Translate

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2007

Παρανομίες στα έργα του γηπέδου;

(Βλέπε και θέμα : Φάουλ)

Παράνομα και πρωτοφανή χαρακτήρισε ο επικεφαλής της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Λιβαδειάς κ. Χρήστος Παλαιολόγος όσα συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες στο Δήμο Λιβαδειάς. Ο κ. Παλαιολόγος, στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, έθεσε ερωτήσεις για πολλά από τα ζητήματα που έχουν προκύψει το τελευταίο χρονικό διάστημα και αφορούν κάποιες προσλήψεις, το γήπεδο και τη ΔΕΠΑΛ.
Οι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ερωτήσεις προκάλεσαν όπως ήταν φυσικό υψηλούς τόνους στην διάρκεια της συζήτησης και διαμαρτυρίες εκ μέρους των Δημοτικών Συμβούλων των μειοψηφιών.
«Δήμαρχος των εργολάβων» χαρακτηρίστηκε ο κ. Δημήτριος Τσιφής από τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Χρήστο Παλαιολόγο, καθώς αντί να υπερασπίζεται το δημόσιο συμφέρον, τη νομιμότητα και τη διαφάνεια, προχώρησε σε παράνομο «εντέλεσθαι» για να εξυπηρετήσει τους εργολάβους, στο θέμα του γηπέδου. «Τα πρωτοφανή που διαπιστώνουμε και σήμερα στο δήμο Λιβαδειάς, στο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι ο Δήμαρχος αντί να υπερασπίζεται το δημόσιο συμφέρον τα έργα την νομιμότητα και η διαφάνεια, συμπεριφέρεται ουσιαστικά ως δήμαρχος των εργολάβων. Με «εντέλεσθαι» παράνομο, ξηλώνει τους επιβλέποντες μηχανικούς, τεχνικούς υπάλληλους, επιστήμονες, πολιτικούς μηχανικούς και αρχιτέκτονες της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Λιβαδειάς που επί χρόνια υπηρετούν χωρίς να έχει το παραμικρό παρατηρηθεί στη λειτουργία τους και στην προσφορά τους στην πόλη, για να εξυπηρετήσει ουσιαστικά τα συμφέροντα των εργολάβων.
Διότι, τι άλλο ομολόγησε ο Δήμαρχος εδώ, ότι οι εργολάβοι δεν έπαιρναν τους λογαριασμούς, όταν οι υπάλληλοι υπερασπίζονταν τη νομιμότητα και τη διαφάνεια. Γι’ αυτό ακριβώς και δεν υπέγραφαν τους εργολάβους.
Αυτά λοιπόν είναι πρωτοφανή και όχι μόνο θλιβόμαστε και διαμαρτυρόμαστε αλλά και σε όσα είναι παράνομα θα φτάσουν στη δικαιοσύνη».
Από την πλευρά του ο κ. Λουκάς Ανέστης τόνισε πόσο σημαντικές ήταν οι ερωτήσεις που ετέθησαν από τις μειοψηφίες τονίζοντας ότι οι απαντήσεις δεν εδόθησαν από τον ερωτώμενο που ήταν ο κ. Δήμαρχος: «Υπήρξαν παρεμβάσεις εξωθεσμικών παραγόντων που έσπευδαν να υποκαταστήσουν το Δήμαρχο, κάτι εκτός του κανονισμού. Εκείνο που προέχει είναι ότι οι απαντήσεις που δόθηκαν από τον κ. Δήμαρχο όχι απλά δεν μπορούν να θεωρηθούν πειστικές αλλά απέχουν πολύ από το να σημαίνουν απάντηση σε ερώτημα» Ο κ. Ανέστης εξέφρασε την λύπη του για τον τρόπο λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου.
Από τις απαντήσεις δεν έμεινε ικανοποιημένος ούτε ο κ. Νώντας Κοτσικώνας τόσο για δικό του ερώτημα σε σχέση με τη θέση που παίρνει ο Δήμος για τις διεκδικήσεις της Ι.Μ. Ιερουσαλήμ Δαύλειας όσο και για όσες αφορούσαν τους εργαζόμενους της ΔΕΠΑΛ.
Ο κ. Αλέκος Μητάς τόνισε επίσης ότι οι απαντήσεις όχι μόνο δεν ικανοποιούν το δημοτικό συμβούλιο δεν ικανοποιούν την πόλη αλλά παράλληλα δεν έχουν το όραμα και την προοπτική επίλυσης των ζητημάτων. Ο κ. Μητάς πρότεινε να γίνει μια συνεδρίαση αποκλειστικά και μόνο με τα ζητήματα που απασχολούν το μέλλον του δήμου.
Όσο για την απάντηση του Δημάρχου Λιβαδειάς, σε ότι αφορά το γήπεδο και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί (λόγω κακοτεχνιών) ανάμεσα στον δήμαρχο και τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου που εντοπίζοντας τις κακοτεχνίες δεν συμφωνούσαν ως προς την παραλαβή του έργου και την πληρωμή του εργολάβου, επειδή δεν κατέστη δυνατόν να βγάλουμε συμπέρασμα παραθέτουμε αποσπάσματα δήλωσης του Δημάρχου Λιβαδειάς:
«Η τεχνική υπηρεσία δεν πλήρωσε τον δεύτερο λογαριασμό διότι θεώρησε ότι η μελέτη που υπάρχει δεν εναρμονίζεται με αυτά που έχουν γίνει. (…)
Κι αρχίζει μια κόντρα μεταξύ των τεχνικών υπηρεσιών και των εργολάβων οι εργολάβοι λύουν την συνεργασία και φεύγουν και η τεχνική υπηρεσία απαγορεύει στην εταιρεία, πλέον τότε μετά από δυο χρόνια τρία, να κάνει εργολαβικές εργασίες μέσα στο γήπεδο.
Κι έρχομαι εγώ τότε λοιπόν τους φέρνω σε επαφή, δεν βλέπω καμία συνεννόηση.
Φτάσαμε τον Ιούνιο μήνα κι αρχίσαμε να αγριεύουμε. Τι γίνεται εδώ; Σημειωτέον δε ότι είχα βάλει δικό μου μηχανικό να φτιάξει νέα μελέτη που να εναρμονίζεται με αυτά που έχουν γίνει στο γήπεδο».
Ήρθα σε ρήξη με την τεχνική υπηρεσία και μου βγάλανε την άδεια σε μια μέρα. Κι ενώ μου λέγανε ότι για να βγει η άδεια χρειάζονται 80000 ευρώ, ξαφνικά ούτε λεφτά ούτε τίποτα και μέσα σε μια μέρα 27/7 βγήκε η άδεια οικοδομής του γηπέδου και περνώντας εγώ την άδεια λέω, δώσε και τον δεύτερο λογαριασμό…».

Περιμένουμε για το θέμα του γηπέδου να δοθεί συνέχεια στη δικαιοσύνη.