Translate

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Καλιακούδα από Ανιάδα, Καταφύγιο, κορυφή (8.11.2009)

Ενα καλογραμμένο κείμενο απο τον Λαμιώτη Στέφανο Σταμέλο. Ένα οδοιπορικό στο σήμερο με τις αναμνήσεις του χθες...
Δύο χιλιάδες ενενήντα οκτώ μέτρα (2.098μ) ξεκινώντας από το μηδέν (0) της Λαμίας είναι μια πρόκληση. Θα πάω “βρέξει χιονίσει” ήταν η απόφαση, ακόμα και μόνος. “Η Καλιακούδα βουνό της Στερεάς Ελλάδας βρίσκεται στην Ευρυτανία και διαχωρίζει τους μεγάλους ορεινούς όγκους των Βαρδουσίων, του Τυμφρηστού και του Παναιτωλικού, ενώ θα μπορούσε να θεωρηθεί και τμήμα των παραπάνω βουνών” διαβάζω στη Βικιπαίδεια. Συνέχεια...>>>>>>>>>

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Βανδαλισμοί...


Την λύπη και τον αποτροπιασμό του για τους βανδαλισμούς που προξένησαν την Κυριακή 8/11/09 φίλαθλοι της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, τόσο στην κεντρική πλατεία της πόλης πριν την διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα με τον Λεβαδειακό, όσο και στο Δημοτικό στάδιο, εξέφρασε ο Δήμαρχος Λιβαδειάς κ. Δημήτρης Τσιφής.
Ο κ. Τσιφής επισήμανε, ότι θα πρέπει, οι κατ’ ευφημισμό φίλαθλοι να καταλάβουν, πως τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές.
Οι φίλαθλοι είναι ελεύθεροι να εκφράζουν τη γνώμη τους, να αποδοκιμάζουν ή να επιδοκιμάζουν, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να προβαίνουν σε πράξεις βίας, βανδαλισμών και να καταστρέφουν ξένες περιουσίες.
Καταλήγοντας ο Δήμαρχος Λιβαδειάς, τόνισε: «Καταδικάζουμε δημόσια την αηδιαστική αυτή πρακτική και απαιτούμε την άμεση ενεργοποίηση όλων των εμπλεκομένων και την ανάληψη των ευθυνών τους που τους αναλογούν. Μετά από αυτά τα γεγονότα, είμαστε υποχρεωμένοι να αντιδράσουμε και να προβούμε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, προκειμένου να προστατέψουμε την περιουσία του Δήμου και κατ΄ επέκταση την περιουσία των πολιτών.


Από το Γραφείο Τύπου
του Δήμου Λιβαδειάς


Επιπροσθέτως: Ορισμένοι από τους ...΄"φιλάθλους" ΄πήραν σοκολάτες, αναψυκτικά και άλλα σνακς από περίπτερα αλλα ...ξεχασαν να πληρωσουν... Αλλοι έφαγαν και ήπιαν καφεδες αλλά ...ξεχασαν να πληρωσουν και παλι!...

...της κυρα Μάρως..

Αν και είχα παραμελήσει τη ...νοικοκυροσύνη μου για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, πρόσφατα έφτιαξα κάτι μοναδικά μπισκότα και σας τα προτείνω...

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

ΕΝΑ ΦΩΤΕΙΝΟ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

Η ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΝΟΜΟΥ
ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΙΑΡΤΟΥ
ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2009 ΣΤΙΣ 06.00 ΜΜ
Φωτοβολταικά συστήματα παράγουν ηλεκτρισμό από την ελεύθερη και άφθονη ηλιακή ενέργεια. Αποτελούν μια οικονομικά αποδοτική, φιλική προς το περιβάλλον, βιώσιμη και κοινωνικά δίκαιη λύση για τις ενεργειακές απαιτήσεις της σύγχρονης κοινωνίας. Το ηλιόλουστο Ελληνικό κλίμα εγγυάται υψηλές αποδόσεις ενώ η ζήτηση αιχμής για κλιματισμό τα καλοκαιρινά απογεύματα συμπίπτει με την μέγιστη προμήθεια της ηλιακής ενέργειας. Γενναιόδωρη χορηγία της πολιτείας και υψηλά τιμολόγια τροφοδότησης υπόσχονται γρήγορη επιστροφή κεφαλαίου και υγιείς αποδόσεις σε επενδύσεις τόσο σε οικιακές όσο και εγκαταστάσεις μεγάλης κλίμακας. Θέσπιση του Φωτοβολταικού τομέα στην Ελλάδα θα δημιουργήσει μια πράσινη οικονομία με υποστήριξη χιλιάδων θέσεων εργασίας και θα επιταχύνει τη χώρα προς την επίτευξη των στόχων για τις εκπομπές CO2 και ενεργειακή ασφάλεια.
Ο Δήμος Αλιάρτου σε συνεργασία με το Dr Άγγελο Ζαχαρόπουλο του Κέντρου Βιώσιμων Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου ULSTER διοργανώνει εσπερίδα ενημέρωσης με στόχο να παρέχει στους πολίτες της Αλιάρτου και των γειτονικών δήμων, αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με την φωτοβολταικη τεχνολογία, δυνατότητες εγκαταστάσεων σε κτίρια και πάρκα, τρέχουσες νομοθετικές πρωτοβουλίες και δυνατότητες επενδύσεων. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει τις παρακάτω ενότητες :
o Η φωτοβολταική τεχνολογία
Ομιλητής: Dr Άγγελος Ζαχαρόπουλος, Research Fellow, Κέντρο Βιώσιμων Τεχνολογιών, Πανεπιστήμιο του Ulster, Β. Ιρλανδία
o Ενσωμάτωση συστημάτων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε κτίρια
Ομιλητής: Dr Γιάννης Τρυπαναγνωστόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής, Εργαστήριο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, Πανεπιστήμιο Πατρών
o Μικρά πάρκα και οικιακές εγκαταστάσεις φωτοβολταικών συστημάτων
Ομιλητής: Τόλης Ματθαίος, Μηχ. Μηχανικός, Manager, PST Ενεργειακές Κατασκευές
o Διαδικασία αιτήσεων για μικρά πάρκα και οικιακά φωτοβολταικά συστήματα
Ομιλητής: Γιώργος Σιδέρης, Μηχανικός, Υπεύθυνος μελετών, ΔΕΗ Λιβαδειάς
o Τι συμβαίνει στην πράξη? Η εμπειρία έως τώρα.
Ομιλητής: Δημήτρης Πίτσος, Ηλ. Μηχανολόγος, Ιδιοκτήτης φωτοβολταικού πάρκου