Translate

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Η ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ- THE RECONNECTION

ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΤΙΚΗ ΙΑΣΗ -RECONNECTIVE HEALING


Κάποια πράγματα είναι δύσκολο να εξηγηθούν. Τα θαύματα μιλούν από μόνα τους!


Δρ. Έρικ Περλ

Η Επανασυνδετική Θεραπεία ( Reconnective Healing) του Δρ. Έρικ Περλ, είναι μια νέα μορφή Ενεργειακής Ίασης, που λειτουργεί σε πολύ υψηλές συχνότητες της ενέργειας.



Υπερβαίνει τις φόρμες, τις τεχνικές, και οτιδήποτε άλλο γνωρίζαμε ως σήμερα. Μας συντονίζει με «νέες» υψηλές συχνότητες της ενέργειας, επιτρέποντας την ίαση σε σωματικό, ψυχικό και πνευματικό επίπεδο.

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Αντίκυρας και Άσπρων Σπιτιών, Διαμαρτύρονται!

Το "θρίλερ" με τα σχολεία του, κατά τ' άλλα, "Καλλικράτη" συνεχίζεται...
Οι αλλαγές που επιβάλλονται έχουν εξοργίσει τους γονείς που, με την σειρά τους, οργανώνονται και διαμαρτύρονται. Ακολουθεί η ανακοίνωση - διαμαρτυρία που εξέδωσαν από κοινού οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων Αντίκυρας και Άσπρων Σπιτιών.
"Την Τρίτη 15 Μαρτίου 2011 και ώρα 6:00μ.μ. στο Δημοτικό Σχολείο Αντίκυρας, έγινε συγκέντρωση, των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της περιοχής Αντίκυρας και Άσπρων Σπιτιών, ύστερα από πρόσκληση του Δημάρχου Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας και του τοπικού συμβουλίου Δημοτικής Ενότητας Αντίκυρας , με θέμα την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για συγχώνευση των Γυμνασίων Αντίκυρας – Άσπρων Σπιτιών και την κατάργηση των Λυκειακών τάξεων του Γυμνασίου Αντίκυρας και την μεταφορά τους στο Λύκειο Άσπρων Σπιτιών.

Ομόφωνα ενημερώνουμε για τα εξής:
1) Απορία για το σκοπό των παραπάνω συγχωνεύσεων γιατί με την απόφαση του Υπουργείου παραμένουν τα ίδια λειτουργικά έξοδα, εφόσον παραμένουν σε λειτουργία και τα δύο σχολικά συγκροτήματα Αντίκυρας και Άσπρων Σπιτιών, επιβαρύνοντας ωστόσο το Δήμο Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας με ένα δυσβάσταχτο κόστος για τη μεταφορά των μαθητών από και προς τις δύο πόλεις.
2) Αντίθεση στην απόφαση αυτή γιατί ανησυχούμε έντονα για την ασφαλή μεταφορά των μαθητών. Καθημερινά από το επόμενο σχολικό έτος θα μεταφέρονται 42 μαθητές του Λυκείου Αντίκυρας προς τα Άσπρα Σπίτια και 45 μαθητές του Γυμνασίου Άσπρων Σπιτιών προς την Αντίκυρα μέσω ενός δρόμου παλαιού, στενού, Νομαρχιακής ευθύνης, κάκιστα συντηρημένου, χωρίς πεζοδρόμια και με γκρεμό προς τη θάλασσα. Ο δρόμος αυτός είναι ο μοναδικός που συνδέει τις δύο (2) πόλεις (6.000 κατοίκων) και χαρακτηρίζεται σαν δρόμος καρμανιόλα λόγω της μεγάλης κυκλοφορίας και του μεγάλου αριθμού ατυχημάτων τα τελευταία χρόνια, εκ των οποίων πολλά θανατηφόρα.
Εφιαλτική φαντάζει σε όλους μας η προοπτική τα παιδιά μας να μετακινούνται καθημερινά σ’ αυτόν τον δρόμο, χρησιμοποιώντας εκτός από το λεωφορείο μηχανάκια, ποδήλατα ή ακόμα και πεζή σε περίπτωση μειωμένων σχολικών ωραρίων.
3) Δεν θα επιτρέψουμε να εκτεθεί σε κίνδυνο η ζωή των μαθητών. Έστω και για ένα ατύχημα το Υπουργείο θα είναι υπόλογο, εάν δεν συμμερισθεί το φόβο και την αγωνία μας για την ασφάλεια των παιδιών μας.
4) Η απόφαση αυτή έρχεται σε αντίθεση με τη διαβεβαίωση της Υπουργού κας Χριστοφιλοπούλου στην επιστολή της προς τους Δημάρχους ότι περιοχές με οικονομική ανάπτυξη και αυξητικές τάσεις πληθυσμού θα εξεταστούν με ιδιαίτερη προσοχή.
Η δική μας περιοχή Αντίκυρας και Άσπρων Σπιτιών έχει αυτά τα χαρακτηριστικά, καθώς σ’ αυτήν λειτουργούν τρία (3) εργοστάσια παραγωγής Αλουμίνας, Αλουμινίου και Ηλεκτρικής Ενέργειας.
Αντίθετα διαπιστώνουμε ότι είμαστε η μόνη περιοχή του Νομού Βοιωτίας όπου καταργούνται οι Λυκειακές Τάξεις, ενώ διατηρούνται σε όλες τις υπόλοιπες.
Εκφράζουμε την απορία μας και τη δυσαρέσκεια μας για τη δυσμενή μεταχείριση στο θέμα αυτό.
5) Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπίσουμε τη λειτουργία των σχολείων
Αντίκυρας και Άσπρων Σπιτιών όπως λειτουργούν σήμερα, δεδομένου ότι και τα δύο λειτουργούν άρτια, με ικανό αριθμό μαθητών, με πλήρη εργαστηριακό εξοπλισμό και πολλές επιτυχίες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ενώ οι καθηγητές καλύπτουν πλήρως το ωράριο τους.
Απαιτούμε από το Υπουργείο Παιδείας να ανακαλέσει την απόφαση του για συγχώνευση των δύο (2) σχολικών μονάδων Αντίκυρας και Άσπρων Σπιτιών για όλους τους παραπάνω λόγους.
Δηλώνουμε ότι θα υποστηρίξουμε τις απόψεις μας για την εκπαίδευση των παιδιών μας με όλες τις διαδικασίες και τα μέσα που διαθέτουμε γιατί για όλους εμάς η μόρφωση και η ασφάλεια των παιδιών μας αποτελεί την πρώτη μας προτεραιότητα.

-Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου Αντίκυρας
-Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Αντίκυρας
-Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου και Λυκειακών Τάξεων Αντίκυρας
-Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου Άσπρων Σπιτιών
-Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Άσπρων Σπιτιών
-Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Άσπρων Σπιτιών
-Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Άσπρων Σπιτιών
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Άσπρων Σπιτιών
Δημοτικό Συμβούλιο Διστόμου – Αράχωβας - Αντίκυρας
Τοπικό Συμβούλιο Δημοτικής Ενότητας Αντίκυρας"

Όπως ίσως διαπιστώνετε μαζί μας, οι αποφάσεις για τις συγχωνεύσεις, τουλάχιστον σε ότι αφορά περιπτώσεις σαν και αυτή που περιγράφεται παραπάνω, πάρθηκαν ...στο πόδι και σχεδιάστηκαν "επί χάρτου" δίχως να ληφθούν υπόψη βασικές παράμετροι όπως εκείνη της ασφάλειας των μαθητών και των δυσβάστακτων εξόδων των Δήμων για τη μεταφορά τους!
Κανονικά θα έπρεπε να κλείσω με την πρόταση: "Αναμένονται αντιδράσεις και απαντήσεις εκ μέρους του υπουργείου", ωστόσο οι επαΐοντες, δυστυχώς, δεν μας έχουν συνηθίσει σε άμεσες αντιδράσεις ούτε και μας έχουν πείσει ότι διαθέτουν ευαισθησίες.



Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

"Στην Ποταμιά Σωπαίνει το Κανόνι" Καλό ταξίδι στον Ιάκωβο Καμπανέλλη



Μουσική  : Μάνος Χατζιδάκις

Στίχοι / Lyrics : Ιάκωβος Καμπανέλλης
Ερμηνεία / Performer : Καίτη Χωματά

Στην ποταμιά
σωπαίνει το κανόνι
στην ερημιά
φτεροκοπάει ένα αηδόνι

Πετούν τα παλιομάχαιρα με χαρές και πάνε
πετούν τα παλιομάχαιρα,
οι γειτονιές αχολογάνε

Γελά ο Θεός
στο φως τ' αποσπερίτη
χαμογελά
στο δρόμο για το σπίτι

"Τσουνάμι" από τον σπασμένο αγωγό του Μόρνου...



Έσπασε ο αγωγός, που μεταφέρει νερό στην Αθήνα από τον Μόρνο, στην περιοχή Σαράντη στο ύψος του Διστόμου. Σε υποχώρηση τμήματος του τοιχίου του καναλιού, αποδίδει η ΕΥΔΑΠ το πρόβλημα που προέκυψε.

Ανωμαλίες στην υδροδότηση περιοχών της Αθήνας, θα παρατηρηθούν λόγω της αποκατάστασης της βλάβης στον κεντρικό τροφοδοτικό αγωγό από τον Μόρνο.
Από την ΕΥΔΑΠ ανακοινώνεται ότι θα σημειωθεί πτώση της πίεσης έως και πλήρης διακοπή της παροχής νερού από τις 7 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα της Πέμπτης, 31 Μαρτίου, στο δίκτυο ύδρευσης των περιοχών Χέρωμα, Κόρμπη, Μηλαδέζα του δήμου Βάρης, καθώς και των περιοχών Σκάρπιζα, Κίτσι και Βουρβάτσι του δήμου Κορωπίου.
«Τσουνάμι»
Ακινητοποιημένα παραμένουν πυροσβεστικά οχήματα, που επιχείρησαν να προσεγγίσουν την περιοχή Σαράντι της Βοιωτίας. Οι πυροσβέστες κάνουν λόγο για πραγματικό «τσουνάμι» μιας και το νερό από τον αγωγό της ΕΥΔΑΠ, που έσπασε, άδειασε με μεγάλη ταχύτητα στο χωριό.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα ορμητικά νερά έχουν μπει σε σπίτια, ενώ παρέσυραν βράχια και δέντρα προς τη θάλασσα. Η περιοχή έχει «πνιγεί» στη λάσπη, και οχήματα, ακόμη και πεζοί είναι εξαιρετικά δύσκολο να μετακινηθούν.
Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, οι κάτοικοι έχουν συγκεντρωθεί σε ασφαλές σημείο και δεν διατρέχουν κίνδυνο.

AΠΕ


Εμπρακτη αλληλεγγύη ζητά το Λαύριο



ΘΕΜΑ: ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ

Λαύριο 29/3/2011
ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Επί τρεις και πλέον ώρες από τις 15.00 σήμερα ισχυρές αστυνομικές και κατασταλτικές δυνάμεις συγκρούονται με κατοίκους στη γέφυρα του Κουβαρά, στο ύψος της Κερατέας. Είμαστε αντιμέτωποι με νέα εισβολή των ΜΑΤ στην πόλη μας!
Σε εγρήγορση αλλά δυο καίρια σημεία της πόλης της Κερατέας.
Ο κόμβος του Μπαλτά και το μπλόκο στο ΒΙΟ.ΠΑ. είναι γεμάτα από πολίτες του Δήμου Λαυρεωτικής σε μια ύστατη προσπάθεια να μην μπουν αστυνομικές δυνάμεις και μηχανήματα στην πόλη και το Οβριόκαστρο.
Στιγμή δεν έχουν σταματήσει να χτυπάνε οι καμπάνες ενώ η σειρήνα από το Δημαρχείο σκίζει τον αέρα της Λαυρεωτικής.
Οι κάτοικοι γνωρίζουν ότι έχουν δίκιο, το διεκδικούν και θα συνεχίσουν όπως κάνουν εδώ και 110 ημέρες, γιατί στηρίζουν τη νομιμότητα και απαιτούν την εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων που έχουν κηρύξει παράνομο το έργο του ΧΥΤΑ στο Οβριόκαστρο.
Οι θέσεις του Δήμου Λαυρεωτικής είναι γνωστές και αμετακίνητες…
Υπάρχουν προτάσεις για τη διαχείριση των απορριμμάτων, με σύγχρονες μεθόδους. Η κυβέρνηση αρνείται το διάλογο.
Όμως από την αναλγησία, την ξεροκεφαλιά, την έλλειψη διαλόγου και την ακαμψία της Κυβέρνησης περνάμε σε μια επίδειξη πυγμής και επιβολής μέτρων χούντας και κατάλυσης κάθε δημοκρατικού δικαιώματος. Θέλουν να κάμψουν την αγωνιστικότητα και την αντίσταση των κατοίκων της Κερατέας και ευρύτερα της Λαυρεωτικής και στο πρόσωπό τους να χτυπήσουν όποιον αντιστέκεται απέναντι στη βάρβαρη και αντιλαϊκή τους πολιτική.
Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε με αξιοπρέπεια για τον τόπο μας.
Αυτή τη στιγμή που για άλλη μια φορά με βία η κυβέρνηση και η αστυνομία χτυπάνε τον τόπο, τους κατοίκους και τη νεολαία μας, καλούμε κάθε θεσμικό παράγοντα, κάθε πολιτική δύναμη της Ελλάδας, όλους τους ενεργούς πολίτες να πάρουν θέση και να σταθούν στο πλευρό της αγωνιζόμενης Κερατέας. Καλούμε σε συμπαράσταση κάθε συμπολίτη μας.
Στην Κερατέα δε μπαίνει μόνο το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, τίθεται ένα μεγάλο θέμα Δημοκρατίας.

Ζητάμε έμπρακτη αλληλεγγύη από παντού!


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ
Ταχ. Δ/νση: Κουντουριώτη 1
Λαύριο – 19500
Αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής:
Βασίλειος Θηβαίος







Loreena McKennitt - La Serenissima

Στείρι: Αντιδράσεις για την κατάργηση του δημοτικού Σχολείου!


Σχόλιο e-efimerida.blogspot: Έτσι που το πάνε αυτοί θα μας ...καταργήσουν και τα παιδιά! Γιατί τα χωριά μας τα έχουν ήδη καταργήσει...

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

ΥΓΕΙΑ - ΟΜΟΡΦΙΑ - ΕΥΚΑΙΡΙΑ


ΥΓΕΙΑ-ΟΜΟΡΦΙΑ- ΕΥΚΑΙΡΙΑ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - INVITATION
Σας προσκαλούμε σ' έναν κόσμο ομορφιάς - μακιγιάζ και περιποιησης προσώπου με τα κορυφαία προϊόντα κοσμετολογίας
της LR.

LR HEALTH & BEAUTY SYSTEMS
Την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011, Ωρα 6:00 μ.μ. - 9:00 μ.μ.
Παρουσίαση των προϊόντων μακιγιάζ και αναλυτική περιποιηση προσώπου απο την πτυχιουχο Αισθητικό . Ελάνη Ρήγα - Ζήκα στο CLUB SMILE, 2ο χιλ. Παλιάς Ε.Ο. Λιβαδειάς - Λαμίας, θέση Μάκρεση (γήπεδα 5Χ5 πρώην Αφοί Αγγλιά).

Αν χρειαζεστε μεταφορά τηλεφωνήστε στο 6979867932

Ανεξάρτητοι Συνεργάτες LR

Εγκαίνια γραφείου ΕΣΥΝ ΄στη Λιβαδειά



Ομιλία Θανάση Γουργιώτη , Προέδρου του παραρτήματος Βοιωτίας του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών ( ΕΣΥΝ)


"Είναι γεγονός ότι μετά από 5 χρόνια δράσης και πάλης το ΕΣΥΝ βρήκε το δικό του χώρο χάρη στην ευαισθησία που έδειξε η οικογένεια της κ. Τσιροπούλα.
Ήταν επιθυμία της Μαίρης Τσιροπούλα το κτίριο αυτό να παραχωρηθεί για τις ανάγκες του αντιναρκωτικού κινήματος και ευχαριστούμε θερμά. Στην μνήμη της ονομάσαμε την αίθουσα αυτή, αίθουσα << Μαίρη Τσιροπούλα >>
- Το κτίριο που εγκαινιάζουμε σήμερα είναι αποτέλεσμα της πάλης του κινήματος ενάντια στα ναρκωτικά

- Είμαστε περήφανοι γι’αυτό. Είναι τιμή και καμάρι μας γι’ αυτό που είμαστε και κάνουμε

- Αυτό το κτίριο προσδοκούμε να φιλοξενήσει όλο το κίνημα: αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους, συλλογους γονέων , τη νεολαία , το γυναικείο κίνημα κ.α
Ευχαριστούμε όλους αυτούς που πρόσφεραν και εργάστηκαν ανιδιοτελώς για να γίνει αυτή η αίθουσα. Και πρέπει να πούμε πως είναι πάρα πολλοί
Από τα μπετά, την κατασκευή, τον εξοπλισμό.
Μας συγκίνησε ιδιαίτερα το γεγονός ότι απλοί άνθρωποι προσφέρθηκαν και βόηθησαν ο καθένας με τον τρόπο του, και ας έχουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης
Εμείς από τη πλευρά μας θέλουμε να τονίσουμε ότι αυτή η κατάκτηση μας βάζει μπροστά σε νέα καθήκοντα.
Μας δίνεται η δυνατότητα με αυτό το κτίριο να παλέψουμε από καλύτερες θέσεις για τα ζητήματα της πρόληψης – της απεξάρτησης – της κοινωνικής επανένταξης
Θα βοηθήσουμε περισσότερα παιδιά για να λύσουν το πρόβλημά τους
Στα 5 χρόνια παρουσίας και δράσης μας καταφέραμε να οδηγήσουμε περίπου 45 παιδιά στα κέντρα απεξάρτησης <<στεγνών>> θεραπευτικών προγραμμάτων.
Από αυτά απεξαρτήθηκαν τα 40 και συνεχίζουμε κόντρα σ’ αυτά που λένε κυβερνήσεις και ΕΕ
Καλούμε αυτό το κομμάτι της νεολαίας να πετάξει στα σκουπίδια τα κάθε είδους υποκατάστατα και να παλέψει μαζί μας.
Καλούμε τους γονείς να σηκώσουν το ανάστημά τους στη προσπάθεια που γίνεται για την ιδιωτικοποίηση της απεξάρτησης.
Σας καλούμε να παλέψουμε μαζί ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά : μαλακά ή σκληρά και τα υποκατάστατα
Έχουμε υποχρέωση να αντισταθούμε σ’ αυτούς που θέλουν τη νεολαία μισοζαλισμένη , άνεργη χωρίς αξίες, στόχους και οράματα.
Σας καλούμε όλους να παλέψουμε , ώστε σύντομα να υλοποιηθεί ο στόχος του ΕΣΥΝ και όλων των φορέων του νομού για τη δημιουργία << στεγνού>> θεραπευτικού προγράμματος στο νομό
Πριν 5 χρόνια ελάχιστοι άνθρωποι στο νομό ήξεραν πως υπάρχουν << στεγνά>> προγράμματα απεξάρτησης. Με τη δράση μας ενημερώσαμε πλατιά τον κόσμο για τις αιτίες που οδηγούν στα ναρκωτικά.
Δείξαμε παράλληλα και το δρόμο της πάλης και του αγώνα. Βάλαμε στόχους δύσκολους. Όμως θα τους πετύχουμε.
Ο στόχος για το << στεγνό>> θεραπευτικό πρόγραμμα στο νομό προχωράει και θα υλοποιηθεί μέσα από την πάλη όλου του μαζικού κινήματος του νομού.
Ήδη γίνεται προσπάθεια μέσα στο 2011 να λειτουργήσει συμβουλευτικός σταθμός στη Λιβαδειά μέσω του ΚΕΘΕΑ . Και θα λειτουργήσει
Παράλληλα εμείς δεν παραιτούμαστε από το στόχο μας για τη δημιουργία πλήρους , δημόσιου και δωρεάν << στεγνού>> θεραπευτικού προγράμματος .
Εμείς , ως ΕΣΥΝ , δεν μένουμε όμως μόνο σ’ αυτό : Θα αντιπαλέψουμε με τους εργαζόμενους, τους ΕΒΕ, τους αγρότες , τη νεολαία τις αιτίες που παράγουν και αναπαράγουν το πρόβλημα των ναρκωτικών : την ανεργία , τη φτώχεια, την εξαθλίωση , τη σχολική διαρροή.
Θα αγωνιστούμε με τους αθλητικούς συλλόγους για να δημιουργηθεί η κατάλληλη υποδομή που χρειάζεται η νεολαία.
Θα παλέψουμε μαζί με τους συλλόγους γονέων για να μπουν προγράμματα πρόληψης στα σχολεία, για δημόσια και δωρεάν Παιδεία
Εμείς δεν έχουμε αυταπάτες. Ξέρουμε με τί έχουμε να κάνουμε
Ξέρουμε πως έχουμε απέναντί μας μια κυβέρνηση που προωθεί τα υποκατάστατα σαν λύση του προβλήματος. Που ψηφίζει νόμους για την χρηματοδότηση των ιδιωτών σε βάρος της απεξάρτησης.
Ξέρουμε πως έχουμε να κάνουμε με το κεφάλαιο που επιχειρεί με νόμιμους τρόπους να εκμεταλλευτεί τον ανθρώπινο πόνο
Ξέρουμε ότι το κύκλωμα των ναρκωτικών είναι σκληρό, αδίσταχτο , δολοφονεί το πιο ελπιδοφόρο κομμάτι της κοινωνίας, τη νεολαία
Εμείς είμαστε σε διαρκή σύγκρουση με όλα τα παραπάνω και θα νικήσουμε. Αυτό είναι βέβαιο. Όσους νόμους και αν ψηφίσουν, όσα μέτρα και να πάρουν δεν θα περάσουν.
Το αντιναρκωτικό κίνημα θα τους χαλάσει τα σχέδια.
Σας καλούμε όλους σε ένα πλατύ αντιναρκωτικό κίνημα που θα έχει σαν στόχο την ανατροπή αυτής της πολιτικής που θέλει την νεολαία στο περιθώριο, χωρίς δουλειά και δικαιώματα, χωρίς αισιοδοξία και ιδανικά.
Η εμπειρία μας αυτά τα 5 χρόνια δράσης του παραρτήματος δείχνει το δρόμο : Αγώνας και διεκδίκηση.."

Λαϊκή Συσπείρωση: Επείγον μήνυμα στον Περιφερειάρχη Στερεάς!



ΕΠΕΙΓΟΝ

Λαμία,28/3/2011…ώρα 8π.μ
Προς τον κ.Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας.
Με αφορμή την δημοσιοποίηση δύο αποφάσεων της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ),της 393 και της 398 του 2011, που δίνουν την άδεια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, από αιολικούς σταθμούς, ισχύος 33 και 21 MW,στις θέσεις Σπανός-Κόμπολος και Γάβραινας του Δήμου Καρπενησίου ( περιοχές πρώην Δήμων Φουρνάς και Κτημενίων ), Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ διαμαρτύρεται έντονα για τις διοικητικές πράξεις που αγνοούν κατάφορα τις διαφορετικές αντιλήψεις των κατοίκων της περιοχής.
Εκφράζει, επίσης την κατηγορηματική της αντίθεση σε τέτοιες ενέργειες που ιδιωτικοποιούν την παραγωγή της ενέργειας, υπονομεύοντας τα συμφέροντα του λαού.

Ζητάμε : 1. Να ανακλιθούν οι άδειες που εκδόθηκαν και να σταματήσει κάθε ενέργεια των εργολάβων.


2. Να δοθούν εξηγήσεις για το πώς συγκεκριμένα χορηγήθηκαν οι εγκρίσεις για τα εν λόγω αιολικά πάρκα.


Χρονάς Τάσος.

Γκικόπουλος Γιώργος.

Ντούρου Σοφία (Ιωάννα).

Λαϊκή Συσπείρωση: Θέσεις για τον προϋπολογισμό 2011 της Περιφέρειας Στερεάς



Ο προυπολογισμός που έρχεται για έγκριση στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Στερεας Ελλάδας δεν είναι αντίστοιχος όσων χρειάζεται ο λαος και ο τόπος.
Δεν συνδέεται με την αντιμετώπιση των σημαντικών προβλημάτων του λαού και φυσικά δεν καλύπτει τις ανάγκες των εργαζομένων της Στερεάς Ελλάδας.
Σε αυτά τα πλαίσια, ο λαός δεν πρέπει να περιμένει βελτίωση των υπηρεσιών, που χρειάζεται, αλλά χειροτέρευση και ιδιωτικοποίηση τους. Δεν πρέπει να περιμένει και τα έργα που έχει ανάγκη.
Πρέπει να γνωρίζει πως ότι γίνει, θα συμφέρει τους κεφαλαιοκράτες και τους σχεδιασμούς τους.
Στόχος του προϋπολογισμού είναι η κάλυψη των πιο αναγκαίων λειτουργικών δαπανών του νέου σχήματος διοίκησης, που για να εκπληρώσει τον ρόλο που του αναθέτουν θα πρέπει να αναπτύξει φορομπηχτική και φόρο-εισπρακτική δραστηριότητα. Θα πρέπει να αναζητήσει πόρους εμπορευματοποιώντας ή ιδιωτικοποιώντας υπηρεσίες της, λειτουργώντας με ιδιωτικό-οικονομικά κριτήρια και σε συνεργασία με το μεγάλο κεφάλαιο.
Περιλαμβάνει πολλά έργα που έχουν γίνει, αλλά μέχρι σήμερα δεν πληρώθηκαν και χρησιμοποιεί διάφορα λογιστικά τερτίπια για να δημιουργήσει εντυπώσεις γύρω από το ύψος του προϋπολογισμού, που στην πραγματικότητα θα είναι πολύ μικρότερο.
Ο συγκεκριμένος προϋπολογισμός αποτελεί λογιστική άθροιση των περυσινών προϋπολογισμών των νομών που συνθέτουν την περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας. Με πρόβλεψη, φυσικά, για λιγότερες δαπάνες - πληρωμές, στο πνεύμα των συνεχιζόμενων περικοπών που γίνονται στα πλαίσια της οικονομικής κρίσης, ώστε για μια ακόμη φορά να φορτωθεί στις πλάτες του λαού.
Μελετώντας τις δαπάνες του συγκεκριμένου προϋπολογισμού, αντιλαμβανόμαστε, επίσης, τις μειώσεις των μισθών των εργαζομένων, τις απολύσεις των συμβασιούχων και τις προσλήψεις νέας γενιάς συμβασιούχων, που απερίφραστα καταγγέλλουμε.
Θέλουμε να υπογραμμίσουμε, πως, ο προϋπολογισμός της περιφέρειας συντάχθηκε σύμφωνα με κατευθύνσεις που δίνει η κυβερνητική πολιτική για δραστική μείωση των κοινωνικών δαπανών αλλά και για την επίτευξη των στόχων του μνημονίου.
Χαρακτηριστικά, στην υπουργική απόφαση που δίνει οδηγίες για την κατάρτιση προϋπολογισμού στους Δήμους οικονομικού έτους 2011, στο άρθρο 4 , παράγραφος 10, ομολογεί ότι επιχορηγήσεις από τον προϋπολογισμό δημοσίων επενδύσεων του έτους 2011 δεν θα προβλεφθούν, παρ’ όλο που στον κρατικό προϋπολογισμό προϋπολογίζονται 710 εκατομμύρια γι΄ αυτό τον σκοπό. Παρ’ ότι το ποσόν είχε μειωθεί δραστικά σε σχέση με το αντίστοιχο του 2009, που έφτασε στο ύψος των 1.156 εκατομμυρίων.
Αυτό επιχειρείται να συγκαλυφτεί στην εισηγητική έκθεση που μας δόθηκε , στην παράγραφο των εσόδων από δημόσιες επενδύσεις, όπου γίνεται αναφορά για οριστική, τάχα, κατανομή αυτών των εσόδων, όταν προηγουμένως η κυβέρνηση καταρτίσει το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.
Θέλουμε, επίσης να καταγγείλουμε την ένοχη σιωπή, που επικρατεί εδώ μέσα, για την κυβερνητική απόφαση που αναφέρεται στο μνημόνιο του Αύγουστου του 2010 και αφορά επιπλέον μείωση της χρηματοδότησης της τοπικής διοίκησης κατά 500 εκατομμύρια, για κάθε χρόνο από το 2011 – 2013. Για την παρακράτηση του 10%, από το κουτσουρεμένο ποσό που τελικά θα δοθεί στην τοπική διοίκηση, σαν ασφάλεια για την τήρηση του μνημονίου, αν τύχει και κάπου στραβώσει ο προϋπολογισμός..
Μας αγανακτεί η απουσία οποιασδήποτε διεκδίκησης για τα 310 εκατομμύρια, που οφείλονται στις περιφέρειες αφού είχαν παρακρατηθεί παράνομα από τις νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις.
Οφείλουμε να προειδοποιήσουμε με τον πιο υπεύθυνο τρόπο, κάθε υπεύθυνο αλλά και τον λαό, πως παραπέρα μείωση της κρατικής χρηματοδότησης θα οδηγήσει σε μεγάλες περικοπές σε έργα ( αντιπλημμυρικά, αντιπυρική προστασία, συντήρηση και ασφάλεια σχολείων και υποδομών ) και υπηρεσίες. Θα οξύνει ακόμα περισσότερο τα λαϊκά προβλήματα.
Ξεχωριστά θέλουμε να σταθούμε σε ένα ακόμα πολύ βασικό στοιχείο της μελέτης του προϋπολογισμού. Στη σχέση των εσόδων από τον κρατικό προϋπολογισμό με αυτά που προέρχονται από φόρους, τέλη, παράβολα και πρόστιμα που καταβάλλουν κυρίως τα λαϊκά στρώματα, που θεωρούμε άδικη και σε βάρος των εργαζομένων.
Στεκόμαστε, επίσης και στο πως διαμορφώνονται τα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού, στο σημερινό εκμεταλλευτικό σύστημα. Με την φορολογία βασικά, κύρια και σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων που πάντα ακριβοπληρώνουν.
Θέλουμε να κάνουμε καθαρό πως δεν μπορούμε να αποδεχτούμε καμιά επιβάρυνση του λαού από την Περιφέρεια για έργα και υπηρεσίες που δικαιούται.
Άμεσα θα πρέπει να ανακουφίσουμε τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τους ανέργους, τους μισθοσυντήρητους , τους συνταξιούχους…
Γι’ αυτό ζητάμε : όλα τα έσοδα της τοπικής και Περιφερειακής Διοίκησης να διασφαλίζονται από τον κρατικό προϋπολογισμό με την αύξηση της φορολογίας των μονοπωλιακών ομίλων και των μεγάλων επιχειρήσεων κατά 45%. Με την αύξηση του ΦΠΑ στα είδη πολυτελείας.
Στην προέκταση αυτής της λογικής θέλουμε επίσης να εκφράσουμε την κατηγορηματική μας αντίθεση στην δήθεν αξιοποίηση των αναπτυξιακών πλεονεκτημάτων όποιας περιοχής με συμβάσεις παραχώρησης και με ΣΔΙΤ, που είναι επιλεγμένοι τρόποι κατασκευής διάφορων έργων καταγραμμένων στον προϋπολογισμό.
Με αυτή την συλλογιστική καταψηφίσαμε τον προϋπολογισμό στην οικονομική επιτροπή και φυσικά τον καταψηφίζουμε και σήμερα.
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ απευθυνόμενη στο λαό της περιοχής τον καλεί να μην αφήσει περιθώρια αποπροσανατολισμού και καλλιέργειας αυταπατών στις δυνάμεις διαχείρισης του συστήματος, που θα παρουσιάσουν τον προϋπολογισμό σαν φιλολαϊκή αντίληψη και ελπιδοφόρο.
Να δυναμώσει τις διεκδικήσεις και τους αγώνες του για όσα δικαιούται και του ανήκουν. Για όσα μαυρίζουν την ζωή των λαϊκών οικογενειών και το μέλλον των παιδιών μας.
Η αναπτυξιακή πορεία που χρειάζεται ο λαός μας δεν μπορεί να εξασφαλιστεί από τις πολιτικές δυνάμεις, που διαχειρίζονται το σύστημα και εξυπηρετούν τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Δεν μπορεί να διασφαλιστεί από λογικές συνδιαλλαγής, συναίνεσης και υποταγής.

Ο άλλος δρόμος ανάπτυξης, για τον οποίο μιλάει η Λαική Συσπείρωση, εξασφαλίζεται μόνο όταν ο λαός διαφεντεύει την ζωή του και προχωράει σε ρήξη – συγκρουση με την σημερινή εξουσία,που υπερασπίζεται τους εκμεταλλευτές των εργαζομένων, της αγροτιάς,των αυτοαπασχολούμενων, της νέας γενιάς , των γυναικών.



ΧΡΟΝΑΣ ΤΑΣΟΣ.    ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ.       ΝΤΟΥΡΟΥ ΣΟΦΙΑ.

ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ παράρτημα Λιβαδειάς

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΚΚΛΗΣΗ


ΣΕΙΣΜΟΣ – ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

Ο καταστροφικός σεισμός, που έπληξε στις 11 Μαρτίου 2011 την ανατολική ακτή της Ιαπωνίας, είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο και τον τραυματισμό χιλιάδων ανθρώπων.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (ΕΕΣ) στα πλαίσια της δράσης του βρίσκεται από την πρώτη στιγμή σε συνεχείς επικοινωνίες τόσο με τον Ιαπωνικό Ερυθρό Σταυρό και την Διεθνή Ομοσπονδία Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου, όσο και με την Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Αθήνα για την έγκυρη και έγκαιρη ροή πληροφοριών.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός μετά από πρόταση της Ιαπωνικής Πρεσβείας απευθύνεται στους πολίτες για οικονομική συμπαράσταση, με σκοπό την ενίσχυση της επιχείρησης βοήθειας που οργανώνει ο Ιαπωνικός Ερυθρός Σταυρός. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα κατατεθούν στον Ιαπωνικό Ερυθρό Σταυρό.

Όσοι επιθυμούν, μπορούν να συνεισφέρουν στους εξής τραπεζικούς λογαριασμούς του ΕΕΣ:

ALPHA BANK Αριθμός Λογαριασμού: 101 00 2002 249433

IBAN: GR73 0140 1010 1010 0200 2249 433

SWIFT: BIC CRBAGRAA

EUROBANK ERGASIAS Αριθμός Λογαριασμού: 0026 0240 33 0201122949

IBAN: GR 8802602400000330201122949

SWIFT EFGBGRAA

ΑΓΡΟΤΙΚΗ Αριθμός Λογαριασμού: 017 04 006001 19

IBAN: GR62 0430 6240 0001 7040 0600 119

SWIFT: ABGRGRAA
Οι καταθέσεις πρέπει να φέρουν την ένδειξη: «Ανθρωπιστική Βοήθεια στην Ιαπωνία».
Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην Διεύθυνση Διεθνών σχέσεων τηλ. 210- 3615606

Για το Περιφερειακό Τμήμα Λιβαδειάς

Μετά Τιμής

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                            Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΖΑΣ                                             ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΠΙΝΙΟΥ

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.: Οχι στις επιτροπές - Στην Ολομελεια του Π.Σ τα περιβαλλοντικά θέματα

ΛΙΒΑΔΕΙΑ, 28-3-2011 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
H ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Βοιωτίας καταδικάζει την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς στις 24 – 2 – 2011 με βάση την οποία συστήνεται ολιγομελή επιτροπή και μεταφέρονται σ’ αυτήν το σύνολο των περιβαλλοντικών αρμοδιοτήτων. Αυτή η απόφαση έρχεται να προστεθεί και να συμπληρώσει τον στραγγαλισμό ακόμα και αυτής της ψευδό – δημοκρατικής λειτουργίας του «Καλλικρατικού» Περιφερειακού Συμβουλίου.
Παρ’ όλα αυτά, όμως, είναι αντιληπτό για εμάς πως η απόφαση αυτή στοχεύει στη περαιτέρω φίμωση της φωνής και της δυνατότητας παρέμβασης των πολιτών. Το σύστημα προκειμένου να προχωρήσει ανεμπόδιστα τον σχεδιασμό του χρειάζεται στη διαδρομή του να συναντήσει όσο το δυνατόν γίνεται λιγότερα εμπόδια. Δημιουργεί, λοιπόν, διάφορες δομές, όπως τον «Καποδίστρια», τον «Καλλικράτη» και τώρα επιτροπές εντός του Π.Σ., με μόνο στόχο τον «εκσυγχρονισμό του κεφαλαίου» για όλο και μεγαλύτερη κερδοφορία και με πρώτη επιλογή την εξυπηρέτηση του.
Συγκεκριμένα, η σύνδεση αυτή (δηλ. δημοσίου – κεφαλαίου) είναι εξαιρετικά φανερή και σ’ αυτή τη περίπτωση μιας και οι αρμοδιότητες που αναλαμβάνει η επιτροπή αφορούν γνωμοδοτήσεις για μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων έργων, βιομηχανιών και άλλων δραστηριοτήτων, καθώς επίσης, και αρμοδιότητες χάραξης περιβαλλοντικής πολιτικής, χωροταξίας και διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών.
Σε όλη την περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας παραμένουν «ανοικτές οι πληγές» των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τέτοιου είδους δραστηριότητες, καθώς και η συνεπαγόμενη υποβάθμιση του περιβάλλοντος, που πραγματοποιήθηκαν με την πλήρη σύμπλευση πρώην νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων και ιδιωτών τα προηγούμενα χρόνια.
Απαιτούμε, λοιπόν, την ανάκληση της απόφασης σύστασης ολιγομελούς επιτροπής. Χωρίς καμιά ψευδαίσθηση για τον θεσμό του Π.Σ. θεωρούμε ότι αυτές οι κρίσιμες αποφάσεις που αφορούν το σύνολο του πληθυσμού της περιφέρειας Στερεάς θα πρέπει να παραμείνουν στην ολομέλεια του Π.Σ. όπου θα πρέπει να προωθηθεί η διαφάνεια και ο κοινωνικός έλεγχος με πλήρη και έγκαιρη ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών. Τα ζητήματα του περιβάλλοντος θα πρέπει να αποτελέσουν μια ακόμη αιχμή στην πάλη κάθε μαχόμενης δύναμης του εργατικού και λαϊκού κινήματος, ενάντια στην επίθεση της "καπιταλιστικής βαρβαρότητας" , του εισοδήματος , των δικαιωμάτων της ίδιας μας της ζωής.

Καταγγελία για τα τεκταινόμενα στην ΕΑΣ Λιβαδειάς

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ (Λιβαδειάς)


ΑΠΟΛΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΌΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΕΜΠΟΔΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ.

Οι συνδικαλιστικές διώξεις-απολύσεις είναι προϋπόθεση για να προχωρήσει ελεύθερα η εκποίηση της περιουσίας της απαξιωμένης ΕΑΣ για λογαριασμό των τραπεζών. Ρόλο εκτελεστή έχει αναλάβει η κυβέρνηση κατ εντολή της τρόικα για λογαριασμό των τραπεζών, επικουρούμενη σε αυτό το έργο από τις ομάδες των «προθύμων» (τα ΔΣ της ΕΑΣ και την ΠΑΣΕΓΕΣ).

Με την παραπομπή της απόλυσης των τριών συνδικαλιστριών της ΕΑΣ στο πειθαρχικό συμβούλιο της ΠΑΣΕΓΕΣ, το ΔΣ της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λιβαδειάς, έχει σκοπό να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, που υπερασπίζουν το δικαίωμα τους να οργανωθούν στο συνδικάτο τους, την μισθωτή εργασία με αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς (διεκδικούν οφειλές περίπου ενός χρόνου, από μη καταβολή αποδοχών). ...πατήστε για να δείτε ολόκληρη την καταγγελία

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Μαγική Εικόνα 3D

Τι βλέπετε;
Επικεντρώστε το βλέμμα σας στην εικόνα κι έπειτα αφεθείτε μέσα στο τρισδιάστατο περιεχόμενο... Ξαφνικά εκεί που δεν το περιμένετε θα ξεπηδήσει μπροστά σας η έπληξη!

Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

"Γίναμε μέλη του κινήματος ενάντια στα διόδια γιατί δεν αντέχαμε άλλο την αδικία εναντίον μας και εναντίον του μέλλοντος των παιδιών μας"

Ακολουθεί κείμενο με την προσωπική εμπειρία  ενός ζευγαριού:

"Σήμερα 25 Μαρτίου στις 12.30 στα διόδια Ελευσίνας γινόταν το αδιαχώρητο από το μποτιλιάρισμα.
Υπήρχε ουρά 2 χιλιομέτρων και ο κόσμος είχε αγανακτήσει.
Οι χαρατσοεισπράκτορες δε προλάβαιναν να μαζεύουν το χρήμα και η τροχαία ανύπαρκτη. Μπροστά σε αυτή τη κατάσταση αυθόρμητα αποφασίσαμε με τη γυναίκα μου να ανοίξουμε όλες τις μπάρες των διοδίων για να απεγκλωβίσουμε τους οδηγούς.
Οι υπάλληλοι της Ολυμπίας Οδού σαστισμένοι έτρεχαν από πίσω μας προσπαθώντας να κατεβάσουν τις μπάρες αλλά εμείς επίμονα τις ανεβάζαμε πάλι υπό τον ήχο των κορναρισμάτων και των επευφημιών των οδηγών. Είμασταν δύο αλλά για 15 λεπτά καταφέραμε να απελευθερώσουμε εκατοντάδες οδηγούς.
Ήταν μία αυθόρμητη πράξη που πηγάζει από την οργή και την αγανάκτηση που έχει συσσωρευτεί εναντίον των παρασιτικών εταιρειών που έχουν την απαίτηση να ξαναχρυσοπληρώσουμε για δρόμους που ήδη έχουμε πληρώσει και πληρώνουμε ακόμα και εναντίον των παράσιτων πολιτικών που έχουν αναλάβει το ρόλο να ξεπουλήσουν το λαό σε όποιον τους λαδώσει και τους βοηθήσει να κρατηθούν στην εξουσία καλύτερα.
Δεν είμασταν αλλά γίναμε μέλη του κινήματος ενάντια στα διόδια γιατί δεν αντέχαμε άλλο την αδικία εναντίον μας, εναντίον των κόπων των γονιών μας και εναντίον του μέλλοντος των παιδιών μας.
Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε ενάντια στην αδικία, έχουμε πίστη στον αγώνα μας γιατί είναι δίκαιος".
Ν Μ
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" www.oxidiodia.gr και www.denplirono.info

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Πώς και πότε γιορτάστηκε για πρώτη φορά η 25η Μαρτίου

) Γιορτάστηκε το 1838 με πρωτοβουλία του Δημάρχου, ενώ η Κυβέρνηση δεν εκπροσωπήθηκε επίσημα.

β) Ο Όθων ήταν αντίθετος να συνδυαστεί η επανάσταση με την εκκλησιαστική γιορτή του Ευαγγελισμού.
γ) Το παλάτι δεν επιθυμούσε έξοδα γιορτές την εποχή που οι Αγωνιστές δεν είχαν να φάνε.
δ) Το “υπερθέαμα”: εκατοντάδες νέοι με δαδιά ή λαδοφάναρα σχημάτισαν το “εν τούτω Νίκα” στο Λυκαβηττό, ενώ οι θεατές παρακολουθούσαν αποσβολωμένοι.
ε) Λέγεται ότι για την πρώτη γιορτή της 25ης Μαρτίου δαπανήθηκε μέρος των χρημάτων, που προοριζόταν για την ανέγερση του Πανεπιστημίου.
γράφει ο Γιώργος Δαμιανός
Η 25η Μαρτίου, ως ημέρα της εθνικής παλιγγενεσίας, γιορτάστηκε για πρώτη φορά στην Αθήνα του 1838 και από τότε καθιερώθηκε με θρησκευτική ευλάβεια σε όλο το πανελλήνιο. Η καθιέρωση της εορτής οφείλεται στην επιμονή και το πείσμα του Δημάρχου της Αθήνας Δημ. Καλλιφρονά ( 1805 – 1879) [1]. Ο Δήμαρχος ήρθε σε ρήξη με τη βαυαρική διοίκηση και συγκεκριμένα με το Υπουργείο των Εσωτερικών το οποίο δεν επιθυμούσε έξοδα για γιορτές, όταν οι αγωνιστές δεν είχαν να φάνε. Κατά μία άλλη εκδοχή το Παλάτι, μάλλον, δεν επιθυμούσε να συνδέσει την εθνική εορτή με την Ορθοδοξία, για να μη δώσει την ευκαιρία στην Εκκλησία να καπηλευτεί την επανάσταση των Ελλήνων. Τελικά, ο Δήμαρχος θα οργανώσει μόνος του [2] τον εορτασμό και εκ του αποτελέσματος κατάφερε να δώσει πανηγυρική ατμόσφαιρα, που ευχαρίστησε τους 17.000 Αθηναίους, οι οποίοι κατοικούσαν, τότε, στην πρωτεύουσα. Συγκεκριμένα, σημαιοστόλισε την πόλη και καθάρισε τις (λιγοστές) πλατείες. Ο εορτασμός άρχισε την παραμονή το βράδυ με 21 κανονιοβολισμούς. Και την άλλη μέρα, Παρασκευή πρωί, ανήμερα του Ευαγγελισμού, η Αθήνα ξύπνησε με 21 νέους κανονιοβολισμούς. Αριθμός συμβολικός , που συνδυάζεται με το ’21 της επαναστασης. Άρχισαν, έπειτα, να χτυπούν πανηγυρικά οι καμπάνες των εκκλησιών.
Το πρωί, της 25ης Μαρτίου 1838, εψάλη δοξολογία στον, τότε, Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Ειρήνης (στην οδό Αιόλου), στην οποία, και μόνο εκεί, παραβρέθηκε και ο Όθων ντυμένος με την παραδοσιακή φουστανέλα. Το απόγευμα οργανώθηκε από το Δήμο χορός στην πλατεία των παλαιών Ανακτόρων στον οποίο συμμετείχαν όλοι οι νέοι της πόλης ανεξάρτητα από την κοινωνική τους τάξη και τους παρακολούθησαν πολλοί από τους Αγωνιστές του 1821. Τη νύχτα ο Δήμαρχος, πάντα, φωταγώγησε με λαδοφάναρα[3] τους κεντρικούς δρόμους και την Ακρόπολη.
Τέλος, οι Αθηναίοι έμειναν αποσβολωμένοι από το υπερθέαμα, όταν αντίκρισαν στο Λυκαβηττό φαναράκια που τα κρατούσαν νεολαίοι της εποχής και σχημάτιζαν ένα τεράστιο φωτεινό σταυρό με τις λέξεις «Εν τούτω Νίκα»[4]. Έτσι, το 1838 γιορτάστηκε για πρώτη φορά η 25 Μαρτίου, ως μέρα μνήμης των Ελλήνων Αγωνιστών του 1821. Και τούτη η γιορτή έγινε με γκρίνια, με διαφωνίες και με πλουσιοπάροχη μεγαλοπρέπεια (ενώ χρήματα δεν υπήρχαν), κατά την πατροπαράδοτη συνήθεια μας. Οι κακές γλώσσες λένε ότι για τη γιορτή ετούτη δαπανήθηκε μέρος των χρημάτων, που προοριζόταν για την ανέγερση του Πανεπιστημίου.

Ζήτω!!! Μπράβο!!!!

http://solomantzaros.wordpress.com/2009/03/

Πολύ μου αρέσει που γιορτάζουμε την απελευθέρωση μας από τους Τούρκους! Έχω όμως να θέσω ένα ερώτημα απλοϊκό: Πότε ακριβώς γιορτάζουμε την υποδούλωση στο τραπεζικό σύστημα; Γιατί αν έχω καταλάβει καλά η Ελλάδα δεν έχει πάρει «ανάσα» δεν έχει βιώσει αληθινή ελευθερία μετά από την απελευθέρωση του 1821! Από τη μια στιγμή στην άλλη από δάνειο σε δάνειο την πιάνουν κορόιδο.


Α, και πότε ακριβώς γιορτάζουμε την απελευθέρωση από τα πάσης φύσεως λαμόγια που μας ελέγχουν; Πότε γιορτάζουμε την απελευθέρωση μας από τους φόβους μας και τα παραφουσκωμένα «εγώ» μας, ε; Πότε;

Δεν άκουσα….

Συνελήφθη 45χρονος για ναρκωτικά



Για αλλού ξεκίνησε ένας  45χρονος στο Δίστομο, το πρωί της Τρίτης 22 Μαρτίου, και αλλού η ασφάλεια Λιβαδειάς τον πήγε... 
Ηταν πρωί πρωί με την αυγούλα και ο 45χρονος, αφου ξύπνησε ήπιε το καφεδάκι του, κάπνισε το τσιγαράκι του, πήρε το κολατσιό του (ήταν μερέντα;), ξεκίνησε να παει στο αυτοκίνητο του ενώ παράλληλα σκεφτόταν ότι σκέφτεται ένας άνθρωπος την ώρα που κινάει για τη δουλειά (γ..μω το φελέκι μου, πάλι τα ίδια σήμερα) ή μπορεί και να σιγοτραγουδούσε το αγαπημένο του τραγουδάκι!
"Τσα καλώς τονε" του λεει ενας τύπος που ήταν στημενος έξω απο το αυτοκίνητο του. Του 45χρονου του φανηκε γνωστός αλλά διατηρουσε τις επιφυλάξεις του... Λες να ήταν ο κολλητος του απο τον στρατό που ήρθε να του κανει έκπληξη;
"Ποις είσαι; " ρωτάει γεμάτος αδημονία
"Ασφάλεια Λιβαδειας"
Αυτή κι αν ήταν έκπληξη!!!
Ολα τα προηγούμενα όπως καταλαβαίνετε ήταν αποκύημα της φαντασίας μου...
Παμε τωρα στο παρασύνθημα
Μεταξύ άλλων στο Δ.Τ. της ΑΔ Βοιωτίας αναφέρεται:
"Σε έρευνα εντός του οχήματος, ανευρέθηκε στη θέση του συνοδηγού και κατασχέθηκε, μία πλαστική συσκευασία, περιέχουσα ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού μικτού βάρους 22,5 γραμμαρίων.
Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του δράστη, ανευρέθηκαν στο υπνοδωμάτιο του και κατασχέθηκαν:
• Τέσσερις (4) πλαστικές συσκευασίες, περιέχουσες ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού μικτού βάρους 259 γραμμαρίων.

• Μία (1) πλαστική συσκευασία καπνού, περιέχουσα φυτικά αποσπάσματα κάνναβης αναμεμειγμένα με καπνό, συνολικού μικτού βάρους 6,6 γραμμαρίων.

• Δύο (2) πλαστικά κουτιά, στα οποία είχαν εμφυτευθεί ογδόντα (80) νεοφυή φυτά κάνναβης, ύψους από δέκα (10) έως δεκαπέντε (15) εκατοστά, με πλήρες ριζικό σύστημα και

• Μία (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Επίσης το όχημα κατασχέθηκε, ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικής ουσίας.
Ανωτέρω συλληφθείς με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε ενώπιον του κ Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς"

Συμπέρασμα: Μην παίρνεις ποτε για κολατσιο στη δουλειά ...μερέντα!



Κάνει ένα ...τσιγαράκι!....


Ερώτηση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ, προς την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης



Απλήρωτοι για 8 σχεδόν μήνες οι 300 εργαζόμενοι στα εργοστάσια του Πετζετάκη.
Οι 300 εργαζόμενοι στην επιχείρηση Πετζετάκη, στην Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Θήβα παραμένουν απλήρωτοι από τον Αύγουστο του 2010. Ενδιάμεσα πήραν μόνο το δώρο Χριστουγέννων και ένα 15νθήμερο.
Η επιχείρηση επανειλημμένα υπόσχεται ότι θα καταβάλλει τις οφειλές και θα λειτουργήσει τα εργοστάσια αλλά εμπαίζει τους εργαζόμενους. Πρόσφατα στην τριμερή, στο Υπουργείο Εργασίας, παρ’ ότι δεσμεύτηκε για άλλη μια φορά συνεχίζει την ίδια προκλητική στάση. Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι μεγάλες. Τριακόσιοι εργατοϋπάλ–ληλοι στα εργοστάσια του Πετζετάκη και οι οικογένειες τους παραμένουν απλήρωτοι για 8 σχεδόν μήνες!!!
ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για να αναγκαστεί η επιχείρηση να καταβάλλει άμεσα τις οφειλές στους εργαζόμενους και να λειτουργήσουν τα εργοστάσια.

Οι βουλευτές

Γιώργος Μαρίνος

Σοφία Καλαντίδου





Δεν πληρώνω...

Την Κυριακή 27 Μαρτίου οι Επιτροπές Αγώνα «Δεν Πληρώνω» ανοίγουν τα διόδια όλης της χώρας.


Η πανελλαδική αυτή κινητοποίηση έρχεται ως επιστέγασμα των καθημερινών κινητοποιήσεων που πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα από το κίνημά μας. Χαρακτηριστικό του πολυμέτωπου και αδιάλλακτου αγώνα μας είναι οι μαζικές διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στο αστυνομικό τμήμα Παπάγου, στα κεντρικά γραφεία της Τροχαίας Αττικής Οδού στην Παιανία, στο ΚΑΤ ενάντια στα χαράτσια στην Υγεία, καθώς και η κοινή συνέλευση του κινήματός μας στην Κερατέα μαζί με το κίνημα ενάντια στα ΧΥΤΑ Κερατέας και Γραμματικού.
Πρέπει να καταλάβουν οι κρατούντες ότι το κίνημα μας δεν αστειεύεται και δεν διαπραγματεύεται.
Η τροχαία, που πληρώνεται από το υστέρημα του ελληνικού λαού, πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα να ενεργεί ως τσιράκι των μεγαλοεργολάβων γιατί μας εξοργίζει και η απάντηση μας θα είναι ηχηρή.
Το πολιτικό προσωπικό και οι κάθε είδους ορντινάντσα του κεφαλαίου καλό θα είναι να αρχίζουν να ετοιμάζουν βαλίτσες γιατί η ώρα που θα αρχίζουν να στοιβάζονται στα ελικόπτερα πλησιάζει.
Το κίνημα μας θα καταργήσει όλους τους άδικους νόμους και την αισχρή (ν)τροπολογια Ρέπα στην πράξη.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ- ΜΑΣ ΕΞΟΡΓΙΖΟΥΝ- Η ΣΥΜΠΑΙΓΝΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ- ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ


www.oxidiodia.gr

Εορτασμός της Επετείου στην Ιερα Μονή Οσίου Λουκά


Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Kalimera Ellada GOIN' THROUGH ...Afieromeno






Να μην ξεχνιώμαστε...! Καλημέρα Ελλάδα...

Μαγική Εικόνα!


Τι βλέπετε;

(αν βλέπετε βουλευτή  να πάτε το συντομότερο  σε οφθαλμίατρο.... ΚΑΛΗΜΕΡΑ)

ΕΣΥΝ - Εγκαίνια γραφείων στη Λιβαδειά!

Θέσεις του ΠΑΜΕ για την σύνοδο κορυφής της 25ης Μαρτίου και αλλα κρίσιμα θέματα

ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ενάντια στα νέα δεινά που φέρνει η σύνοδος κορυφής της Ε.E. στις 25 Μαρτίου
Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει στην εργατική τάξη της χώρας μας, την επέμβαση των ιμπεριαλιστών με μπροστάρη την ΕΕ, τη Γαλλία και τη Βρετανία, ενάντια στο λαό της Λιβύης.
Οι ανθρωπιστικές κορώνες που ξεστομίζουν για την παρέμβαση στα εσωτερικά της Λιβύης, δε μπορούν να κρύψουν τις φανερές ματιές τους για τα πετρέλαια και τις νέες εστίες κερδοφορίας που δημιουργούνται.
Πρέπει να καταδικαστεί τώρα η κυβέρνηση, που εμπλέκει τη χώρα μας και συμπράττει στους πολεμικούς σχεδιασμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, εκχωρώντας τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, τα εδάφη μας. Το σύνθημα πρέπει να είναι ένα: Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών. Καμιά εμπλοκή της χώρας με στρατιωτικά μέσα και Έλληνες φαντάρους. Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας, να μη δοθεί κανένας ελληνικός χώρος, είτε αφορά τη στεριά, τη θάλασσα ή τον αέρα, στο νέο μακελειό.
H εργατική τάξη και ολόκληρος ο ελληνικός λαός, να δώσουν τη δική τους απάντηση στους φονιάδες και τους αρχιτρομοκράτες των λαών. Να δυναμώσει η αλληλεγγύη και η συμπαράσταση στο λαό της Λιβύης. Οι εργάτες έχουν υποχρέωση να δυναμώσουν την ταξική πάλη, να αναπτύξουν δράση κατά των ιμπεριαλιστών, να ορθώσουν μέτωπο κατά του κεφαλαίου που καταπατά τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα και στηρίζει τα συμφέροντα του με τους δολοφονικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το πολιτικό προσωπικό των πολυεθνικών, των επιχειρηματικών ομίλων, των μονοπωλίων, θα καταλήξουν πως θα διασφαλιστεί η αποπληρωμή των δανείων, πως θα διασφαλιστούν τα κέρδη τους, με ποια μέτρα ενάντια στους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα.
Η συζήτηση που ήδη έγινε αφορά την παραπέρα μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης, με μείωση μισθών και συντάξεων, με αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, με χτύπημα των βαρέων και ανθυγιεινών, ιδιωτικοποιήσεις, αύξηση της έμμεσης φορολογίας και αντίστοιχα μείωση των φόρων στο μεγάλο κεφάλαιο και μια σειρά άλλων μέτρων στην υγεία, στην παιδεία, στην πρόνοια, που κάνουν τη ζωή της λαϊκής οικογένειας, κόλαση.
Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη να καταδικάσει την συνδικαλιστική πλειοψηφία στην απομόνωση να τσαλαπατήσει τους σχεδιασμούς του συμφώνου για το ευρώ και όλων των αντεργατικών στόχων της πλουτοκρατίας.
Οργάνωση τώρα στους τόπους δουλειάς στις γειτονιές.
Να παλέψουμε τώρα για την ισχυροποίηση της λαϊκής συμμαχίας στη γραμμή της λαϊκής αντεπίθεσης για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ του Π.Α.ΜΕ

Ερώτηση Προς τον κ. Υπουργό: Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Θέμα: «Μεταφορά περιβαλλοντικών αρμοδιοτήτων σε επιτροπή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας»

Τη μεταφορά όλων των σημαντικών περιβαλλοντικών αρμοδιοτήτων, σε 9μελή επιτροπή, με την επίκληση του άρθρου 164 του ν.3852/2010, αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας. Συγκεκριμένα μεταβιβάζονται 13 αρμοδιότητες που αφορούν τον τομέα χωροταξίας και περιβάλλοντος, όπως:

* Η λήψη απόφασης για γνωμοδότηση επί των μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων, για όλες τις κατηγορίες δραστηριοτήτων ανεξαιρέτως της σοβαρότητας ή του μεγέθους των επιπτώσεων.
* Η κατάρτιση και η έγκριση του περιφερειακού σχεδιασμού της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων,
* Όλες οι αρμοδιότητες για την χωροταξία και την άσκηση περιβαλλοντικής πολιτικής
* Η σύνταξη-παρακολούθηση-αξιολόγηση κανονισμών και σχεδίων διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών
Όπως γίνεται φανερό δεν μεταβιβάζονται δευτερεύουσες αρμοδιότητες αλλά επιλέγονται οι πλέον επιτελικές και ουσιαστικές για την διαχείριση και διαφύλαξη του περιβάλλοντος και της περιφερειακής αειφορικής ανάπτυξης. Και ενώ για τις μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων χρησιμοποιείται η αιτιολογία του φόρτου εργασίας και εσφαλμένα αναφέρεται ότι «το περιφερειακό συμβούλιο συνεδριάζει μόνο μια φορά το μήνα», για τις υπόλοιπες 12 αρμοδιότητες δεν προβάλλεται καμία αιτιολόγηση από την οποία να προκύπτει η ανάγκη μεταφοράς αυτών των αρμοδιοτήτων. Πρόκειται για αποφάσεις που δεν υπάρχει καμιά εύλογη αιτία να ασκηθούν από μια ολιγομελή επιτροπή αντί να τεθούν στο δημόσιο διάλογο του συμβουλίου, αποφάσεις κρίσιμες για τον πληθυσμό της Στερεάς Ελλάδας.
Επειδή με τον τρόπο αυτό δεν εξασφαλίζεται ούτε ο στοιχειώδης έλεγχος και η δημοσιότητα σε ένα τόσο κρίσιμο τομέα που δοκιμάζει ολόκληρες περιοχές της Στερεάς Ελλάδας από τον Ασωπό και τη Μεσσάπια, μέχρι τον Ευβοϊκό, τον Μαλιακό, τη Γκιώνα και τον Κορινθιακό.
Ερωτάται ο κ. υπουργός

1.Υπάρξει όριο στη μεταφορά αρμοδιοτήτων από το Περιφερειακό Συμβούλιο στις επιτροπές του άρθρου 164/3852/2010 του Καλλικράτη;
2.Είναι δεοντολογικό το περιφερειακό συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας να μεταφέρει όλες τις σημαντικές περιβαλλοντικές αρμοδιότητες σε ολιγομελή επιτροπή;
3.Υπάρχει πρόβλεψη για ερμηνευτική εγκύκλιο που να εμποδίζει την υποβάθμιση του αιρετού οργάνου, με δεδομένη μάλιστα την αλλοιωμένη αναλογία της εκπροσώπησης των παρατάξεων λόγω του εκλογικού συστήματος;
Οι ερωτώντες βουλευτές
Φώτης Κουβέλης
Αθανάσιος Λεβέντης
Νίκος Τσούκαλης
Γρήγορης Ψαριανός








Εκδήλωση για τον Μακρυγιάννη




Λαμπαδηδρομία στο Στείρι

Εκπολιτιστικός Σύλλογος Στειρίου: http://stirion1982.blogspot.com/

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Δράσεις ΕΕΕΔ


Δελτίο Τύπου


ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΖΙΜΕΙΚΑ 19-20/03/2011


H πρώτη μέρα ήταν καταπληκτική . .Αρκετοί συνάνθρωποι μας παρευρέθηκαν στην αναδάσωση σε μία υπέροχη ημέρα(περιμένουμε πολυ περισσότερους αύριο ! ! ΕΝΤΑΞΕΙ ? . Όμως αλλού είναι το μυστικό της επιτυχίας ! ! Αναδασώσεις γίνονται και θα γίνονται συνέχεια όμως το να βλέπεις λιλιπούτιους πρωταγωνιστές οχι μόνο να κλέβουν την παράσταση αλλά να αποθεώνονται είναι η μεγαλύτερη χαρα και επιτυχία .Κερδίζεις το μέλλον και το παραδίδεις με τις καλύτερες προδιάγραφες γιατί τους έχεις θέσει τις βάσεις για μια καλύτερη ζωή . . . ΓΕΜΑΤΗ ΟΞΥΓΟΝΟΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΜΕΡΑ - ΥΠΕΡΟΧΟ ΜΕΛΛΟΝ
H δεύτερη μέρα μας της Αναδάσωσης μας τα χάλασε αλλά εμείς θα είμαστε πάλι εκεί στις αρχές Απριλίου ,με περισσότερα δεντράκια και όρεξη για να τελειώσουμε αυτό που αρχίσαμε αλλά ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΊΝΑΙ Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΑΡΧΗ


ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΤΡΑΜΠΟΛΙΝΟΥ 19-20/03/2011
Ακόμη ένας αγώνας , αυτή την φορά , προκριματικών πρωταθλήματος τραμπολίνου που διεξήχθει στο κλειστό γυμναστήριο Λιβαδείας στις 19-20/03/2011 ,ήρθε να αναδείξει την συνεχή προσπάθεια των ανθρώπων του Ακόλ για ένα καλύτερο αύριο, με μέλλον .
Ένας φοβερός αγώνας με τις υπέροχες προσπάθειες των αθλητών να κάνουν μαγικά πάνω στο τραμπολίνο αφήνοντας μας με ανοιχτό το στόμα .
Ένα μεγάλο μπράβο στους αθλητές και στον Ακόλ .
Η ΕΕΕΔ ήταν για άλλη μια φορά κοντά στον Ακόλ ,καλύπτοντας των αγώνα σε Ά βοήθειες με έμψυχο δυναμικό άριστα καταρτισμένο .
Η ευχή μας να συνεχιστούν αυτές οι προσπάθειες και να στηριχθούν ακόμη περισσότερο απο τους πολίτες της Λιβαδειάς

Με εντoλή του Δ.Σ της ΕΕΕΔ

Κέντρο Επιχειρήσεων Λιβαδειάς
http://eeedlivadias.blogspot.com/

Ερωτήσεις επερωτήσεις στο Περιφερειακό

Επτά συνολικά ερωτήσεις - επερωτήσεις κατέθεσε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας  το Αυτοδιοικητικό Κίνημα


1. Επερώτηση για τις συγχωνεύσεις των σχολείων στην Στερεά Ελλάδα

2. Επερώτηση για το Νοσοκομείο Χαλκίδας και τις παραπαίουσες υποδομές υγείας σε όλη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

3. Επερώτηση για το οξυμμένο πρόβλημα διαχείρισης απορριμμάτων και τον περιφερειακό σχεδιασμό διαχείρισης στερεών αποβλήτων

4. Ερώτηση για την ανεξέλεγκτη εγκατάσταση αιολικών εγκαταστάσεων στην Στερεά

5. Ερώτηση για την υποβάθμιση των σιδηροδρομικών συγκοινωνιών

6. Ερώτηση για τις εγκαταστάσεις της PAN OIL AE, στη θέση «Σγάλια» («Γλύφα») της του Δήμου Χαλκιδέων

7. Ερώτηση για την υπολειτουργία και την επίσχεση εργασίας στην επιχείρηση «Πλατύστομο Α.Ε.» των ιαματικών λουτρών Πλατυστόμου

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

P.I.G.S. Ένα τραγούδι από τα «γουρούνια» της Ευρώπης



Η λέξη P.I.G.S.- από τα αρχικά των χωρών Portugal, Italy, Greece, Spain -- είναι η υποτιμητική ονομασία που δίνουν οι οικονομικά ισχυρές χώρες της Ευρώπης σε εκείνες που είναι υπερχρεωμένες και θεωρούνται σπάταλες και αναξιόπιστες.

Οι στίχοι του P.I.G.S. είναι οι εξής:

When we first met you were so sweet
I thought you would be my little queen
But then you started grumbling all the time
You wanted control of my life

Auf wiedersehen my love
Some pigs can fly
Auf wiedersehen my love

I have a headache, babe
Could you just give me a break
Sometimes I cheat, sometimes I lie
But so do you, fraülein
So now you decide to wear a wig
And judge your naughty little pig
You seem so disciplined and strict
What happened to the girl that was so sweet

Auf wiedersehen my love
Some pigs can fly
Auf wiedersehen my love


(μεταφράζεται περίπου έτσι)
Όταν συναντηθήκαμε για πρώτη φορά ήσουν τόσο γλυκιά

Νόμιζα πως θα ήσουν η μικρή βασίλισσά μου
Αλλά τότε άρχισες να γκρινιάζεις συνεχώς
Ηθελες τον έλεγχο της ζωής μου

Auf Wiedersehen (αντιο) αγάπη μου
Ορισμένοι χοίροι μπορουν να πετάξουν
Auf Wiedersehen αγάπη μου

Έχω ένα πονοκέφαλο, μωρο
Θα μπορούσες απλά να μου δώσεις ένα διάλειμμα
Μερικές φορές έχω εξαπατήσει, μερικές φορές εχω πει ψεματα
Αλλά το ίδιο κάνεις κι εσυ, fraülein (φροϊλαϊν)

Έτσι τώρα έχεις αποφασίσει να φορέσεις μια περούκα
Και να δικασεις το ατακτο γουρουνακι σου
Φαίνεσαι τόσο πειθαρχημένη και αυστηρή
Τι συνέβη στο κορίτσι που ήταν τόσο γλυκό

Auf Wiedersehen αγάπη μου
Ορισμένοι χοίροι μπορουν να πεταξουν
Auf Wiedersehen αγάπη μου



Ελληνική αρμάδα στη Λιβύη: Συμμετοχή σε ληστεία!




19-03-2011 17:08:35
Μια επιχείρηση που σε τακτικό επίπεδο είναι χωρίς ΑΝΣΚ -Αντικειμενικό Σκοπό (και μετά τους βομβαρδισμούς, τι;), ενώ σε πολιτικό επίπεδο θυμίζει περισσότερο ... ληστεία, παρά «ανθρωπιστική επιχείρηση» είναι αυτή που χθες αποφάσισε η κυβέρνηση δια του ΚΥΣΕΑ να εμπλέξει τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Μία εβδομάδα πριν, το Σάββατο 12/03 δεν υπήρχε ένα σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού να εμποδίσει την νηοψία-πειρατεία της τουρκικής κορβέτας κατά του ιταλικού σκάφους που δημιούργησε ένα γεωπολιτικό προηγούμενο ανάλογο με αυτό των Ιμίων στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και την δυνητική ΑΟΖ και χθες η κυβέρνηση, ελαφρά τη καρδία, αποφάσισε να στείλει ολόκληρη αεροναυτική δύναμη στην Λιβύη για να κάνουν, τι; Να υπερασπιστούν τα ιερά και τα όσια κάποιων φυλάρχων-βεδουίνων της βορειοαφρικανικής χώρας!
Και να πολεμήσει εναντίον κάποιων άλλων φυλάρχων-βεδουίνων που υπερασπίζουν έναν ηγέτη τον οποίο μέχρι πριν ένα μήνα όλοι στην Δύση «έγλυφαν», παρά τα δεδομένα εγκλήματά του (Λόκερμπι κλπ).
Πόσο ηθικό είναι να ληστεύεις έναν δολοφόνο με τον οποίο μέχρι χθες συνεργαζόσουν, ενώ είχες πλήρη γνώση ότι επρόκειτο περί δολοφόνου;
Και σε ότι αφορά την ελληνική συμμετοχή για να μιλήσουμε και εντελώς ψυχρά, πόσο έξυπνο είναι να συμμετέχεις σε μία ληστεία, χωρίς να έχεις κανένα όφελος από την λεία; Υπάρχει έστω και ένας που να πιστεύει ότι θα υπάρξει όφελος για την Ελλάδα αν καταρρίψουν τα ελληνικά μαχητικά π.χ. έστω ένα MiG-23; Το πιθανότερο είναι κάποιος τρελός μουσουλμάνος αύριο να μας σκάσει κάποια βόμβα στην πλατεία Συντάγματος για αντεκδίκηση.
Χθες έμαθαν οι δυτικοί και ο πρωθυπουργός μας Γιώργος Παπανδρέου για τον Καντάφι, περί τίνος επρόκειτο; H φωτό που δημοσιεύουμε είναι από την επίσκεψη του Γ.Παπανδρέου πριν μερικούς μήνες στην Λιβύη με δεκάδες Έλληνες επιχειρηματίες. Όλοι μαζί παρακαλούσαν έναν, εν γνώση τους, δολοφόνο, να τους δώσει κανένα ψιλοσυμβόλαιο.
Δεν ήξεραν ότι είχε βάλει βόμβες και είχε σκοτώσει κόσμο στην ντισκοτέκ στο Βερολίνο το 1986; Ότι είχε δώσει εντολή και είχαν πυροβολήσει μια γυναίκα αστυνομικό στο Λονδίνο, μέσα από την πρεσβεία; Ότι είχε δώσει την εντολή να μπει η βόμβα στο αεροπλάνο στο Λόκερμπι, σκοτώνοντας τόσους αθώους; Και όμως, για να πάρουν κάποια συμβόλαια έκαναν τα "στραβά μάτια".
Μέχρι και τον βομβιστή του Λόκερμπι παρέδωσε η Βρετανία, τάχαμου ότι είχε καρκίνο, για να πάρει η BP ένα συμβόλαιο σε πετρελαιοπηγή της νότιας Λιβύης. Και ξαφνικά αποφάσισαν να πάρουν όλο το πετρέλαιο, για να μην ... πληρώνουν μεσιτικά στον Καντάφι. Και επικαλούνται «ανθρωπιστικούς» λόγους.
Στη Ρουάντα που σκοτώθηκαν 1,5 εκατ. άνθρωποι μέσα σε 40 μέρες δεν υπήρχαν «ανθρωπιστικοί λόγοι».
Το φοβερό είναι ότι οι υπερασπιστές της ελληνικής πολεμικής εμπλοκής μιλάνε για «συμμαχικές υποχρεώσεις». Δέχθηκε επίθεση καμια χώρα του ΝΑΤΟ; Κτυπήθηκαν συμμαχικά στρατεύματα; Εν πάση περιπτώσει πάμε να απελευθερώσουμε καμιά χώρα όπως έγινε με το Κουβέϊτ το 1991; Εισέβαλε κάποιο κράτος με ολοκληρωτικό καθεστώς σε δημοκρατική χώρα, όπως έγινε το 1950 στη Κορέα και πρέπει να υπερασπιστούμε τον ελεύθερο κόσμο; Όχι βέβαια!
Απλά διαθέτουμε όπλα, ανθρώπους, εγκαταστάσεις και πόρους για να πάρουν οι άλλοι τα συμβόλαια των πετρελαίων.
Εκεί έχει φτάσει η αλλοτριώση της εξωτερικής μας πολιτικής: Να μην υπερασπιζόμαστε τα εθνικά δικαιώματα, αλλά να πολεμάμε ως αποικιακά στρατεύματα. Αλλά αυτό είναι ύβρις με την αρχαία έννοια. Και η ύβρις τιμωρείται από τον Θεό...
Πηγή: Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr





Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

HAARP H Iαπωνία είχε απειληθεί στο παρελθόν

Ο ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ!

METAVASIS (greek trailer - rough edit)

Ενδυνάμωση

Στην εποχή του "φόβου" πάρε την ευκαιρία να ζεις στο φως...
Στην εποχή της "κρίσης" παρε την ευκαιρία να ζεις στην αγάπη...
Δεν χρειάζεται μήτε να φοβάσαι μήτε να μισείς...

Παραθέτω ένα απόσπασμα απο την σελίδα των εργατών του φωτός

"Θυμηθείτε πως η Γη θα έλθει σε διαδικασία ανάληψης μέχρι και ο τελευταίος να φτάσει στο κατώφλι κι έπειτα θ' ανοίξει η πύλη. Η Γη έχει πλέον φύγει από τη δόνηση του "εγώ" και βαδίζει προς την δόνηση του "εμείς". Μη φοβηθείτε να γίνετε διάφανοι και να είσαστε ο εαυτός σας γιατί μόνο με αυτό τον τρόπο μπορείτε να έλξετε ό,τι είναι συμβατό με εσάς ή να βρεθείτε σε περιβάλλον όπου και μόνο η παρουσία σας και το χαμόγελό σας, θα είναι εργασία φωτός. Μη φοβηθείτε να μοιραστείτε τους φόβους σας, τις ανάγκες σας, τις επιθυμίες σας κι επιτρέψτε σε έναν άλλον θεό να σας ενδυναμώσει. Και σε κάποια άλλη στιγμή θα τον ενδυναμώσετε εσείς όπως και θα ενδυναμώσετε κι άλλους. Γίνετε διάφανοι λοιπόν... Να θυμάστε πως αυτό δεν είναι παιχνίδι προσωπικοτήτων. Δεν υπάρχει ανώτερος ή κατώτερος, δεν υπάρχει αρχηγός ή επικεφαλής σε καμία εργασία φωτός παρά μονάχα συντονιστές. Μη παραδίδετε τη δύναμή σας σε κανέναν και να παίζετε δίκαια ως ανθρώπινα όντα εδώ, στην Αρένα του Παιχνιδιού.

Θα δανειστώ τα λόγια του αγαπημένου γκρουπ και θα υπενθυμίσω σε όλους μας να φερόμαστε μεταξύ μας με σεβασμό, να ενδυναμωνόμαστε σε κάθε ευκαιρία και να παίζουμε όμορφα και καλά μαζί..."


http://lightworker.gr/

Συνεδρίαση ΔΣ Λιβαδειάς

Την Τρίτη 22 Μαρτίου στις 6 το απογευμα θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Λιβαδειάς
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:

1. Λήψη απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την επιλογή και τον ορισμό του Συμπαραστάτη του Δημότη & της Επιχείρησης Δήμου Λεβαδέων.( επαναληπτική)
2. Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης με τίτλο << Υγειονομική ταφή των απορριμμάτων του Δήμου Λεβαδέων στο ΧΥΤΑ – 1ης Διαχειριστικής Ενότητας Νομού Βοιωτίας >>.

3. Αποδοχή υπολοίπων του πρώην Δήμου Δαύλειας, της πρώην Κοινότητας Κυριακίου καθώς και των Ν.Π.Δ.Δ. αυτών, των οποίων την ταμειακή υπηρεσία εκτελούσε έως την31/12/2010 το Τ.Π. & Δανείων μέσω της Δ.Ο.Υ. Λιβαδειάς.

4. Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης και υποβολή αίτησης χρηματοδότησης στην πρόσκληση 18 του Ε.Π. ΘΣΗ με τίτλο: << Προμήθεια Εξοπλισμού Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων 1ης Διαχειριστικής Ενότητας Νομού Βοιωτίας >>.

5. Λήψη απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την αλλαγή φορέα υλοποίησης του έργου: <<Ανάδειξη και Αξιοποίηση Ιστορικών Χώρων Οικισμού Χαιρώνειας >>.

6. Έγκριση παράτασης χρόνου ολοκλήρωσης της Κυκλοφοριακής Μελέτης του Δήμου Λεβαδέων.

7. Έγκριση 1ου ΑΠΕ για την εκτέλεση του έργου: << ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ ΕΠΙ ΤΗΣ Π.Ε.Ο. ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ >>.

8. Διάθεση πίστωσης ύψους 3.100,00 € για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων στα πλαίσια εορτασμού της εθνικής επετείου <<25η Μαρτίου 1821>>.

9. Έγκριση της υπ΄αριθμ. 2/2011 απόφασης της Τοπικής Κοινότητας Ρωμέϊκου.

10. Απολογισμός οικονομικού έτους 2010 της Σχολικής Επιτροπής Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Αγίου Γεωργίου Κορώνειας

11. Απολογισμός οικονομικού έτους 2010 της Σχολικής Επιτροπής Γυμνασίου- Λυκείου Αγίου Γεωργίου Κορώνειας

12. Απολογισμός οικονομικού έτους 2010 της Σχολικής Επιτροπής Δημοτικού Σχολείου Ρωμέϊκου.

13. Απολογισμός οικονομικού έτους 2010 της Σχολικής Επιτροπής 1ου Δημοτικού Σχολείου –Ειδικού Σχολείου – 1ου Νηπιαγωγείου & Ειδικού Νηπιαγωγείου Λιβαδειάς.

14. Απολογισμός οικονομικού έτους 2010 της Σχολικής Επιτροπής 6ου Δημοτικού Σχολείου Δαύλειας.

15. Απολογισμός οικονομικού έτους 2010 της Σχολικής Επιτροπής 3ου Γυμνασίου Λιβαδειάς.

Γαλλικός Κινηματογράφος στη Λιβαδειά

5η εβδομάδα Γαλλικού Κινηματογράφου στη Λιβαδειά

Η Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς και το Γαλλικό Ινστιτούτο Λιβαδειάς
διοργανώνουν την 5η εβδομάδα Γαλλικού Κινηματογράφου στη Λιβαδειά από
11/3/2011 – 08/4/2011.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 4 Γαλλικές ταινίες που ανήκουν στην
πρόσφατη κινηματογραφική παραγωγή και αντανακλούν τις γαλλικές
κινηματογραφικές τάσεις σε διαφορετικά είδη.

Πρόγραμμα προβολών:

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011, 21.00

Micmacs - Μικροαπατεώνες στα δύσκολα (Micmacs à tire-larigot)
Σκηνοθεσία: Jean-Pierre Jeunet, 2008, Γαλλία (104’)
Παίζουν: Danny Boon, André Dussolier, Nicolas Marie, Jean-Pierre Marielle
Ένας άστεγος, ο οποίος έχει χάσει μικρός τον πατέρα του από νάρκη και
ο ίδιος ζει με μια σφαίρα σφηνωμένη στο κεφάλι, αποφασίζει να
εκδικηθεί τις υπεύθυνες για όλα αυτά βιομηχανίες όπλων.
Από τον δημιουργό της "Αμελί" και του "Delicatessen" μια κωμωδία με
ανατρεπτική διάθεση.
Δημοτικό Θέατρο Λιβαδειάς Δωδεκανήσου 5
Η ώρα έναρξης των προβολών είναι: 21.00
Είσοδος ελεύθερη
Οργάνωση :
Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς www.fotolesxilivadias.gr
E-mail: fotolesxilivadias@gmail.com

Γαλλικό Ινστιτούτο Λιβαδειάς

Χορηγός επικοινωνίας: fmag - photography fan/magazine
http://www.fmag.gr - E-mall: lnlo@fmag.gr

"Εφυγε" ο Χρήστος Τσάγκας

Σε ηλικία 72 ετών έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Χρήστος Τσάγκας.
Ο ηθοποιός βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο θάνατός του προήλθε από παθολογικά αίτια.
Η κηδεία του γνωστού ηθοποιού θα γίνει αύριο Σάββατο στη 1 το μεσημέρι στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Ανάληψη Βοιωτίας.

Τα θερμά συλληπητήρια της ηλεκτρονικής εφημερίδας στους οικείους του αγαπημένου και ταλαντούχου συντοπίτη μας ηθοποιού.

Δελτία Τύπου
***Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανάληψης εκφράζει τη βαθύτατη λύπη του για τον χαμό του φίλου, συγγενή και συγχωριανού μας Χρήστου Τσάγκα.
Ο Χρήστος, πάντα κοντά στο Σύλλογό μας και αρωγός σε κάθε πολιτιστική μας προσπάθεια υπήρξε για όλους μας εκτός από πολύ σπουδαίος ηθοποιός, το αγαπημένο παιδί του χωριού μας. Η απώλειά του αφήνει πίσω του δυσαναπλήρωτο κενό.
Εκφράζουμε στην οικογένειά του τα θερμά μας συλλυπητήρια και ας μας επιτρέψουν να θυμίσουμε ότι οι άνθρωποι που έχουν αφήσει πίσω τους ένα τόσο σπουδαίο έργο δεν πεθαίνουν. Είναι απλώς μακριά.
Ο πρόεδρος Η γραμματέας
Θ. Στεφάνου Β. Χρηστίδη


***Με βαθύτατη λύπη πληροφορηθήκαμε τον απροσδόκητο θάνατο του συμπατριώτη μας, διακεκριμένου ηθοποιού και σκηνοθέτη, Χρήστου Τσάγκα που άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 72 ετών.
Το κενό που αφήνει στο χώρο του θεάτρου και του πολιτισμού ο μεγάλος καλλιτέχνης με το απαράμιλλο ήθος που τον διέκρινε είναι δυσαναπλήρωτο.
Ο Χρήστος Τσάγκας με την πολύχρονη ποιοτική παρουσία του στο χώρο του θεάματος, με τις εντυπωσιακές εμφανίσεις και τις μοναδικές του αφηγήσεις έβαλε την δική του σφραγίδα που αποτελεί παρακαταθήκη στους νεότερους.
Για την απώλειά του εκφράζω τα ειλικρινή και θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ
ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΓΓΕΛΗΣ

Διάλεξη του ΕΣΥΝ στη Λιβαδειά

Το παράρτημα Βοιωτίας του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) σας προσκαλεί στην 4η από τη σειρά διαλέξεων που πραγματοποιεί, με θέμα : " Αγχώδεις και συναισθηματικές διαταραχές " το Σάββατο 19 Μαρτίου 2011 και ώρα 6 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Λιβαδειάς (δίπλα στο ΚΑΠΗ).
Θα μιλήσει η κ. Κατερίνα Παπαγιάννη, Γιατρός,
Γραμματέας του Ε.ΣΥ.Ν.

Ποίηση και ...ζεστό ψωμί!

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδείας σε σνεργασία το Σωματείο Αρτοποιών Λιβαδειάς γιορτάζουν και φέτος με το δικό της πρωτότυπο τρόπο την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης 2011.

Τη Δευτέρα 21 Μαρτίου όλα τα αρτοποιεία της πόλης θα διαθέτουν το ψωμί σε σακκούλες που θα φέρουν πάνω τους τυπωμένα ποιήματα του Οδυσσέα Ελύτη από τη συλλογή του ΣΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΝ. Η εκτύπωση έγινε μετά την ειδική άδεια της συντρόφου του ποιητή κ. Ιουλίτας Ηλιοπούλου
Το Επιμελητήριο Βοιωτίας είναι ο χορηγός αυτής της πρωτοβουλίας.

Υποβιβασμός, καταργήσεις, συγχωνεύσεις σχολείων: Πίνακες

Η είδηση της ημέρας: ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΓΙΑΟΥΡΤΩΜΑ

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Μην το πεις....




Ερώτηση προς την υπουργό Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής με θέμα «Άρση της απόφασης αναστολής εκτέλεσης οικοδομικών εργασιών στην περιοχή της Αράχωβας», κατέθεσε ο βουλευτής Βοιωτίας του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Τόγιας. Η ερώτηση αναφέρει, εκτός των άλλων:
«Σύμφωνα με την απόφαση με αριθμό 6588, αναστέλλεται η έκδοση οικοδομικών αδειών και η εκτέλεση οικοδομικών εργασιών, στην περιοχή του Παρνασσού. Η απόφαση αυτή πλήττει κατάφορα, την έστω και μικρή οικοδομική δραστηριότητα, ιδιαίτερα στην περιοχή της Αράχωβας. Αρκετές οικοδομικές δραστηριότητες βρίσκονται σε εξέλιξη και ορισμένες εξ’ αυτών οδεύουν προς ολοκλήρωση. Σύμφωνα με την απόφαση, οι εργασίες αυτές πρέπει να διακοπούν. Η απόφαση αυτή, για μεν τις νέες κατασκευές που δεν έχει γίνει έναρξη εργασιών, γίνεται αντιληπτή, αλλά γι’ αυτές που έχει γίνει προγραμματισμός, μόνο προβλήματα δημιουργεί», επισημαίνει ο κ. Τόγιας.

Μεταξύ μας ΜΕΤΑΧΑ, θα μπορούσε κανείς να πει!
Πωπω ζημιά που πάθαμε! Πώς θα χτίσουμε τώρα το εξοχικό μας στην περιοχή "νατούρα" του Παρνασσού! Γιατί αν δε νοιαστούν οι βολευτές μας για την μικρή οικοδομική δραστηριότητα στον Παρνασσό ποιος θα γνοιαστεί...; 

Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Έφυγε ο Ρασούλης

Πέθανε αιφνιδιαστικά, σε ηλικία 66 ετών, ο μεγάλος Κρητικός καλλιτέχνης, Σουάμι Ντέβα Παρινίτο - Μανώλης Ρασούλης. Παραθέτω την βιογραφία του όπως είναι αναρτημενη στη προσωπική του ιστοσελίδα: http://www.rasoulis.gr/
1945 - 1963

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης στις 28 Σεπτεμβρίου του 1945, μεγάλωσε στο Ηράκλειο, έψαλε στον Πολιούχο ʼγιο Μηνά ο οποίος και τον επηρέασε αισθητικά και ιδεολογικά, βοηθούσε τον πατέρα του στο χρυσοχοείο όπου και από εκεί επηρεάστηκε από τα ρολόγια και τον χρυσό, ήταν σημαιοφόρος στο σχολειό του, από μικρός ανήκε στην νεολαία της αριστεράς - αφού ο πατέρας του ήταν για χρόνια στις ιταλικές φυλακές και ο θείος του στο Μαουτχάουζεν - κέρδισε δυο βραβεία στους μοντέρνους χορούς, ήρθε τέταρτος στα τετρακόσια μέτρα στους σχολικούς αγώνες του νομού και γενικά πέρασε πολύ όμορφα παιδικά χρόνια με τα αδέλφια του και τους φίλους του. Το όνομά του, Εμμανουήλ, είναι εβραϊκό και σημαίνει άνθρωπος του Θεού, το επίθετό του προέρχεται από το ιερό όνομα του κορανίου «ρασούλ» και το τρίτο το σανσκριτικό του το έδωσε ο ‘Οσσο και είναι «ντέβα παρινίτο» και σημαίνει ερωτευμένος με την θεικότητα.
1963 - 1974
Τελειώνοντας το γυμνάσιο ένοιωθε ότι τα πάντα τον έσπρωχναν να κολυμπήσει στα βαθιά. Στην Αθήνα σπουδάζει σκηνοθεσία κινηματογράφου, γράφει ποιήματα, σενάρια, τραγουδάει ερασιτεχνικά στις μπουάτ της Πλάκας, δουλεύει στην εφημερίδα της αριστεράς "Δημοκρατική Αλλαγή", παίρνει μέρος στους αγώνες του 114, περπατάει όλες τις πορείες ειρήνης, γνωρίζει όλη την τότε πνευματική πρωτοπορία και δεν σταματάει να ονειρεύεται να γυρίσει ταινία βασισμένη σε ένα βιβλίο του Νίκου Καζατζάκη με μουσική του Μίκη Θεοδωράκη, συνθέτοντας μέσα του τους δυο αυτούς μεγάλους δημιουργούς, κάτι το οποίο αργότερα πέτυχε. Στις 21 του Απρίλη συλλαμβάνεται από την Δικτατορία και περνάει μερικές ώρες στην «Μπουμπουλίνας». Φεύγει για το Λονδίνο όπου μένει 6 χρόνια. Εκεί διαμορφώνεται ιδεολογικά συμμετέχοντας στον αντιδικτατορικό αγώνα, αλλά και στο Τροτσκιστικό κίνημα στο οποίο ήταν στέλεχος και η Βανέσσα Ρεντγκρέιβ με την οποία δυο φορές συνεργάστηκε σε παραστάσεις με αγωνιστικούς στόχους. Στο Λονδίνο γράφει τα πρώτα του βιβλία και γίνεται συνεκδότης της εφημερίδας Σοσιαλιστική Αλλαγή, στην οποία γράφει άρθρα και επιφυλλίδες, παίρνει μαθήματα πολιτικής οικονομίας και φιλοσοφίας και πουλάει για 6 χρόνια την εν λόγω εφημερίδα στους δρόμους, συμμετέχοντας ασταμάτητα στους αγώνες των εργατικών συνδικάτων. Τον Μάη του '68 παίρνει μέρος στην μεγάλη εξέγερση των φοιτητών στο Παρίσι και τραυματίζεται θανάσιμα από τους SRS. Το Λονδίνο τον αναδιαμορφώνει άνισα αλλά δημιουργικά. Το 74, λίγο μετά από το Πολυτεχνείο με απόφαση της οργάνωσης κατεβαίνει στην Αθήνα, όπου λόγω συλλήψεων από την Μυστική Αστυνομία, κρύβεται. Μετά τα γεγονότα στην Κύπρο το καλοκαίρι του 74 και την πτώση της Χούντας συνεχίζει τον πολιτικό αγώνα. Δουλεύει στα ναυπηγεία του Ανδρεάδη στο Πέραμα όπου κινδυνεύοντας να σκοτωθεί καθημερινά μπαίνει στην απεργιακή επιτροπή και πρωτοστατεί στο εργατικό κίνημα που ανατρέπει όλο το μέχρι τότε καθεστώς στα μεγάλα ναυπηγεία της Ελευσίνας. Στο Λονδίνο τον Ιούνιο του 1973 γεννιέται κατά την βούληση της διαλεκτικής της φύσης ένα κοριτσάκι, η κόρη του, που της έδωσε το όνομα Ναταλία, τιμής ένεκεν στη γυναίκα του Τρότσκι.
1974 - 1978
Τον καλεί ο φίλος του Μάνος Λοίζος και τραγουδά στον δίσκο «Τα νέγρικα» μαζί με την Μαρία Φαραντούρη. Επίσης ο ίδιος συνθέτης τον επιβάλει και τραγουδά το τραγούδι στα κομέρσιαλ ενός σίριαλ που γίνεται επιτυχία. Ο συνθέτης Νίκος Μαμαγκάκης του προτείνει και τραγουδά σ' ένα δίσκο του σε ποίηση Πρεβελάκη "Ο νέος Ερωτόκριτος". Τυπώνει τα τρία πρώτα του βιβλία: "Η μπαλάντα του Ιασαάκ", ένα σύνθετο ποίημα επηρεασμένο από τον αγώνα της νεολαίας, στο οποίο βιβλίο αναποδογυρίζει τον μύθο της θυσίας του Αβραάμ και έτσι ο Ισαάκ την παραμονή της Θυσίας το σκάει στα βουνά με κάποιους δούλους, αρχίζει πόλεμο ενάντια στον Αβραάμ τον οποίο και σκοτώνει. Έπεται το βιβλίο με διηγήματα "Μεγάλος ήρωας σε μικρή χαρτοσακούλα και ένα ανάμοικτο με διηγήματα και ποιήματα "κβο βαντις στατους κβο".
1978 - 2002
Αρχίζει να προσαρμόζεται στην ελληνική πραγματικότητα και να καταδύεται στην πεμπτουσία της. Το ένστιχτο και η μοίρα τον οδηγούν στον πυρήνα του ελληνικού τραγουδιού. Παραιτείται από το κόμμα μια μέρα που οι σύντροφοι υποστήριζαν τις ερυθρές πυρηνικές βόμβες ενάντια στις αντίπαλες. Βλέποντας έναν παραλογισμό ρίχνεται στη μελέτη των ανατολικών φιλοσοφιών . Ανακαλύπτει ή του αποκαλύπτεται μέσω μιας γνωστής του τον OSHO. Αναστατώνεται θετικά, διαβάζει βιβλία του, γοητεύεται, βαθαίνει, πηγαίνει στην Ινδία και τον συναντά.
Συνεχίζοντας τις καλλιτεχνικές του δραστηριότητες τις εμπλουτίζει στο έπακρο με τη νέα του εμπειρία. Συστήνει στους Έλληνες τον OSHO εκδίδοντας το βιβλίο του «κρυμμένη αρμονία – ομιλίες πάνω στον Ηράκλειτο».
Οι προτάσεις του συναντούν μια ανταπόκριση των πολιτών που με μπαγκράουντ την κοινωνικοπολιτική μεταστροφή υπάρχει μια φρέσκια και θετική ενέργεια στην ατμόσφαιρα.
Μελετά, γράφει, ερωτεύεται ξερωτεύεται, διαλογίζεται, αυτοπαρατηρείται, παλινδρομεί , ορμά, ωριμάζει, ανοίγεται, ρισκάρει, πληρώνει το τίμημα. Αναπόφευκτη η αντιπαράθεση με τα πάσης φύσεως κατεστημένα που βλέπουν σ’ αυτόν ένα κίνδυνο για την πόζα και την ανεπάρκεια τους.
Ο OSHO, μεταβαίνει στο Όρεγκον. Χίλια δυο λαμβάνουν χώρα. Μια έρημος μετατρέπεται σε πόλη για 30000 ανθρώπους. Η Αμερικάνικη κυβέρνηση μετατρέπεται σε ταύρο σε γυαλοπωλείο. Τον καταδιώκει τον συλλαμβάνει τον φυλακίζει τον δηλητηριάζει, τον εκδιώχνει. Ο Ρασούλης συνεχίζοντας με συνέπεια αυτό που θεωρεί αναγκαίο, συγκρούεται και σιγά σιγά απομονώνεται, καθώς κόμματα, εκκλησία, ιδιωτικά κυκλώματα θεωρούν κίνδυνο τις προτάσεις του. Ακόμη και με το κέντρο του OSHO στο Όρεγκον ήρθε σε ρήξη. Γεμάτος αγωνία και περιεχόμενο κάνει μια επίσκεψη στη Νέα Υόρκη. Τρεισήμισι μήνες πρωτόγνωρη και αξέχαστη εμπειρία, τον αναγκάζει να προσθαφαιρεί στοιχεία προκειμένου να φτάσει στην Ιερή Φόρμουλα Χι τη χρυσή τομή του κόσμου, την κολυμπήθρα του Σιλωάμ. Πτοείται, πολλάκις απελπίζεται αλλά παραμένει στο ρινγκ χρησιμοποιώντας τακτικές του Ρομπέν του Δασών του Μπρους Λη και του Χριστού.
Τον κατηγορούν ότι είναι εγκέφαλος της 17 Ν. Αυτός δηλώνει για πολλοστή φορά ότι από φύση και θέση είναι ενάντια στη βία, ιδίως ενάντια στην ατομική τρομοκρατία. Όμως με τις δηλώσεις του τρομοκρατεί κάποιους και οι οποίοι τον υποδεικνύουν ως ιδεολογικό τρομοκράτη.
Συνεχίζει να παράγει έργο επειδή επιθυμεί και επειδή είναι μέτρο σύγκρισης για τη συνέπεια των ιδεολογικών και ηθικών πεποιθήσεων. Δηλώνει όμως ότι η οντότητα του είναι πιο ενδιαφέρουσα από το έργο του, τα προϊόντα του.
Η κόρη του Ναταλί σπουδάζει μουσική και αποκαλύπτεται ως ακραίο μουσικό φαινόμενο σαν τραγουδίστρια λαϊκών τραγουδιών, χέβι μέταλ και στις ʼριες των κλασσικών. Γίνεται γνωστή και στο εξωτερικό με το συγκρότημα Septic Flesh, αλλά συμμερίζεται εντός της Ελλάδος την εσκεμμένη απομόνωση του πατέρα της Μανώλη Ρασούλη.
Με κεντρικό στόχο μια νέα συνείδηση πλανητική και μια νέα προσέγγιση στο τρίπτυχο ζειν ευζειν γνώθι σεαυτόν, παρεμβάλλεται στο εγχώριο αλλά και όσο μπορεί στο διεθνές γίγνεσθαι.
Μέσα στην οδύσσειά του ο OSHO εκβράζεται και στην Κρήτη. Εκεί βρίσκει τον Ρασούλη να μένει στην ίδια περιοχή. Ήταν σαν ένα μήνυμα ύπαρξης. Ο Ρασούλης σαν Κρητικός κάνει το παν να προστατεύσει τον δάσκαλό του από τις επικείμενες επιθέσεις. Πληγώνεται όταν δεν το κατορθώνει και ο δάσκαλός συλλαμβάνεται και απελαύνεται.
Το γεγονός αυτό υπερδιπλασιάζει την εγρήγορση του, την ευθύνη του, την ερευνά του, την αυτοπαρατήρησή του, συνάμα υπερδιπλασιάζεται η προσπάθεια των απαράτ κράτους και παρακράτους για να τον παροπλίσουν και να τον φιμώσουν, με κινήσεις έμμεσες ή άμεσες με κλασσικά ή πρωτότυπα τρικ.
Συνεχίζει να παράγει έργο, τραγούδια, βιβλία ραδιοπρογράμματα , άρθρα σε εφημερίδες της πρωτεύουσας και της επαρχίας.
Η Μελίνα Μερκούρη τον καλεί να πάρει μέρος στις εκδηλώσεις για την πολιτιστική Αθήνα και να τις δώσει ιδέες αλλά αρνείται γιατί δεν θεωρεί την Αθήνα άξια για να γίνει πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης. Έκτοτε μπαίνει στη μαύρη λίστα και του υπουργείου πολιτισμού. Προσπαθούν με δικαστικές καταδίκες να τον πτοήσουν και να τον βγάλουν εκτός ρινγκ., ο Ρασούλης κάνει συναυλίες στο Βερολίνο και στην Κωνσταντινούπολη και μιλά στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Βαρκελώνης καθώς είναι φιλοξενούμενος του δήμου για ένα φεστιβάλ μεσογειακής ποίησης καθώς και στη Μαγιόρκα.
Τα τραγούδια του γίνονται γνωστά κι αγαπητά στο Ισραήλ, την Τουρκία, Τη Σερβία, στις Χώρες όπου υπάρχουν Έλληνες αλλά και για κάποιο μυστήριο λόγο και στην Ιαπωνία.
Τα τελευταία χρόνια στο απώγειο της προσπάθειας του και αφού το κατεστημένο το οποίο έχει ρίξει την Ελλάδα στον άκρατο αμοραλισμό, επικεντρώνεται να μπει τελειωτικά στη διεθνή αρένα έχοντας εκπαιδευτεί, από το εγχώριο στάτους που αποπνέει την πιο ιλουστρασιόν παρακμή σ’ όλο το γκλόμπαλ βίλατζ. Όμως και με παράπλευρο στόχο να εκφράσει τη βαθύτερη ψυχή της Ελλάδας με την οικουμενική ψυχή και της παγκόσμια δυναμική στην ανακάλυψη του αντίδοτου και την παραγωγή μιας νέας ιδεολογίας, ενός νέου κώδικα αξιών, που αυτή τη στιγμή αναζητά ο κάθε έξυπνος ευαίσθητος και έντιμος πολίτης κάθε χώρας κάθε φυλής, κάθε τάξης, και φύλλου.
Τα τελευταία τρία χρόνια γίνεται νονός και κηδεμόνας ενός μικρού αγοριού του Πασχάλη που αγαπά ιδιαίτερα, και του φωτίζει τον ορίζοντα συνειδητοποίησης του νοήματος του κόσμου.
Η τελευταία σημαντική εμπειρία του υπήρξε η επίσκεψη στη μεγάλη πυραμίδα της Γκίζας στης 22-9-2001, επίσκεψη που του τροφοδότησε στα μέγιστα το κουράγιο για τη συνέχιση της έρευνας και του έργου του.
Από την επίσημη στο σελίδα του Μανώλη Ρασούλη. Δείτε κι εδώ   http://www.rasoulis.gr/freska.html