Translate

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2007

Η Συμπαράταξη καλεί τους φορείς να πάρουν θέση για τις διεκδικήσεις της Ιεράς Μονής Ιερουσαλήμ Δαύλειας

Η Ιερά Μονή Ιερουσαλήμ Δαύλειας διεκδικεί αγροτική περιοχή από το Ελληνικό Δημόσιο
Η Συμπαράταξη Βοιωτών για το περιβάλλον καλεί τους φορείς να ταχθούν υπέρ του Ελληνικού Δημόσιου


Η αγωγή της «Ιεράς Μονής Ιερουσαλήμ Δαύλειας» κατά του Ελληνικού Δημοσίου, με την οποία διεκδικεί αγροτική περιοχή από το Ελληνικό Δημόσιο, εκτάσεως 17.000 στρεμμάτων θα συζητηθεί στις 1 Νοεμβρίου 2007, μετά από αναβολή, στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Λιβαδειάς.
Η έκταση των 17.000 στρεμμάτων βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή Λιβαδειάς – Πέρα Χωριού – Ανάληψης – Θουρίου – Χαιρώνειας – Τσουκαλάδων – Αγίου Βλασίου. Από το 1952 που η έκταση αυτή περιήλθε στο ελληνικό Δημόσιο ένα μέρος της διανεμήθηκε σε ακτήμονες καλλιεργητές ενώ ένα άλλο παραχωρήθηκε για κτηνοτροφική χρήση στους Δήμους Λιβαδειάς και Χαιρώνειας. Οι κίνδυνοι για τις εξελίξεις του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας σε μεγάλο τμήμα της Βοιωτικής γης, από ενδεχόμενη ανατροπή της υφιστάμενης νομιμότητας είναι προφανής. Απαραίτητη κρίνεται, στην συγκεκριμένη περίπτωση, η προάσπιση της Δημοτικής και Δημόσιας περιουσίας, η προστασία του Περιβάλλοντος και η διαφύλαξη του αγροτικού και κτηνοτροφικού εισοδήματος των κατοίκων της περιοχής.
Η Συμπαράταξη Βοιωτών για το Περιβάλλον, μεμονωμένοι αγρότες, κτηνοτρόφοι και άλλοι ενεργοί πολίτες των περιοχών που προαναφέραμε, αποφάσισαν να ασκήσουν πρόσθετη παρέμβαση υπέρ του Δημοσίου στην υπόθεση, καλώντας παράλληλα τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Βοιωτίας, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και πολίτες για την άσκηση ανάλογης πρόσθετης παρέμβασης. «Η συντονισμένη αυτή κίνηση θα αποβεί πλέον αποτελεσματική υπέρ του Κοινωνικού Συνόλου, θα διασφαλίσει την τόσο απαραίτητη σήμερα όσο ποτέ άλλοτε αγροτοκτηνοτροφική ανάπτυξη του Νομού μας, θα εγγυηθεί την προστασία του Περιβάλλοντος, θα προασπίσει τα δίκαια των λαϊκών στρωμάτων και θα προστατέψει τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα των Βοιωτών Πολιτών», αναφέρεται εκτός των άλλων στην σχετική επιστολή.
Η επιστολή απευθύνεται στον Νομάρχη Βοιωτίας κ. Κλέαρχο Περγαντά, στον Δήμαρχο Λιβαδειάς κ. Δημήτριο Τσιφή και στον Δήμαρχο Χαιρώνειας κ. Νικόλαο Παπαγγελή.

Κοινοποιείται δε στους βουλευτές και τα συλλογικά όργανα του νομού Βοιωτίας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

can u leave ur phone number to me???