεδο του συλλογικού υποσυνειδήτου, όπου είμαστε όλοι συνδεδεμένοι, θα αυξάνεται το άγχος και η δυσαρέσκεια. Όμως μπορούμε να παρέμβουμε. Ας θυμηθούμε πως ό,τι κι αν συμβαίνει στα οικονομικά της χώρας ή τα δικά μας, την αθάνατη ψυχή μας δεν μπορεί κανείς να μας την πάρει. Επιπλέον αντί να αφήνουμε το νου μας να πανικοβάλλεται παρακολουθώντας με τις ώρες τις κραυγές των ειδήσεων και συμμετέχοντας σε συζητήσεις που αυξάνουν το φόβο και την απαισιοδοξία ας στρέψουμε επιλεκτικά την προσοχή μας στα θετικά της ζωής μας. Σε εκείνους που μας συνδέουν σχέσεις αγάπης, στην άνοιξη που σκάει εδώ κι εκεί ,στην ικανότητά μας να νιώθουμε χαρά, στο εσωτερικό μας κέντρο γαλήνης και ισορροπίας, στη σχέση μας με την Πηγή των πάντων. Είμαστε πολύ περισσότερα από ένα υλικό σώμα κι αυτό δεν το αλλάζει τίποτα. Το εγώ θα προσπαθεί να μάς πείσει πως έχουμε ένα σωρό λόγους για να είμαστε απαισιόδοξοι, απογοητευμένοι, προδομένοι , οργισμένοι και ανήσυχοι. Όμως έχουμε πολύ περισσότερους λόγους για να νιώθουμε ευλογημένοι αν θυμηθούμε όλα αυτά που αληθινά έχουν αξία στη ζωή μας. Ας μην αφήσουμε την οθόνη του νου μας να γεμίσει με το σκοτάδι που με κάθε τρόπο μάς πολιορκεί επειδή - όπως έγραψε ο Νίκος Καζαντζάκης- Το Φως ορκίστηκε να μην παραδοθεί.

Ας Αντισταθούμε

Κάθε φορά που αρνιέται η σκέψη μας να στραφεί προς το σκοτάδι έχουμε κάνει ένα δώρο στον εαυτό μας και ταυτόχρονα σε όλη την ανθρωπότητα ενισχύοντας το «σήμα του φωτός». Ό,τι κι αν συμβεί λοιπόν στην τσέπη, στη σύνταξή μας, στο πορτοφόλι ή στην καθημερινότητα αυτού του κόσμου ας αντισταθούμε στο να προσφέρουμε και το νου μας στη χειραγώγηση του φόβου. Κάθε φορά που θα έρχεται με τις προκλήσεις του να δοκιμάσει τις αντιστάσεις και τις αντοχές μας ας θυμηθούμε ΠΟΙΟΙ αληθινά Είμαστε κι ας συνειδητοποιήσουμε πως έχουμε δει κι άλλες φορές τα δέντρα να χάνουν τα φύλλα τους και ύστερα να φουντώνουν και πάλι. Ο σοφός, αυτός που ξέρει ,ατενίζει γαλήνια την εναλλαγή των εποχών γνωρίζοντας πως «κι αυτό θα περάσει». Ή όπως έγραψε ο ποιητής Νικηφόρος Βρεττάκος,

«Να μαλώσεις τον άνεμο.
Να μαλώσεις τη νύχτα.
Εγώ ,να τους πεις,
Δεν είμαι ένα τυχαίο περιστατικό ,
να τους παραδοθώ»